Zasto se vise prska u predsezoni?Otkrivaju toplu vodu. Ne prska se zbog profita nego što gospoda voli da je iste veličine ili da sazre istovremeno, prska se tako skoro sve sada. Ima i protiv sazrevanja to je maxi prskao pre noću i stoji po mesec dana bez problema. Inače normalno je da je voće van sezone više prskano nego u sezoni.
Ja se jos secam kad sam kao klinac brao jagode po obližnjoj Grockoj i jeo ih... (sa ili bez šlaga, mada sa šlagom je vrh) a posle nisam znao sto mi je pomalo loše.Ja vidim samo jagode iz Grčke
Kako zašto? Pa el nešto više opstaje kada su mu pogodni vremenski uslovi ili kada su lošiji?Zasto se vise prska u predsezoni?
Znam sta piše. Samo evociram uspomene.Pise jagode iz Grcke, ne Grocke.
Zar u rano prolece nema manje insekata?Kako zašto? Pa el nešto više opstaje kada su mu pogodni vremenski uslovi ili kada su lošiji?
Hvala na informacijiZnam sta piše. Samo evociram uspomene.
Za tvoju info, voće jedem kad mu je sezona, kad mu nije vreme ne jedem. Smokve recimo jedem krajem i sredinom avgusta, japanske jabuke krajem septembra, mandarine sredinom novembra. Izbegavam sve druge mesece, jer ili je prskano, ili je smrznuto nekako... to ubije ukus.
Kakve veze imaju insekti sa potrebnom temperaturom i vlažnosti vazduha?Zar u rano prolece nema manje insekata?
Tacno tako.
Inace, @MC_ , nadje li med? Ja sam prestao odavno da razmisljam o prirodnom medu. Em sto je skup ko djavo (a ja jos daleko od "Beogradskog proseka od 150.000"), em sto je danas nemoguce otkriti koji je pravi, jer su savladali svaki "trik" za otkrivanje osim analiza u laboratoriji. Pisali su i gnominari o tome, kazu sve tehnike "brzog otkrivanja" su uspeli da nadmudre.
Jel si mozda nabasao na nesto? I koliko kostaju?