Mnogi ne znaju kako se to radi. Napiši detaljnu proceduru koju si koristio, linkove i iskustva koja si imao ako je bilo potrebe za eventualnim dodatnim razjašnjenjima. Dakle neku vrstu praktičnog uputstva za Beograđane tako da svako može sam da predloži nešto što misli da se može popraviti, a da to bude urađeno na najefikasniji način.
Uglavnom je to to išlo na najprostiji mogući način, ili putem mail-a ili putem online forme na sajtu onih kojima se obraćam. Nekad bih dobio odgovor, nekad ne, ali na osnovu urađenog na terenu, znao sam da su postupili po mojoj prijavi ili odlučili da realizuju predlog. Jedino za šta sam morao da se cimam malo više je pisanje za uspostavljanje stajališta Rudo za linije 34, 36 i 38L u smeru Prokopu, jer su opština Savski venac i DJP prebacivali odgovornost jedni na druge. Neki predlozi vezano za gradski prevoz su prvobitno prezentovani ovde, da bi naknadno bili prosleđeni nadležnima.
Što se tiče naselja Ključ, to sam napisao predlog koji sam dostavio stanovnicima pomednutog naselja (preko ovog ili busevi.com foruma smo stupili u kontakt) koji su onda oni u formi zvaničnog pisanog zahteva, dostavili nadležnima. Isto je bila saradnja sa stanovnicima Dobanovaca, da se linija 611 preusmeri Beogradskom ulicom u Dobanovcima (tu su oni mene kontaktirali za pomoć), ali je to propalo zato što je tadašnji predsednik njihove mesne zajednice lobirao da se realizuje predlog DJP da se linija 603 skrati do okretnice 601 u Surčinu, sa jedne strane, a sa druge produži do Batajnice. Čak je i naknadni predlog za preusmerenje linije 606 Beogradskom ulicom kočio.
Iako sam se obraćao nadležnima uglavnom putem mail-a, to množe da se uradi i pisanim putem, odnošenjem na šalter nadležne službe, gde ti zavedu predmet i dobiješ delovodni broj.
Što se tiče naselja Ključ, to sam napisao predlog koji sam dostavio stanovnicima pomednutog naselja (preko ovog ili busevi.com foruma smo stupili u kontakt) koji su onda oni u formi zvaničnog pisanog zahteva, dostavili nadležnima. Isto je bila saradnja sa stanovnicima Dobanovaca, da se linija 611 preusmeri Beogradskom ulicom u Dobanovcima (tu su oni mene kontaktirali za pomoć), ali je to propalo zato što je tadašnji predsednik njihove mesne zajednice lobirao da se realizuje predlog DJP da se linija 603 skrati do okretnice 601 u Surčinu, sa jedne strane, a sa druge produži do Batajnice. Čak je i naknadni predlog za preusmerenje linije 606 Beogradskom ulicom kočio.
Iako sam se obraćao nadležnima uglavnom putem mail-a, to množe da se uradi i pisanim putem, odnošenjem na šalter nadležne službe, gde ti zavedu predmet i dobiješ delovodni broj.