Šta je novo?

Vrtovi Ceraka [stambeni kompleks]

Ako ste imali priliku da posetite Vozdove kapije, videcete da ne razmisljaju svi investitori isto.
Uzmite u obzir da je ovde vise investitora ukljuceno, pa samim tim niko nece da otkine deo svoje parcele. Vise puta sam komentarisao na tu temu, da je ogromna steta sto nije jedan jak investitor kupio sve parcele i sam uredio celo naselje. Sasvim sam siguran da bi bilo mnogo lepse i bolje uredjeno.

To se zove ALAVOST, I sve to ima za posledicu neko drugo desavanje, kao na primer ovi iz Gane sto dolaze i uzimaju nam poslove za 500e,obaraju nam cenu rada i zivota, i na kraju dolazi do podela u drustvu, nezadovoljstva, gladi i rata.

To se zove ALAVOST, I sve to ima za posledicu neko drugo desavanje, kao na primer ovi iz Gane sto dolaze i uzimaju nam poslove za 500e,obaraju nam cenu rada i zivota, i na kraju dolazi do podela u drustvu, nezadovoljstva, gladi i rata.
Apsolutno. Mene fascinira koliko smo kao drustvo licemerni i kontradiktorni. Primera koliko hoces, a koji su dosli do izrazaja posebno nakon pada nadstresnice. I slazem se sa @AkiKavasaki da je vecina naroda ovde pazarila stanove pre ovog nesrecnog dogadjaja, ali je takodje i cinjenica da prodaja ide "kao podmazana" i nakon 1.11.2024.

Mogu samo da kazem nece jos dugo ni ovo vreme da traje. Dolazi do zasicenja, balon samo sto nije pukao sto ovde sto u ostatku sveta jer ovo ovde je samo preliv tog sistema alavosti odande.

Problem je sto kad pukne takav sistem svi ce gledati kako znaju i umeju da beze u neko selo glavu da sacuvaju pa ce ovo g***o da izgubi svaku vrednost.

Svuda u svetu grad i država od poreza građana plavi planove i zajedničke površine kao što su škole, vrtići i parkovi.
Zašto bi sada privatni investitor imao obavezu da to uradi umesto države kojoj takođe plaća porez.
A sve više vidim kako su stari stanovi sa zapuštenim zelenilom skuplji od novogradnje bez zelenila...

Evo da odgovorim kao neko ko je kupio stan u 3. fazi. Da, apsolutna podrska protestima. Da, apsolutno odlasci na proteste sto u Beogradu sto van Beograda. U mom slucaju starogradnja je bila preferirana i trazila se dosta dugo, neke dogovorene kupoprodaje su propale, druge se nisu desile:
  • zbog nenormalne traznje pa su sanse bile vece da dobijes na lotou nego bas ti da kupis stan koji zelis
  • Rusi
  • pranje para
  • kupovina u kesu (tesko se nadmetati s ovim)
  • cene starogradnje u okolini i materijala koje su otisle u nebo a potrebno je renoviranje od nule
Razloga je mnogo - u prevodu nije se dalo, los momenat, sudbina, ko u sta veruje. Na kraju, matematika je bila jednostavna - popust, povracaj PDV-a i dobijes stan po ceni starogradnje u oglasima - bez dodatnog troska renoviranja, agencijske provizije itd.

Investitor - nije nepoznat, gradio vec, neki portfolio postoji. Da li sve radi savrseno - sigurno da ne, da li ima boljih - verovatno, da li postoji apsolutna garancija kod bilo kog investitora za bilo sta - NE, mogao bih da garantujem samo za nesto sto sam sam uradio - sto se tice drugih, ko god da oni bili - rezerva postoji.

Da li ce cela padina da erodira i pri tom pobije par hiljada novonaseljenih ljudi + jos neki broj njih u Rakovici na koje bi ista erodirala - nadajmo se da nece. Sto se nije razmisljalo o tome i manjem broju drveca? Nismo svi geolozi, ne mozemo se u sve razumeti.

Ko ima 300 - 500.000 eur verujem naci ce verovatno bolje, da li je 100% siguran i tad - sumnjam.

Evo da odgovorim kao neko ko je kupio stan u 3. fazi. Da, apsolutna podrska protestima. Da, apsolutno odlasci na proteste sto u Beogradu sto van Beograda. U mom slucaju starogradnja je bila preferirana i trazila se dosta dugo, neke dogovorene kupoprodaje su propale, druge se nisu desile:
  • zbog nenormalne traznje pa su sanse bile vece da dobijes na lotou nego bas ti da kupis stan koji zelis
  • Rusi
  • pranje para
  • kupovina u kesu (tesko se nadmetati s ovim)
  • cene starogradnje u okolini i materijala koje su otisle u nebo a potrebno je renoviranje od nule
Razloga je mnogo - u prevodu nije se dalo, los momenat, sudbina, ko u sta veruje. Na kraju, matematika je bila jednostavna - popust, povracaj PDV-a i dobijes stan po ceni starogradnje u oglasima - bez dodatnog troska renoviranja, agencijske provizije itd.

Investitor - nije nepoznat, gradio vec, neki portfolio postoji. Da li sve radi savrseno - sigurno da ne, da li ima boljih - verovatno, da li postoji apsolutna garancija kod bilo kog investitora za bilo sta - NE, mogao bih da garantujem samo za nesto sto sam sam uradio - sto se tice drugih, ko god da oni bili - rezerva postoji.

Da li ce cela padina da erodira i pri tom pobije par hiljada novonaseljenih ljudi + jos neki broj njih u Rakovici na koje bi ista erodirala - nadajmo se da nece. Sto se nije razmisljalo o tome i manjem broju drveca? Nismo svi geolozi, ne mozemo se u sve razumeti.

Ko ima 300 - 500.000 eur verujem naci ce verovatno bolje, da li je 100% siguran i tad - sumnjam.
Saglasan da svakom reči !

Ne mešajte babe i žabe...Niđe veze to što pominjete.
Šta ako je neko kupio svoj prvi stan u Vrtovima delom keš, delom kredit, naravno, pazario i garažno mesto (skupo-preskupo, ali bez njega je nekompletan "ugođaj" - šalim se, preka je potreba i pitanje višeg standarda života, kojem, valljda, svako normalan teži) i time rešio stambeno pitanje jednom svom detetu? Plus povrat PDV-da se opremi osnovno za život.
Lepa zgrada, obližnji Vidikovac i Cerak OK naselja. Košutnjak pod nosom... Ima i biće još lokala u prizemlju kad se sve završi.
Možda pruža privid idealnog (a koje je idealno?), ima mana i kod investitora i kod Upravnika SZ a i stanari nisu baš složni oko svega - C'est la vie!
I da - isti suviše kratko traje da bi lamentovali nad cenama nekretnina ovde i u svetu uopšte. Sutra padne nuksa i ne trebaju ni pare ni stanovi nikome... Kupujte zlato.
Ko uzme - "kajaće se", ko ne uzme - kajaće se... ili pisati po forumima u nedogled.
Živi bili!

Poslednja izmena:
Vrh