Šta je novo?

"Lastavice" [ Stambeno poslovni kompleks | 69 100 m²]

Danas su mi putem emaila odgovorili da još uvek nemaju cene, kao ni gotove marketinške crteže stanova.

Investitor trenutno daje popust od 3% na neprodate stanove na povučenom spratu. Cena za dvoiposoban stan od 87m2 je sa popustom 3734€, inače je puna cena 3850€. Popust traje od 01.04 do 18.04. Koliko sam video na njihovom sajtu, otprilike 1/3 stanova na povučenom spratu nije prodato.

Garažna mesta su trenutno od 24,000€ do 26,500€ zavisno od pozicije.

Pre kupovine, važna je informacija ko je generalni izvođač radova za drugu fazu. Da li neko zna ko je? Reputacija, prethodni projekti i slično.

PXL-20250408-121317765-2.jpg

Slucajno kliknuh na reklamu i vidim da su pustili i drugu fazu u prodaju.

Nisu jos formirali cene barem je tako bilo do pre par dana.
Jesu formirali cene za lamelu A a B jos nije pustena. Lamela A je deo do 70a bloka sto ima onaj ugao
Otprilike pola zgrade, druga je lamela B.
Cene za A lamelu recimo oko 3700 sa pdv zavisi od sprata i pozicije.

Ovo sam ja dobila kada sam se raspitivala za stan od A2_S36 od 40m2:

hvala na inteersovanju za projekat Lastavice. Prosečna cena stanova Lastavice II faza po m2 iznosi 3875eur sa uključenim PDV-om. Cene su u rasponu od 3540-4390e/m2.
Dostavljam vam cene za stanove iz druge faze.

Ulaz
Sprat
Oznaka stana
Struktura stana
Ukupna površina stana
Površina terase
Ukupna cena sa PDV-om
Cena po m2 sa ukjljučenim PDV-om
Orjentacija
A2
9
A2_S 68
1.5
42.86
2.57
179583.4
4190
Z
A2
9
A2_S 69
1.5
42.91
2.73
179792.9
4190
Z
A2
9
A2_S 70
1.5
45.47
2.73
179606.5
3950
Z

Stan A2_S36 je rezervisan. Za rezervaciju stana potrebno je da nam dostavite očitanu LK kupca kao I oznaku stana.

Cene parking mesta su u rasponu su od: 24.480 EUR /nivo -3.; 25.680 EUR /nivo -2; 26.880 EUR /nivo -1 sa uključenim PDV-om (20%) zavisno od pozicije u podzemnoj garaži koja ima 3 nivoa.

Meni jedino taj stan odgovara (tj. ta struktura i orjentacija) jer hoću stan okrenut ka severu, ali raduje me što još uvek ostaje lamela B jer su bukvalno svi stanovi te strukture i orjentacije koliko vidim zauzeti, odnosno ili rezervisani ili u fazi pregovora. Nije mi jasno kad pre, bukvalno sam im pisala prvog dana kada su izašle osnove stana, jbt ko da dele za džabe 😮

Dodajem i dinamiku plaćanja, koga zanima:

ДИНАМИКА ПЛАЋАЊА – ЛАСТАВИЦЕ, ФАЗА 2
1. За кеш купце
- 20% по потписивању Предуговора
- 80% по обављеном Техничком пријему
2. За кредитне купце који улазе у кредитну процедуру на 80% завршености објекта – БЕЗ
ПОПУСТА
- 80% из кредита банке након потписивања Уговора о купопродаји
3. За кеш купце рате – 2,5% ПОПУСТА
- 30% по потписивању Предуговора
- 30% по завршетку конструкције и укровљавања објекта
- 30% по завршетку фасаде, затварању фасадних отвора и завршетку инсталација
- 10% по обављеном Техничком пријему
4. За кеш и кредитне купце који улазе у кредитну процедуру на 80% завршености објекта
– 3% ПОПУСТА
- 50% по потписивању Предуговора
- 50% из кредита банке након потписивања Уговора о купопродаји
5. За кеш купце рате – 3,5% ПОПУСТА
- 50% по потписивању Предуговора о купопродаји
- 20% по завршетку конструкције и укровљавања објекта
- 20% по завршетку фасаде, затварању фасадних отвора и завршетку инсталација
6. За кеш купце – 4% ПОПУСТА
- 90% по потписивању Уговора о купопродаји
7. За кеш купце који исплаћују у целости по потписивању Уговора о купопродаји 5%
Цена паркинг места и оставе, уколико је применљиво, се додаје на цену стана и плаћа се на исти
начин као стан.
Попуст, уколико је применљив се односи и на гараже и оставе односно на вредност
Предуговора/Уговора о купопродаји

Razlika u odnosu na BNV je u iznosu PDV-a, izlaze mi danima reklame za nove zgrade po ceni (od) 4100 + pdv, ali generalno taj je red veličina.

