Nikada Big Mac, niakda KFC.
Ja već evo 3ći dan uzastopce...
Ovo ako kupuješ pojedinačno košta više od 1200 rsd...
Ako staviš u combo obrok ove nagetse, pomfrit malu salatu i kafu koštaće te 950 rsd
Ako korisriš kupone i popuniš online anketu za kafu, koštaće te 850 i to je najniža cena za ovo prikazano na slici... Inače kafa im je dobra u meku
Govorim sve ovo jer ljudi koji retko ulaze uglavnom najviše i plate, jer nemaju pojma kako treba kombinovati
Ne plaća me mek da ih promovišem, majke mi
To je možda i najgore od svega... Imati armiju fanova koji svojevoljno i besplatno promovišu kompaniju
Elem, uglavnom matoriji ljudi govore da je lako izboriti se i preći na zdravu alternativu... Verovatno tebi još donese jaja i mleko sa sela na kućnu adresu...
Nije lako. Svestan sam problema, svestan sam da je junk food, ne negiram ja to... Al da je lako izbeći ih, nije... Navučen sam na te ukuse... Što reče Bender ne bi mekovi bili krcati...
Što naravno ne znači da to važi za sve ljude, jer da važi - ne bi Mekovi bili puni stalno.
kada su na gajbu naručili sebi KFC i dobili onu masnu pileću masu ali bez soseva pa su osetili pravi ukus KFC piletine - masni karton.
Ja recimo nikad ne kupim sos... uvek hoće da mi ga dodaju na kasi, al ne treba
i stripsovi mi imaju fantastičan ukus, da ga još dodatno zamastim nema potrebe... Pohovani su, fino začinjeni i blago ljutkasti ako još dodaš i pomfrit gde gde ćeš masnije... Ne treba ti sos, dodaj salatu tu, kupi je u nekom drugom restoranu, pošto uglavnom kupujemo u molovima (tzv. fud kortovi na poslednjem spratu) pa možeš da kombinuješ hranu iz više restorana...
Znači KFC piletina mi ima solidan ukus, al za mek mi se jednom desilo da sam grizao karton tj. pakovanje misleći da je tortilja...
Inače kupujem uvek na kupone... 5 stripsova i pofrit je 480 rsd, a dva čizburgera su 330... Kupujem i mek na kupone, al tu je stvarno šarena laža, u KFC ajde neku malu uštedu i osetiš...
U meku sad za svetsko prvenstvo su uveli i fubalsku igricu, biraš nacionalni tim i pucaš penale za kupone
baš je šarena laža, jadna dečica posle vuku za rukav svoje roditelje da im kupe osvojeni kupon... a paprene cene i na tim kuponima...
A Lovo dostavljač im, izgleda, tada naplatio 100-200 dinara za soseve koje nije dostavio.
Od pre neki dan su krenuli da naplaćuju i administrativnu taksu 15 rsd...
Sad to izgleda ovako...
Dostava 249 rsd
Doplata za loše vreme (čitaj kišica rosulja pada napolju) 75 rsd
Administrativna taksta 15 rsd
I čekiraj tamo koliko častiš dostavljača ako hoćeš da ti ne istumba hranu u onoj svojoj torbi...
Ja otvorim aplikaiciju i obeshrabri me da kupim, obučem se izađem napolje da budem sam svoj dostavljač... 500 izađe dostava...
Starbucks slična priča kao sa KFCom, precenjeno do bola.
tačno
U Hleb i kifle nisam išao ni kad sam finanijski odlično stajao, a tek sada mi ne pada na pamet ni da im prilazim.
Još jedan precenjeni folirantski brend, samo domaći.
Tako da u zadnje vreme gledam da idem još ređe kod njih, samo kad moram.
E što se Maksija tiče, a gde to ideš da je bolje?
Idea, vero?
Maksi mi je barem poklonio čokoladu od 200g za rođendan... U veru kao juriš poene nema šanse da sakipiš... U Maksiju barem ima neki popust...
Al pazi šta rade u aplikaciji... Čekaju da kupiš robu, pa ti je daju na popust odmah sledećih par dana... Da kupiš još... Ne obrađuju tvoje potrošačke preferencije tako da bi ti ponudili da zaista uštediš, nego da uštediš na višku robe koju si već pazario
a finalna obrada tvojih podataka o kupovini je
koliko si ti spreman da platiš za nešto i to formira cenu a ne opšta ponuda i tražnja robe...
P.S. prebacio sam ovde sa Izbora, da olakšam Igoru...