Šta je novo?

Šta jedemo?

Разликују се метаболизми кмеђсигу људима. Сећам се два другара, један јео чварке, пио пиво, оде мало у 3 само да грува руке, никад стомак, увек лепо грађен, други другар ишао на строге дијете, ништа алкохол, ништа сокови, ништа масно, једе 20 беланаца, жуманца баца, кувано бело месо, броколи, убија се у теретани, али слаб ефекат у мишићној маси.
Што се клопе тиче, ево за препоруку Карађорђева шницла у ресторану Србија на Ибарској магистрали.

Svi smo različiti, što deluje na jednog, ne mora da znači da će na drugog.. Ima rešenja, uvek, samo treba otkriti šta deluje na naš organizam.. Ipak, korektna ishrana i pravilan trening moraju dati rezultate, manje ili veće, zavisi, ali će ih biti... zavisi i da li po građi spadamo u ektomorfe, mezomorfe ili endomorfe.. mnogi ljudi su po građi čak i kombinacija ovih tipova.. ima svega.

Grašak bez mesa?
Isecka jedna glavica luka, šargarepa, izdinsta zajedno (ja uglavnom trpam povrće za supu). Potom stavim grašak, količinu odredimo onako odokativno prema veličini šerpe, stavim i iseckan krompir. Onda trpam začine - so, biber, aleva paprika, stavim muskat, malo koncentrat paradjza nešto potrpam još od začina šta mi se dopada. E sad, ja u ovom trenutku stavim i brašna, umesto da pravim zapršku na kraju, tako da moze neko da preskoči sada brašno, a i ne mora. Nalijem vode prema tome koliko želim da imam čorbe i prema šerpi, promešam i onda vidim da li je gusto ili nije - ako nije dodam još graška. I sada meni najbitniji začin - mirođija. Nju stavim toliko da se taman uklopi sa mirisom i ukusom ostatka čorbe. I sve se to kuva dovoljno dugo da krompir bude mekan - grašak se brzo skuva.

I na kraju eventualno dodatno zaprška ako nije dovoljno gusta čorba, još soli, šećera, šta god da se obogati ukus ako fali, i još mirođije ako fali.

U celom receptu imam neke sve važne stvari: prva ako ne stavljam so I biber, što je često, onda kada sipam vodu, merim koliko sam vode sipao i prema tome dodajem odgovarajući broj kocki za supu (povrće ili teleća). Druga stvar je da kada se dodaje grašak, treba dodati i malo vode, jer grašak koji se zapeče je odvratan.

Ko voli, nek' izvoli, ja ovakav grašak uvek jedem sa zadovoljstvom.

Препорука за кафану/ресторан Дашчара у Младеновцу, никад тако добро печење нисам јео, а и на 2кг печења мислим да смо имали 25 грама костију, ненормално добро печење

Fizička aktivnost je veoma važna i svaki ozbiljan režim zdravog gubljenja kilograma podrazumeva jedno + drugo. Regulisanje ishrane + vežbanje.

1. Nije samo šta se vidi spolja, nego i stanje krvnih sudova iznutra, a tu je prevashodna aktivnost, a ne ishrana. Da se to nataloženo a loše razbije i brze sve cirkuliše... Da se tako laicki izrazim...

2. Sam znam kako mi je kad zimi ispadnem iz forme i posle samo 2 nedelje aktivnosti svaki napor lakše podnosim, a koliko se bolje psihički osećam, ne ide ni objašnjavati...

Tako da je aktivnost u prirodi po lepom vremenu i čistom vazduhu NEZAMENLJIV i sastavni deo zdravlja (barem je leti u BG izvodljivo) što bi ovde svima trebalo da bude prevashodni cilj. Bajs, trčanje, brzo hodanje, plivanje...

Čak i ono loše što pojedeš ćeš time neutralisati.

3. Ne znam koliko je ko smršao. Ako neko smrša 50 kg tu nema mnogo pomoći oko viška kože, guze koja visi i suva je kao flis papir, strech marksa po stomaku i sl. Iskreno bolje ostati buca i biti guzat. Da uprostimo i ne filozofiramo mnogo. Ako već govorimo o estetici.

Ako je Đigi smršao ~ 20 kg i te kako ima značaja jesi li vežbao i lagano gradio mišičnu masu, zategao kožu, kako ne bi dobio strije i višak kože koja visi.

To se zove pametno mršavljenje i uz vežbanje je moguće da koža ostane zategnuta.

