i NS i Vrnj.banja i naravno Zlatibor...šteta bi bila da ih ne upoznamo sa lepotama naše zemlje. Stranci su recimo oduševljeni Zlatiborom
Vreme nije bitno, ko da će ceo dan da se šeta po štandovima, obiđe par puta i posle ide po Srbiji. Zato sam ubeđen da je sada prava prilika za osavremenjivanje i gradnju novih autoputeva
Tih youtubera ima koliko hoćeš i gde god da ih uputiš staviće naslov videa na isti fazon i sa svakim mestom će se oduševljavati. Njima su glavni cilj pregledi.Bukvalno si citirao post u kome se stranac odusevljava Zlatiborom i prica o sadrzajima 20 minuta i pitas "koji su to stranci odusevljeni i cime"
Dok ima ovoliko nas odavde željnih sitibrejk vikenda Zlatiboru stranci ne trebaju....Ja ne sporim da nije popularan medju lokalnom (balkanskom) rajom, ali praviti od njega neko turističko čudo koje privlači strance je priča za malu decu.
Копаоник је привукао највећи број туриста (272,4 хиљада), који су у највећем броју били из Републике Србије (181,2 хиљаде). На Златибору је остварено 231,8 хиљада ноћења туриста, од којих је такође већина била из Републике Србије (181,4 хиљаде). Ове две планине су угостиле око 62,6% укупног броја туриста који су ноћили у планинским центрима.
Preteruješ, i ne znam zašto gledaš kroz prizmu tupavih ljudi koji samo peglaju gore-dole u tih betoniranih 300x300m. Stvarno je najmanji broj tako tupavih koji idu da gledaju demit fasade. Nisam ni video takvih bu**** koji se prežderavaju mesine (da nisi ti neki vegan?) Stvarno za većinu ovde mislim da su ljudi inteligentni a opet potpadnete pod taj tupavi stav često!? Ljudi gore dolaze godinama i nikome se ne sviđa tih 300x300 ali nije to pravi Zlatibor niti je to nama bitan deo gradića na planini. Većina ga izbegava, prošetaj se malo kroz zlatiborsko Dedinje i borove iznad crkve ili ka stazi zdravlja, Karauli. Na koju god stranu da kreneš na 500m su livade i možda naletiš i na neku kravuKo hoce da se prezderava mesine, razgleda savremenu demit arhitekturu, oseti vajb Budve na planini, Zlatibor je za njega idealan.
I veliki broj stanovnika Srbije i okoline je upravo ovakvog mentalnog sklopa, tako da za Zlatibor nema zime.
Ovo boldovano je problem, prava planina je samo priroda, skladni smestajni kapaciteti i uklopljeni ugostiteljski objekti.Moj utisak je drugaciji, cela planina je pogodna za hiking tako da ti same staze, kojih u svakom slucaju ima dosta, nisu ni potrebne.
Zlatibor nije planina koja se promovise kao skijaliste niti ima perspektive za to, to je jedna od aktivnosti.
Nisam siguran na sta mislis kada pises da Zlatibor ima mnogo manje ponude u kontekstu planinskog/aktivnog turizma u odnosu na ostale? Ima hiking, prirodne lepote, pecine, gondolu, sportske terene, iznajmljivanje kvadova/sanki, ograniceno skijanje, avantura parkove, etno sela i etno restorane, onaj divlja zapad selo, crkve, manastire... Pored toga ima i grad, koji se meni ne svidja, ali nudi dodatne pogodnosti sto se tice organizacija dogadjaja, kafica, marketa, pesackih zona itd... Sta mu fali u odnosu na druge planaine u okruzenju?