Šta je novo?

Šta jedemo?

To je onaj Super vok na Terazijama... danas je baš bilo sve na mestu što se hrane tiče i uglavnom je tako, mada čujem da se neki žale ali za 580rsd, to je što je...

Meni kao Srbinu jedino zafalio hleb 😄

Inače ljudi koji bi radije gričkali čips od grilovanog povrća po meni nisu normalni 😄 Brate taj osećaj tikvica pod zubima kad hrskaju mi je bukvalno bolji od čipsa... Mada tikvice volim i pohovane i kakve god hoćeš...

Tako da sam shvatio da je stvar preferencija... Nekome su tikvice i brokoli i sargarepa i karfiol nešto na šta mora da se natera da jede, a meni toga nikad dosta, a za čips moram da se nateram... Posle sam pojeo jabuku i sad sam već ponovo gladan 😊

20230405_173848.jpg

Trudim se da izbacim Mc i evo već 2 dana mi ide od ruke

Danas je račun za ručak bio 826rsd što isto mislim da je skroz korektna cena s obzirom da sam i čorbu imao, nije loše...

Poslednja izmena:
Zivi se na visokoj nozi, jede po restoranima :)

Gde je ovo ?

Moram tako, ne umem da kuvam.. 😊

Kad nestane para može i hleb i kajmak ceo dan ili više dana, nije problem... Rastao sam 90tih, prošao sam to 🙂

To je Omiljena pekara u Starine Novaka...

Prijatan je ambijent i solidni kuvani obroci i ponešto sa roštilja...

Zahladnelo... možda pojedem još koju supu u narednih par dana i posle ih do novembra ne jedem 😊

Tikvice i brokoli 🤢🤢🤢
Mek u kućnoj varijanti da ne bude da samo bata Noki uništava Mek.
IMG-e8aa6a1962fb858a032229cde1fc2246-V.jpg

Поховане тиквице су супер са цацики салатом нпр. Тиквице и боранија су супер комбинација исто.

Screenshot_20230413-220738_Maps.jpg

Gledam sad na mapama u Americi u nekom manjem gradu u Vajomingu, pre godinu dana snimano, 6 nuggetsa i mali pomfrit 3$, kod nas je pre godinu dana to isto bilo oko 550 rsd sad je verovatno preko 650

Okačiću i ovde, treba ovu emisiju da pogleda što više ljudi, pogotovu sad pred praznik:

To je onaj Super vok na Terazijama... danas je baš bilo sve na mestu što se hrane tiče i uglavnom je tako, mada čujem da se neki žale ali za 580rsd, to je što je...

😊
Moramn da ti kazem da bas i ne preoprucujem njih. Ti na Terazijama je tipican kvazikineski restoran, "prilagodjen ukusu sredine"

Ima u Cvijhcevoj jedan dobar kineski, Wok fast food.
I jedan na uglu Gosp Jovanove i Dositejeve.

U ovaj prvi dolaze Kinezi da jedu sto je dobar znak.

Jedno drugo pitanje: Gde kupiti pravi med, koji nije mesavina sa secernim sirupom za bombone?

Moramn da ti kazem da bas i ne preoprucujem njih. Ti na Terazijama je tipican kvazikineski restoran, "prilagodjen ukusu sredine"

Ima u Cvijhcevoj jedan dobar kineski, Wok fast food.
I jedan na uglu Gosp Jovanove i Dositejeve.

U ovaj prvi dolaze Kinezi da jedu sto je dobar znak.

Jedno drugo pitanje: Gde kupiti pravi med, koji nije mesavina sa secernim sirupom za bombone?
Isto sam i ja cuo ( iako cesto svratim i dalje), Superwok je druga liga definitivno, ima i mali kineski restoran iza Staklenca , Panda ili tako nesto se zove, tu isto dolaze Kinezi da jedu pa je verovatno ok. Bio je i u Vlajkovicevoj Luda kuca ali je zatvoren.

Познајем једну младу пчеларку из БГ, могу је питати за продају меда.

Inace, drago mi je da se gospodin @Noki okrenuo kvalitetnoj i skupoj hrani.
Stalna ishrana u MAC-u nije bas zdrava.

Kad smo kod Meka, jeo sam kod njih pre par dana. Prvi put posle jedno 5 godina. Potrošio sam 15 min samo dok sam se izborio sa jednim automatom koji ne izbacuje papir (al dok sam ja skontao da je zapravo problem u njemu...) pa onda još 15 min sa drugim koji je izbacio ali nisam znao da treba da ga odnesem na kasu. :LOL: Jbg, šta ću, ja sam ostao u vremenu kada su (u restoranima) ljude uslužavali ljudi, i to putem ljudskog govora. Ne mašine i automati. 😀

Elem, zapanjio sam se (ponovo) koliko malo hrane se dobija za njihove bolesne cene. Kaže mi drugarica koja je zimus bila u Nemačkoj, da ono što se ovde plati 1.500 dinara tamo u Nemačkoj košta tipa 5-6 evra. I isto tako, ono što se ovde plati 2.500 dinara tamo košta 10-12 evra. A naravno, ne samo što su cene niže, nego su im i plate mnogo veće.
Klasika. Deri sirotinju da buržoazija ima više. 😁

Naravno, sledećeg dana sam odmah imao probleme sa stomakom. Što me je i podsetilo zašto ne jedem tamo. Pored bezobraznih cena i lošeg sastava hrane. Iako jeste ukusno, svakako.

Poslednja izmena:
Ne ide toj drugarici bas matematika :)

Sto se kineske hrane tice, Si Chuan Wok preko puta ovog novog kineskog centra u Tresnjinog cveta mi je super. I Yxlanzh na Zelenom Vencu je prilicno autentican, Kinezi dolaze i imaju 1000 jela.

Prometio sam da na Ledinama ima milion kineskih restorana koji cak nemaju ni prevode na srpski, nisam ni kontao da se tamo stvoripa nekakva kineska cetvrt. Nikako da se nakanim da isprobam nesto tu.

Okej, drugarica nema pojma. Kao i naš lik, Srbin, kod koga je bila odsela dok je bila tamo.

Srbija je najbolja na svetu. Cene su pristupačne, a plate sjajne. Eto.

P.S.
Čizburger u Nemačkoj - 1.59 evra, odnosno 187 din. Na prosečnu platu od 4.200 evra, a evo neka bude i da je 3.500 evra.
Čizburger u Nebeskoj Srbiji - 200 din. Na prosečnu platu od 500 evra.

Srbija FTW.
Toliko.

Pa nije najbolja, ni plate nisu sjajne ali nije ni mek skuplji 60% nego u Nemackoj.

@Bender Rodriguez Ne znam konkretno za MCDonalds jer se ne hranim u njemu, ali kupovina hrane u Nemačkoj, kada pričamo o brzoj hrani je skuplja od cena u Srbiji.

Prosečan doner teško da moze da se nadje za ispod 5€ a iole bolji su 6-7€. Za usporedbu, 2019. godine su bili 3-4€.
10 ćevapa je 10€…

Prosečna plata nibe 4200€ već 2600€

Cene hrane lošeg kvaliteta su generalno manje. Pričam o marketina tipa Lidl, Aldi… ako hoćete dobro meso, povrće i voće sa ukusom platićete ga više nego u Srbiji.

To vam je objektivno i realno. A ubek će biti onih nerealnih koji će preuveličavati sliku zivots ba zapadu.

Vrh