Tako da je fizička aktivnost broj jedan. Onda izbaciti 1 obrok pod 2. Ja najčešće imam 2 obroka dnevno ali pijem sokove i kafe između. Gledam da budu sa nešto manje šećera. Pa tek onda ograničiti strasti u pogledu ishrane pod 3.

A ne obrnuti put.

I zato sam i ovog jutra pojeo 400g tarta sa limunom. Slatko testo obožavam. Krofne, buhtle, palačinke, tartove, muffine itd. Torte po prirodi stvari ne volim. Šlag mi stvara gađenje. Volim kokos, orahe, trileće tako nešto... Imam urođene preferencije ka takvom slatkom ukusu. Dakle ne slatko na kub... Ne neka minijatura od 2 zalogaja, sa 80% šećera u sebi. Tulumbe i slične gluposti.

I ne odričem se ničega što volim da jedem. Ali po prirodi nisam svaštojed. Imam takve prefercije da i ne moram da se ograničavam...

Posle doručka uhvatiće me glad za neka 3 sata koja prođe posle 15 min, osećaj prođe, treba samo najduže 15 min izdržati i ne smeš da popustiš tada i onda ulazim u fazu negladi koja može trajati satima i satima dok se krećem i krećem. Tada se rezerve masti tope.

I posle ću ponovo jesti šta hoću.

Нисам ја био нешто дебео, па да би имао вишак коже као они са ТЛЦ канала из емисија живети са 300 кг,
а што се тиче физичке активности зависник сам од шетања или бржег ходања у просеку 9, 10 км у комаду без обзира на временске услове -10 или + 37, док неке озбиљније вежбе или тренинге немам.

pa to, lako je onom prvom što pije pivo i jede čvarke da nabaci mišiće, ovom drugom nema šta da napravi mišić.
Ma, taj što jede čvarke i cepa pivo ima salo da nabaci, pre nego mišiće.. za mišiće treba da se jedu meso, jaja, kvalitetni hidrati, zdrave masti..

Možda hoće možda neće, zavisi šta je cilj, masa ili definicija.

pa to, lako je onom prvom što pije pivo i jede čvarke da nabaci mišiće, ovom drugom nema šta da napravi mišić.
Зеза га генетика, по његовим речима. Неки организми неке материје боље искоришћавају.

Da, ali on potrosi sve pre nego što stigne u mišić. Ne trebaju mu tolike dijete ako hoće mišićnu masu.

20230718_104854.jpg

Evo da pokažem da mi je stomak ovog leta ravan u istoj onoj majici...

A kako sam smršao tih ~5,6,7 kg izgubio masti ali i nešto mišićne mase. Nije da sam imao i jedno i drugo u izobilju.

Bio sam bolestan proletos, neki virus i ništa mi se nije jelo danima. Eto tako sam ponovo smršao.

Nisam otkrio koji je virus, ali sam otkrio kojih 7 nisu 😄 što i nije tako loše prekontrolisati se na sve i svašta, povremeno...

Da pitam i ovde za lanče, jel ok na v izrez? Na polo majici je uf... onako samo sevne sjaj sa leve ili desne strane... mnogo j**eno. Još da je srebro 😄 Ovako na v izrez ne znam baš ide li...

@Vox91 To što ti nosiš sat je lepo 😊 ali ja bih lanac... samo se razmišljam na koje sve majice ide...

Meni se čak sviđa i spolja... U NYC niko te ni ne gleda, svako fura svoj fazon... ovde odmah si neki zatucani kamiondžija 😄

Znači po tvom mi fali sat i 5 kg... Izgleda da to pravi razliku u strejt svetu, onako na prvu, kad je tek izvedeš u kafić na piće... Šta mi sve još fali za uspehe kod devojaka sem skladna kilaža i sat na ruci?

Dobro, nosi lanac :D Ja ne trpim ništa oko vrata, pogotovu po ovakvoj vrućinčini, a nije mi ni lepo.. ali ok, ko voli...

Lanac je slobodne umetnike i krimose, sat je za pravnike i tako ta gov... ovaj, za tako taj tip ljudi 🤣

Kako lanac i sloboda idu jedno s drugim? (i Noki je pravnik) :cool:

Kako slobodni umetnik i sloboda idu jedno sa drugim 🤔

Lanac nego šta, stavio sam ga 😁

I pijem refill sok u Bekijevom starom kraju 😄

Dotle sam danas dogurao, zašto, pitaj boga... 😊

20230718_152446.jpg

Vrh