Davao je President Kop na Kopaoniku u vikend naselju neko vreme mislim 3k EUR godisnje. Mislim da je do sada sve prodato.
Znam, meni je rečeno da ima još apartmana za prodaju, pošto su izgradili II fazu, ali nisam sa vlasnikom pričao o tome.
Tako su se reklamirali, medjutim nije tako u stvarnosti.
Ne potpisuju Ugovor sa tobom(možda i jesu sa baš retkima), uglavnom izdaju po principu 60% vlasniku njima 40%(za kompletno vodjenje izdavanja), takav ja imam dogovor
Tamo je sada otprilike 3.5k godišnje inače za izdavanje, inače proširuje se kompleks i nastoji da bude jedan od boljih u vikend naselju kada se kompletira sve, još kada gondolu pored izgrade, baš će biti odličan po meni..
I da se potpisuje Ugovor on je možda samo na godinu dana, pa ako im ne ide ta sezona/godina, sledeće godine ako ocene da neće ne moraju.
Reklamirao se čak tako i jedan Investitor u BG-u, ali sličan princip.
U suštini ja sam hteo kada se tako nudi/reklamira da kada se potpisuje Kupoprodajni Ugovor da se takodje i odmah napravi ili Aneks ili još jedan Ugovor o izdavanju na više godina...
Zato sam i napisao da jedino za jedan ozbiljan projekat u Dubaiu se to ,,kao nudi,, entry level je 550k+, ali ni to nije sve bajno u Ugovoru, to jest oni su zaštićeni naravno skroz i ono što sam ja shvatio iz 50 stranica Ugovora je da skratim dok je njima super i tebi će biti
Jedno su reklame, drugo su ti Ugovori o zakupu i stvarna realizacija kod tih kompleksa.
Zaštićen i siguran ne možeš biti nikad 100%, pa ni banke neće više od 3 god da oroče novce, neke više poput Raiffeisena neće ni da oroči(samo u fondove ulaganje).
Samo zbog svega ovoga ja kažem da mi je sigurnije i nekako lagodnije u gradovima na mesečnom nivou.
A kod planina je drugačije, moraš da se posvetiš izdavanju, ali imaš za sebe jedno uživanje koje možeš da koristiš tokom godine i uživaš na neki način besplatno.
Jedino što se priča su možda pod velikim možda ti premium smeštaji na Kopaoniku i Zlatiboru sa odličnim menadzmentom hotela i imenom hotela gde se ima ROI poput u gradovima ili neko kaže i veći, e to još nisam čuo iz prve ruke od nekog konkretno.