Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 55.532
@vradovic - odlično analizirano i sročeno.Posto nema ko da odgovori Benderu moram jaSamo da se ogradim ne navijam ja za nikakvu Rusifikaciju Srbije ali mogu da dam sta je za i protiv.

Takođe, ovo što si naveo čak i ako je samo odokativno, opet je neki konkretan argument i računica, a ne samo autistični pamfleti o Rusima koji će da rađaju Srpčad umesto Srba i šta ti ja znam. I na osnovu svega ovoga što si napisao, korigovao sam svoj stav. Jer sam uvideo da ima tu više stvari i faktora nego što mi je pre delovalo. U stvari, kao što rekoh @Zaza Bg sinoć - nemam problem sa time da neko istakne i pozitivne strane svega ovoga, imam problem kada neko priča samo o lepim i korisnim posledicama, a negativne gura pod tepih.
Dalje u postu si isto lepo kratko i jasno naveo koji su sve pozitivni efekti, a koji negativni. Takođe mi se sviđa što si na kraju dodao da perspektiva i interes države Srbije i perspektiva i interesi građana Srbije nisu u potpunosti isti. Te da nešto što država predstavlja kao samo pozitivno, itekako može da bude negativno za običnog čoveka u Srbiji. Mislim da ranije na temi niko od navijača za što veće prihvatanje Rusa i što veću Rusifikaicju Srbije nije niti taksativno izneo šta je dobro a šta loše, niti istakao to da pespektiva i interes države, i samog naroda, ne moraju da budu isti. Te da je malo nezahvalno o svemu govoriti samo iz ugla države.
Slažem se sa svim.Eh moj Bender, neki su to shvatili na vreme!
Tokom istorije se ne pamti gori period za heteroseksualne muškarceNe bio vam u koži...
Šalu na stranu, spomenuo si par puta da imaš jednu izabranicu, čuvaj i neguj ono što je dobro... Posveti joj vreme i pažnju, učini je posebnom... Možda je to ono što tebi treba... Oni momci kojima treba nešto drugo, znaju šta rade i prilagođavaju se... Borba je, nije da nijeIdi napolje, idi do čitaonice na pravnom, uđi, upoznaj se na pauzi dok piju kafu, traži broj... Budi šarmantan, nasmejan, prijatan... I da ne uspe 10 puta uzastopce, uspeće 11tog... Nekad mora da uspe, da te vodi jak seksualni drajv, ne bi tražio izgovore i opravdanja
Mnogi momci su dolazili sa drugih fakulteta samo zbog toga i nije da nisu imali uspeha... Nismo još prešli tačku bez povratka ni kad su Rusi a ni kad su devojke u pitanju
![]()
S tim se slažem, i što sam rekao vradoviću važi i za tebe - nisam ni mislio na tebe u prethodnim postovima već na one koji ističu samo pozitivne strane ovoga a prećutkuju negativne. I koji idu predaleko, pa u trenutku dok se još nismo izborili (snašli, prilagodili) ni sa 100.000 Rusa, oni bi još 10 puta toliko. A sve zato što ih je neko naučio da populacija = kvalitet života. A svet prepun primera koji dokazuju da to baš i ne stoji.Ja bih samo da napomenem da nisam od onih koji u Rusima vide šansu za ne znam kakvu demografsku pobedu, nego pusti ljude na miru da žive ovde ako žele, nisu na grbači države, sve uredno plaćaju, stanarinu, račune, porez...
A Putinovac sam još manje, to je jasno...
Šta će i kako biti sa njima ovde, vreme će pokazati... Nisam siguran da ima osnova za tako crne i pesimistične prognoze...
I ono o čemu svo vreme govorim, a to je besmislenost da se na ovoj temi malo malo pa govori o odumiranju i problemima srpskih sela i o tome šta će biti sa Srbijom 2140, a onda isti ti ljudi koji pričaju o tome, se raduju i misle da će im Rusi u prenatrpanom i preopterećenom Beogradu, Novom Sadu i Nišu rešiti taj problem. Pa ne, zapravo neće. Niti će Rusi da prave decu umesto Srba koji neće, a pogotovu neće praviti Srpsku decu.
Što se Putinovaca tiče, mislim da je Pendolino govorio o ljudima izvan foruma, misleći na sve koji su učestvovali u mitinzima Rusofila i podrške Putinu. I tu je u pravu, Srbija je bila i ostala zemlja paradoksa, pa tako imamo situacije da Srbende koje većinom nisu ni bile u Rusiji, bi da Ruse koji su do prekjuče živeli tamo, uče kako je u toj Rusiji i šta treba da misle i rade.
Poslednja izmena: