Pečeni mesni hleb je specijalitet u Austriji (i Nemačkoj), tzv. Leberkäse ("lebakeze). Ima različitih vrsta, postoje posebne radnje koje prodaju samo to, od raznih vrsta mesa, ukusa, dodataka - pa čak i od konjskog mesa. Ne izgleda nešto privlačno, miriše baš onako kako bi zamislio, ali je tipičan austrijski "comfort food". Čak je i mene uhvatila ta manija, kada sam negde usput, gladan, ne jede mi se kebab i slična brza hrana, onda skoknem u obližnju radnju i kupim (bar) jedan. To je bukvalno kultna hrana, može se reći da ono što je za nas pljeskavica, to je za njih Leberkäse - otprilike taj nivo popularnosti.
Sad pretpostavljam da ovde pričate o mesnom hlebu koji je samo kuvan, ili je još i pečen? Leberkäse je kuvan pa pečen.
Sad pretpostavljam da ovde pričate o mesnom hlebu koji je samo kuvan, ili je još i pečen? Leberkäse je kuvan pa pečen.