Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.241
Ali smegma jednoroga
To je i inace moja reakcija na sve pro-lifere (u kontekstu zdravlja) i one koji "jedu samo zdravo" kada pocnu da mi pricaju o skupocenoj i "necurl" ishrani u Srbiji. U gradu. U 2023. Sa srpskim platama. I srpskim cenama.
Tebra, sjajno je maslinovo ulje, i kokosovo i palmino, i eukaliptusovo... samo, to da bi jeo svakog dana u Srbistanu treba ti 4 prosecne plate. Ili da kupis to sa prosecnom platom a zato do sledece jedes jedan obrok dnevno.
Vec mi je dovoljan problem i teret da platim sve ostale dugove i harace, a poslednje sto mi treba je da slusam propovedi i lekcije sto jedem zejtin i Somborsku fetu umesto palminog ulja i mocarele.
Da ne pricam koliko je u toj sferi kontradiktornosti i zaludnih gluposti. Tipa, znam lika koji je mrsav i ne moze da se ugoji i svakog dana stuce par kasika meda. Pa mi onda propoveda "e jedi prirodan med i bices zdrav ko dren". Prvo, ne znam kojim parama da jedem to njesra kad je skupo ko antimaterija a i maltene ga i nema vise (cisto prirodnog). Drugo, fascinantna mi je prica da kasika secera iz meda je mui bien a zato svi drugi seceri su otrov. Secer ko secer, i jedno i drugo prosecnu osobu goji, samo se drukcije vare. I trece, kao sto rekoh, lik je mrsav, ima problem da ne moze da se ugoji i da nabaci masu nikako. I onda ide okolo pa drugima prica kako treba da jedu kao on. A niti je to moguce, niti je ta njegova ishrana zdrava. Jer samo menjas jedno zlo drugim. Da je to tako jednostavno, ne bi bilo debelih ljudi, a ne bi bilo ni ljudi poput njega koji imaju nezdravo mali procenat masti u telu i manjak misca.
A i inace, kad se radi o ishrani i posebno gojaznosti/mrsavosti, u Srbiji su ti svi eksperti za to. Ako si debeo i usporenog metabolizma, to je zato sto jedes puno. Ako si mrsav i nerazvijen/suv, to je zato sto ne jedes dovoljno. I to je sve sto postoji od mogucnosti. Endokrinologija je nebitna. Genetika je nebitna. Vrsta hrana su nebitne. Bioritam je nebitan. Krvna grupa je nebitna. Konstitucija je nebitna. Sve je nebitno. I svi ti samo sole pamet sta i kako treba da radis, a da odu s tobom kod lekara na analizu krvi, isti rezultati bi bili. Stavise, sto osoba manje zna o medicini i biologiji, to vise drugima drobi o mrsavosti i gojaznosti i zdravom zivotu. A Srbija je prepun takvih "eksperata".
Nego to ti je ta danasnja new age pro life organic original Tibet-grown Hogwarts-approved faza koja je zamenila druge slicne faze i eskapizme iz prethodnih decenija. Ne kazem da tu nema dobrih stvari. Samo, ne radi se o tome da ljudi ne znaju sta je zdravo a sta ne pa ne pa im trebaju kursevi i obuke. Radi se o tome da obican covek srednje i nize klase u danasnjim gradovima i po danasnjim cenama i tempu zivota nema ni vremena ni para da tako zivi. Bar ne bez zrtvovanja drugih stvari i odricanja od drugih potreba. Samim tim je em bespredmetno em degutantno sejati mudrolije na tu temu okolo naokolo.
Poslednja izmena: