beli labud
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 31.08.2020.
- Pohvaljen
- 1.271
Mislim da je ovo suština, bolji skijaši su mi rekli da postoji mogućnost da se sa ostalih strana Tornika naprave dobre staze, jer vrhovi od 1500m to generalno dozvoljavaju. Ako bi na taj način moglo da se dobije bar još ovoliko staza kao sa postojeće strane to bi stvarno bilo VRH! Jer Zlatibor ima takvu klimu da često ima više snega od drugih planina.Ja se nadam da će s vremenom proširiti broj staza jer ima mesta na drugu stranu i na stranu... (To je moja želja kao skijaša) a na taj način privući i čiste skijaše
Ali pošto ima još nekoliko dobrih vrhova uokolo ima sasvim realne šanse da se razvije i u skijaškom smislu, da bude neka bleda varijanta "tri doline" u Francuskoj. S obzirom da lokalna samouprava već ima program razvoja sistema gondola u sva četri pravca, bilo bi dobro to povezati i u tom (ski) smislu.
Trenutno ima 5 staza sa 10km dužine, tako da ako bi se razvilo sa druge strane Tornika + još nekoliko vrhova, možda bi bilo i do 50km staza
Ima još par perspektivnih planina po Srbiji koje mogu ovako lepo da se razviju u ski turizmu