Sve kreće od misli. Kakve su ti misli, takav ti je život. Otac Tadej. Jedino dobro je što život brzo prođe pa ne stignemo da dočekamo da ostvarimo sve misli ili da se dobro zakuvaju u glavi. Inače da ljudski život traje 800 godina bio bi to pravi pakao sa toliko nakupljenih misli za većinu, uprkos tome ljudi vape za besmrtnošću.
Tako da jeste, činjenica je da se za misli ne kažnjava, ali ne treba gubiti iz vida da od misli sve počinje...
to je vec akcija, ja pricam o afinitetima, o slikama na zidu.
Jedno su misli, a pogledi su već manifestacija misli, pa bi to već moglo biti kažnjivo.
Ako neko kaze: "ja bih zeleo da imam odnose sa decom", mozemo mu preporuciti da pokusa da se leci, mozda da razmisli o kastraciji, u svakom slucaju skloniti svoju decu sto dalje od njega i pobrinuti se da ne radi tamo gde ima dece, kao sto su vrtici.
Većina psihijatara tvrdi da je takva sklonost neizlečiva, sve je onda u sposobnosti - uzdržati se. Koliko si psihički stabilan da ne dopustiš da impulsi prevladaju, te koliko te izvesnost kazne odvraća. Zato je i težak usud biti pedofil. Zamisli recimo da meni neko kaže od sutra, nema ništa muško, da si digao ruke od muškaraca i tako do kraja života... Težak je to usud. Najlakše je sa distance osuditi, korisnije je upoznati ih. Srećom imao sam prilike, ovakav kakav sam, željan da upoznam drugačije ljude, na mestima gde se okupljaju razni društveni marginalci, dakle imao sam prilike nekoliko jasnih pedofila da otvorim, da mi se povere i razgovaraju sa mnom o tome.
I oni to jako i žele, ako ne vide pretnju u meni, vape od toga da se povere...
Od fizičke kastracije je bolja tzv. hemijska jer penis u erekciji uz penetraciju nije isključivi način izvršenja krivičnih dela vezanih za zlostavljanje dece...
Da sumiramo,
1. Snaga ličnosti samog pedofila (zlostavljača deteta) gde i obrazovanje i socijalna sredina igraju ulogu.
2. Generalna prevencija u vidu zaprećene kazne i drugih mehanizama kako osigurati da deca budu na sigurnom i zaštićena.
3. Medikamentozna terapija uperena na obuzdavanje seksualnih impulsa predatora. Koja nije bez drugih rizika i garant da će je pedofil redocno i dobrovoljno uzimati. Ali je deo priče u borbi protiv zlostavljanja dece.