Zato što je jeftino, zato što je ukusno i zato što radi non stop. A klincima koji idu ili se vraćaju iz provoda (pa i drugim koji su iz bilo kog razloga budni u pola noći) sve to savršeno odgovara.
A opet, i ne mora da bude zbog kasnih sati. Znam jednog mlađeg od mene (Zoomer) koji kad god može jede tamo. Zato što je prosto - jeftino. Ili je bar bilo, ne znam kako je sad, nisam bio bar dve godine. Lik prosto nema mnogo para i zato mora da jede lošiju hranu.
Kažem, pravi se segregacija. Prava, pristojna hrana će se plaćati papreno, a smeće, sintetika i otpaci će ostati istih cena. Pravi se taj neki narativ da se običan čovek, kmet, ubedi da nije svestan koliko mu je dobro u životu i da ako hoće nešto iznad ''standard paketa'' (bila to hrana, odeća, usluga, proizvod...) da mora debelo da plati. Kovid ludilo i svetski opšti debilizam nastao 2022. su samo pomogli da se ta agenda dodatno pogura. Pogledajte malo cene oko sebe, a pogledajte i razne Ljiljane Smajlović i Marije Antoanete oko sebe, šta sve pričaju i propovedaju. Napravljen je narativ da je sve (što nije apsolutni škart) skupo i da mora debelo da se plati. Iako je realna cena gotovo uvek bar 10x manja.