Žene se sređuju misleći da će ih muškarci primetiti, a 90% sređivanja primećuju druge žene.
I što je najluđe od svega, retko kada to priznaju. A kada i priznaju, to su obično femi-nazi članci u fazonu ''da, mi se sređujemo jedne zbog drugih, a vi muškarci crknite ako to ne razumete! Nja!'' Takve sutradan ostaju usedelice, ili skaču iz jedne patologije od veze u drugu.
Ono što je fascinantno kod žena, posebno modernih, jeste ta sklonost da slušaju sve što im najgrlatiji, najnapadniji i često - najgluplji i najdekadentniji izvori informisanja kažu. Prosečna žena može da dobije 10 komplimenata od muškaraca da izgleda prelepo sa umerenom šminkom i odmerenom elegantnom odećom, i sve će to odbaciti i zaboraviti ako joj neki tamo Qrton Fair ili Rogue časopis ili influenseri kažu da to više nije u modi i da sad sve mora da bude napadno, upadljivo i preterano.
Još u srednjoj školi sam slušao devojke kako pričaju ''ovo i ovo je u modi ove sezone'' i pitao se ''a ko to tačno kaže da je ovo i ovo u modi ove sezone?''
I kad god bih ja, ili bilo ko drugi u medijima i javnosti postavio to pitanje, npr ko i šta, i čime to obavezuje žene da prate ''trendove'' i ''mode'', uvek se dobija isti (de)generički odgovor: ''ne razumete vi to''. To je negde u rangu kao kada bi pitao Ravnozemljaša da ti objasni kako i zašto misli da je Zemlja ravna, a on ti kaže ''ne razumeš ti to''. Pa ok, onda se prosto baci s mosta jbt.
Mnogo je foliraže u svemu u ovo moderno doba. U tome ko koliko zarađuje, ko šta radi, ko kako izgleda, ko je čiji, ko gde živi... i mislim da je to jedan od nekolicine razloga što se ljudi danas u globalu osećaju prazno, nesigurno, nesrećno, prolazno i besmisleno. No to je već druga tema. Ali da, drago mi je da povremeno još neko primeti taj današnji naopaki mentalitet i ideje - ''sad ću da se sređujem i napucavam zbog drugih modom-opsednutih debila na ulici koje ću videti jednom u životu i više nikad''. Tužno, baš tužno.
P.S.
A naravno, pored ljudske gluposti i povodljivosti, tu je i faktor da su fenseraji i napucavanja
postali masne industrije, pa i oni tovare žene svakakvim debilizmima koji im uopšte nisu potrebno. Većinu muškaraca zabole uvo za izgled obrva dokle god nisu kao u Gargamela. Ali avaj, onda dođe industrija debilizma i dekadencije pa ih ubedi da, posle 89 drugih intervencija na telu, sada još samo da istetoviraju obrve i ima da budu najjače ''mačke'' u gradu a i šire. I onda posle još samo da uradi nokte, pa još samo da izblajha kosu na najnoviji način, pa još samo da tetovira oči, pa još samo da stavi vilenjačke uši... i tako u nedogled. ''Još samo jedan ___________ (dolar, lajk, intervencija...) i biću kompletan/na". Čuvena rečenica 21. veka koja omađijano, omamljeno čovečanstvo polako vodi ka svojoj propasti.
We buy things which we don't need, with the money which we don't have, to impress the people that we don't like..