W
WLABmz
Guest
Ne znam koja je fora sa tim. Nije li „regio” u stvari putnički, a „regio express” ubrzani ili brzi?
Само филозофирају непотребно. Регио је начин да се поскупи карта, пошто за Регио има доплата, а за путнички нема.
Ne znam koja je fora sa tim. Nije li „regio” u stvari putnički, a „regio express” ubrzani ili brzi?
Isto su rekli i da se Niš - Dimitrovgrad radi od Maj-a...Zar nije direktor rekao da će kupiti dvadeset spavaćih kola i neke lokomotive?
Могла би целе године. Има ту путника, и етничких, и туриста, и свих врста (ваљда ће бити и пословних). Још би између БГ и НС (и СУ) конкурисала сињем Соколу...Kada se zavši pruga do Beča mogu da potpišem da bi OBB najradije otvorio svoju liniju do Beograd-a, ako ne preko cele godine preko leta sigurno kada dosta gastarbajtera dolazi iz Austrije u Srbiju.
Зашто би биле субвенционисане цене за брзе возове попут Сокола?Nije realno da vidimo privatnike za domaće relacije jer nema šanse da se takmiče sa sibvenzionisanim cenema Srbija voza. Čak i da u početku ponude bolju uslugu rizičbo je jer Srbija voz može isto da ponudi sa nižim cenama. Za međunarodni saobraćaj da, verujem da će biti moguće. Treba videti šta SV planira za Beč i u kojim terminima
Kapiram da će zajedno sa Austrijancima da se organizuju, a ne da konkurišu jedni drugima?
Pa i sad se subvencionišu, linija Beograd-Novi Sad gubi novac, SV oće da digne cenu karte za 15% ali im ministarstvo ne da, već dobijaju izgubljeno preko subvencija. Stoga je cena karte daleko ispid tržišne (SV sutra može za 50% da digne cenu karte i imao bi sličan broj putnika).Зашто би биле субвенционисане цене за брзе возове попут Сокола?
Ako se ne varam ovo su Siemens vagoni o kojima pričamo.Ne znam koliko košta ovo, ali bi top bilo na liniji Beograd-Beč, Beograd-Cirih, Beograd- Atina, naravno kada se obnove pruge. Mada i da malo renoviraju spavaća kola biće dobro. Videh na nekom videu noćni voz između Gruzije i Jermenije, ruski neki, izgleda odlično.
Pogledajte prilog 163233Pogledajte prilog 163234
Da, mislim da još testiraju ovo, nije još pušteno. Meni izgleda top, ali ko zna koliko to košta. Možda ipak nešto skromnije da uzmu, nešto kao što ima Poljska i Češka.Ako se ne varam ovo su Siemens vagoni o kojima pričamo.
Ako se odluče da daju vuču OBB onda im se isplati sigurno vagoni su jeftiniji od lokomotiva, a sa ovakvim vagonima čisto sumnjam da neko na Balkanu može da ponudi bolju uslugu.Da, mislim da još testiraju ovo, nije još pušteno. Meni izgleda top, ali ko zna koliko to košta. Možda ipak nešto skromnije da uzmu, nešto kao što ima Poljska i Češka.
Pa to, još je tu Sofija, Istanbul, Solun i Atina. Ali daleko smo od svega toga miAko se odluče da daju vuču OBB onda im se isplati sigurno vagoni su jeftiniji od lokomotiva, a sa ovakvim vagonima čisto sumnjam da neko na Balkanu može da ponudi bolju uslugu.
Praktično SV može da drži monopol na noćnim vozovima (Balkan) i da samo širi mrežu kasnije i da bude samoodrživ bez subvencija za međunarodni prevoz, kada i AKO dođu do tog nivoa onda bi se tek isplatila kupovina novih lokomotiva.
Primer voz od Skoplja za Beč, SV vagoni i samo se nakače na OBB Nightjet iz Beograda kao što sada rade Česi za Cirih.
Jeftinija jesu, ali daću ti prost primer šta ako se desi defekt na vagonu i ne može da se vrati u Srbiju na popravku ko će popraviti turski vagon u Beču na primer.Gledao sam skoro tripreport za Bosfor Express izmedju Bukuresta i Istanbula koji je zapravo jedan turski vagon (spavaca kola) kacen na lokalne vozove usput. Turska spavaca kola izgledaju jako fino i verovatno su jeftinija.
Nije još pušteno, uskoro će, a trenutni NightJet vagoni su odlični. Cena ovde realno ne igra toliku ulogu, kada OeBB može da napravi NightJet liniju do Beograda, a još bi bilo izuzetno jednog dana do Grčke. Uostalom, to su neki planovi i ciljevi, da železnički saobraćaj zameni avionski, primarno zbog ekologije. Tako da realno treba napraviti neku saradnju sa njima, umesto da se uzimaju vagoni za sebe.Da, mislim da još testiraju ovo, nije još pušteno. Meni izgleda top, ali ko zna koliko to košta. Možda ipak nešto skromnije da uzmu, nešto kao što ima Poljska i Češka.