Ali toliko od prilike je koliko shvatam i u kvartu 64? Ili ne? Meni se ovde više dopada ambijent i lokacija, mada kakva je situacija ne bi me začudilo kada bih ti postala komšija u 64, mada baš nisam oduševljena 64, to sam već rekla više puta.

edit: Odgovor Extroniksu

Ovo sam ja dobila kada sam se raspitivala za stan od A2_S36 od 40m2:

hvala na inteersovanju za projekat Lastavice. Prosečna cena stanova Lastavice II faza po m2 iznosi 3875eur sa uključenim PDV-om. Cene su u rasponu od 3540-4390e/m2.
Dostavljam vam cene za stanove iz druge faze.

Ulaz
Sprat
Oznaka stana
Struktura stana
Ukupna površina stana
Površina terase
Ukupna cena sa PDV-om
Cena po m2 sa ukjljučenim PDV-om
Orjentacija
A2
9
A2_S 68
1.5
42.86
2.57
179583.4
4190
Z
A2
9
A2_S 69
1.5
42.91
2.73
179792.9
4190
Z
A2
9
A2_S 70
1.5
45.47
2.73
179606.5
3950
Z

Stan A2_S36 je rezervisan. Za rezervaciju stana potrebno je da nam dostavite očitanu LK kupca kao I oznaku stana.

Cene parking mesta su u rasponu su od: 24.480 EUR /nivo -3.; 25.680 EUR /nivo -2; 26.880 EUR /nivo -1 sa uključenim PDV-om (20%) zavisno od pozicije u podzemnoj garaži koja ima 3 nivoa.

Meni jedino taj stan odgovara (tj. ta struktura i orjentacija) jer hoću stan okrenut ka severu, ali raduje me što još uvek ostaje lamela B jer su bukvalno svi stanovi te strukture i orjentacije koliko vidim zauzeti, odnosno ili rezervisani ili u fazi pregovora. Nije mi jasno kad pre, bukvalno sam im pisala prvog dana kada su izašle osnove stana, jbt ko da dele za džabe 😮

Dodajem i dinamiku plaćanja, koga zanima:

ДИНАМИКА ПЛАЋАЊА – ЛАСТАВИЦЕ, ФАЗА 2
1. За кеш купце
- 80% по обављеном Техничком пријему
2. За кредитне купце који улазе у кредитну процедуру на 80% завршености објекта – БЕЗ
ПОПУСТА
- 80% из кредита банке након потписивања Уговора о купопродаји
3. За кеш купце рате – 2,5% ПОПУСТА
- 30% по потписивању Предуговора
- 30% по завршетку конструкције и укровљавања објекта
- 30% по завршетку фасаде, затварању фасадних отвора и завршетку инсталација
4. За кеш и кредитне купце који улазе у кредитну процедуру на 80% завршености објекта
– 3% ПОПУСТА
- 50% по потписивању Предуговора
- 50% из кредита банке након потписивања Уговора о купопродаји
5. За кеш купце рате – 3,5% ПОПУСТА
- 50% по потписивању Предуговора о купопродаји
- 20% по завршетку конструкције и укровљавања објекта
- 20% по завршетку фасаде, затварању фасадних отвора и завршетку инсталација
6. За кеш купце – 4% ПОПУСТА
- 90% по потписивању Уговора о купопродаји
7. За кеш купце који исплаћују у целости по потписивању Уговора о купопродаји 5%
Цена паркинг места и оставе, уколико је применљиво, се додаје на цену стана и плаћа се на исти
начин као стан.
Попуст, уколико је применљив се односи и на гараже и оставе односно на вредност
Предуговора/ о купопродаји

Koji rok se komunicira za zavrsetak?

Da li postoji neki konkretan razlog zašto preferiraš stan okrenut ka severu jer taj stan uopšte neće imati sunca? ☀️
Ne podnosim direktno sunce, volim da ima prirodne svetlosti tj. da su veliki prozori ali nikako ne volim direktno sunce.

Za rok nisam iskreno ni pitala niti su mi išta rekli, nije mi toliko bitno da li je 2 ili 3 godine, kapiram da nije preko toga.

Vrh