Šta je novo?

Šta jedemo?

Što mlečne proizvode? Mleko ne pijem osim nekad u kafi ako nema domaće kafe u kafiću, ostale mlečne proizvode konzumiram.
Ne komplikujemo diskutujemo 😉
Zato što većina ljudi pre ili kasnije izgubi enzime koji razlažu laktozu. Desiće se verovatno i tebi, samo je pitanje vremena.
grampa-simpson.gif

😁


Plus, ako se dobro sećam, gluten u kombinaciji sa laktozom kod većine odraslih pravi probleme u varenju, jer gluten blokira lučenje laktaze, tog enzima. Zavisi od količine naravno, i od sklonosti osobe. Ali kažem, mnogima kad tad zasmetaju laktoza, kao i ovo smeće od pšenice i kvasca kojima nas kljukaju. Mislim kljukaju u hleb i testo pa mi kupimo misleći da je to isto kao nekad, a ono 2/3 njih su industrijsko smeće i žvake. Kao npr većina belih hlebova po radnjama.

I inače je kvalitet hrane drastično opao od Korone naovamo, zbog shrink- i shit-flacije, kako zapadnjaci to zovu.

P.S.
Dobra vest je da sa intolerancijom na laktozu, ljudi i dalje mogu da piju jogurte, kefire, kiselo mleko i slične derivate jer oni imaju bakterije koje pomažu u varenju. Više nego što ih ima u čistom mleku.
 
Poslednja izmena:
Evo da prenesem i ovde:

Zbog porasta cena u trgovinskim lancima u Hrvatskoj, društvenim mrežama proširio se poziv na bojkot trgovinskih lanaca i kupovine na specifičan datum u Hrvatskoj.

 
Кисело млеко има бактерије млечне киселине које разлажу млечни шећер који прави проблеме са варењем великом делу популације. Притом те бактерије се колонизују у цреву и помажу рад пробавног тракта.
 
Vrh