Šta je novo?

Šta jedemo?

Samo za poneti, nema mesta za sedenje, lokal je malen :confused:

Evo cenovnika, slikao sam pre neki mesec:
IMG_20230417_181758.jpg

Od jeftinijih restorana preporucujem Meze turski restoran u Carice Milice, prekoputa Beobanke, sarmice musake i ostala turska jela, ali mnogo ukusnija od nasih, stavljaju vise zacina. Malo mesto ali je hrana sjajna.

Kuvana jela imate i kod Privrednog suda, na početku Kraljice Natalije.. Čisto je i može da se sedne i jede. Nije loše, mada nisam skoro bio.

Otkrivaju toplu vodu. Ne prska se zbog profita nego što gospoda voli da je iste veličine ili da sazre istovremeno, prska se tako skoro sve sada. Ima i protiv sazrevanja to je maxi prskao pre noću i stoji po mesec dana bez problema. Inače normalno je da je voće van sezone više prskano nego u sezoni.

Juče sam kupio baš te jagode... Odlične su.

InShot_20230426_164513412.jpg

99rsd, sve su sveže i taman dovoljno slatke...

A ovo za bicikliranje u restoranu sjajan način da još ogladniš dok si već tamo 😄

Više mi je to u funkciji profita nego obični pesticidi...

Otkrivaju toplu vodu. Ne prska se zbog profita nego što gospoda voli da je iste veličine ili da sazre istovremeno, prska se tako skoro sve sada. Ima i protiv sazrevanja to je maxi prskao pre noću i stoji po mesec dana bez problema. Inače normalno je da je voće van sezone više prskano nego u sezoni.
Zasto se vise prska u predsezoni?

Ja vidim samo jagode iz Grčke
Ja se jos secam kad sam kao klinac brao jagode po obližnjoj Grockoj i jeo ih... (sa ili bez šlaga, mada sa šlagom je vrh) a posle nisam znao sto mi je pomalo loše.
Posle 20-25 godina kad sam utvrdio da sam alergican na oslobadjanje histamina, a jagode su pune toga, prestao sam da... idem grlom kroz jagode :D jer inace dobijem svrab na licu na nekoliko sati. Iskreno jagode imaju odlican ukus, ali ispada da je to "zabranjeno voće" za mene, pežorativno receno :)

Poslednja izmena:
Pise jagode iz Grcke, ne Grocke.
Znam sta piše. Samo evociram uspomene.

Za tvoju info, voće jedem kad mu je sezona, kad mu nije vreme ne jedem. Smokve recimo jedem krajem i sredinom avgusta, japanske jabuke krajem septembra, mandarine sredinom novembra. Izbegavam sve druge mesece, jer ili je prskano, ili je smrznuto nekako... to ubije ukus.

Znam sta piše. Samo evociram uspomene.

Za tvoju info, voće jedem kad mu je sezona, kad mu nije vreme ne jedem. Smokve recimo jedem krajem i sredinom avgusta, japanske jabuke krajem septembra, mandarine sredinom novembra. Izbegavam sve druge mesece, jer ili je prskano, ili je smrznuto nekako... to ubije ukus.
Hvala na informaciji 🌞

A jel neko zna za jagode iz Grčke? Grčka ima topla mesta i zimi, ne mora da znači da su grčke jagode loše zimi?

Screenshot_20230430-035430_Chrome.jpg

Mnogo je zgodan ovaj chat GPT ne moram više da pretražujem, mozgam, brzopotezno dobijem odgovor...

Ja sam pastrmku držao 5 dana u fižideru al s obzirom da je mirisala i delovala ok, lepo sam je ugrejao u mikrotalasnoj i bila je super...

Poslužio sam je sa wedges krompirom i mladim kajmakom, uz salatu od krastavaca...

Mislim da sam fino uklopuo ukuse... dopalo mi se 🙂

Kao neko ko jede u meku skoro svaki dan, rekao bih da ni do sada nisi mozgao 🤣🤣🤣

Tacno tako.

Inace, @MC_ , nadje li med? Ja sam prestao odavno da razmisljam o prirodnom medu. 😄 Em sto je skup ko djavo (a ja jos daleko od "Beogradskog proseka od 150.000"), em sto je danas nemoguce otkriti koji je pravi, jer su savladali svaki "trik" za otkrivanje osim analiza u laboratoriji. Pisali su i gnominari o tome, kazu sve tehnike "brzog otkrivanja" su uspeli da nadmudre.

Jel si mozda nabasao na nesto? I koliko kostaju?

pcelarska zadruga Maja, Beogradska 31.
mislim da je 1200 din kilo u proseku.

InShot_20230505_090013282.jpg

Čisto zbog onih koji vole dobre cene kao ja...

Cockta 1.5 l 66 rsd
Štrudle Medela 240g 75 rsd

To je u Maxiju na Cvetnom trgu danas... 🙂

Vrh