Šta je novo?

Šta jedemo?

vi baš fensi jedete. U nedelju se sprema za narednu nedelju.

nLFAevj.jpg


CIBpeTW.jpg
 
Jednom dnevno čorbasto, to je zakon. Danas, bundevara s ribom (bakalar) i povrćem. 😋
Bundevu inače berem u bašti, ali im još nije vreme, zato iz staklenca. Sveže skuvam ili ispečem, pasiram i zamrznem. Volem je cele godine, i voleću je zauvek. :)

chorba 01.jpg

chorba 02.jpg
 
Pre Duleje ste mu dali baš po jakoj hrani :)
 
Da li je ovo gore corba od bundeve?
To je sjajna stvar, a lako se pravi.

A reci cu vam jedan dobar recept koji sam isprobao, a video sam od nekih Engleza.

uzeti 2 patlidzana i jedno pet tikvica. i nekoliko krompira i 2-3 glavice luka.
U dublju tepsiju koju ste namazali mascu, po moguctvu od mangulice. Iseckati patlidzane i tikvice na sto manje kockice.
Krompir iseckati sto sitnije, po moguctvu na tanke listice.
Dodati luk koji ne mora biti sitno iseckan.
Sve to promesati u tepisji, dodati ulje i so i biber.
Staviti u rernu.
Pri kraju pecanja izvaditi. Umutiti 4-6 jaja, dodati pavlaku i taj krem umestai u povrce.
Peci jos 10-15 min.
Sve ukupno se pece oko 45 min.

Ovo je za 5 osoba.
 
A i ako mozda jesmo, radio je brdski biciklizam 🤣
 
Danas sam video članak da će SZO da stavi aspartam na listu potencijalno kancerogenih namirnica.

Znam da mnogi već godinama pričaju protiv aspartama, ali činjenica je da postoji milion radova koji nisu našli vezu između aspartama i raka, a ne znam da li postoji ijedan ozbiljan rad (osim ovoga koji čekamo) koji tvrdi suprotno.

Naravno, kao i skoro sve, doza je glavni problem. Neće nam biti ništa ako pijemo jednu čašu koka kole (bilo zero, bilo obične) dnevno, ali hoće ako pijemo jedan litar.
 
Uvek se taj jedan lik nadje 🤣

Nije što se nađe lik, nego je Vox sam pričao toliko o zdravoj ishrani i štetnom jogurtu! Još mi avatar stoji kao podsećanje, i onda ni 5, ni 6..

"Sroka" tepsiju krompira i slanine još za večeru 😄

A ja jogurt pijem ujutru... 🙂

Al ja sam shvatio da je on mali folirant tako da se ne pecam više 😄
 
Mada nisam pricao o Voxu nego o kolegi koji prica o dopleru krvnih sudova i karotidnim arterijama i nemoz coek duziva odnjega.
 
@mariks Где си нашао оволику глину за пребранац, ја или наћем оне посуде мање од тањира или неке од 8л. Иначе пребранац као додатак сваком јелу је најбоља ствар икад, посебно што и он сам мења укусу кроз дане па ни не може да досади
 
Ja sam mislio da te proteinske stvari ne treba baš dugo čuvati u frižideru... Baš za nedelju dana prebranac... Ne znam ja gledam da ga pojedem što pre... Već posle trećeg dana menja ukus, al ne na bolje 😄

Ma, sve ti razumes 😛

Kako koga. 🙂 Recimo solecara, on je nekako jednoznačan, njega lako razumem (i drago mi je da se malo otvorio na čisto političkim temama, više nego ranije) a Pantografa, čitam triput.

A ti si Bekiša negde u sredini, uglavnom si lako razumljiv, sem ponekad, kad te čitam iznova i iznova al bez uspeha 😄

Koliko sam ja vama razumljiv ne smem ni da pitam. 😄
 
Nije što se nađe lik, nego je Vox sam pričao toliko o zdravoj ishrani i štetnom jogurtu! Još mi avatar stoji kao podsećanje, i onda ni 5, ni 6..

"Sroka" tepsiju krompira i slanine još za večeru 😄

A ja jogurt pijem ujutru... 🙂

Al ja sam shvatio da je on mali folirant tako da se ne pecam više 😄
Ali ja se trošim, mogu da spržim 4000 kalorija dnevno bez problema..:LOL:
 
Ja sam mislio da te proteinske stvari ne treba baš dugo čuvati u frižideru... Baš za nedelju dana prebranac... Ne znam ja gledam da ga pojedem što pre... Već posle trećeg dana menja ukus, al ne na bolje
Vala jesti nedelju dana prebranac, a i svaki dan bilo koje drugo jelo je užas. Meni je maksimum 3 dana uzastopno da ručam neko jelo, inače će mi se smučiti i neću ga više nikad spremati.
 
@mariks Где си нашао оволику глину за пребранац, ја или наћем оне посуде мање од тањира или неке од 8л. Иначе пребранац као додатак сваком јелу је најбоља ствар икад, посебно што и он сам мења укусу кроз дане па ни не може да досади
Zlakusa
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Ali ja se trošim, mogu da spržim 4000 kalorija dnevno bez problema..:LOL:

Ma i jogurt se još lakše potroši. 4 žumanca, pa krompir i slanina pred spavanje, holesterol nabio na maksimum, a zavlačiš Bendera zdravom ishranom, a sad vidimo šta sve jedeš 😋

Naravno da je uz ishranu vežbanje važno da bi imao mišiće, ali za 12,5% masti je dovoljno brzo i redovno kretanje uz manje unetih kalorija. Samo tada nemaš mnogo jake mišiće 🙂
 
To mi je još gore 😆
Šalu na stranu, ne jede se tako, max tri dana se čuva, nas je troje pa se pojede relativno brzo, u zavisnosti koliko su žena i dete gladni. Pošto baš nemamo mnogo vremena zbog posla često se nedeljom spremi višednevni ručak pa se zamrzava i odmrzne kada zafali :) Spremimo 2-3 jela i onda redom pa gledamo da nedeljno menjamo meni da ne dosadi, a i zdravije je :D Ko klinac koji je tamanio samo gulaš, pa mu dosadio i sad ga skoro i ne jede. Retko retko, baš retko naručujemo hranu, a i kuvanje me opušta. Slab sam na gurmanluk :)
 
Vrh