Šta je novo?

Zgrada Tuzilastva Kneza Milosa - [ Objekat javne namene | 12 170kvm ]

Sreca nasa pa drzava nema para pa ce biti jos konkursa. Izvinite ja kao neko ko bi trebao jednog dana da radi u toj zgradi i provodi dosta vremena nebi da to bude staklenac br 2 nismo se jos otarasili ni prvog na trgu .Neznam ali nekada su se zgrade drzavnih institucija pravile da izazvaju strahopostovanje autoritet institucije koja se tu nalazi kao palata pravde a danas ocigledno da je cilj da izazovu navalu :lool: Inace koliko mi je poznato vec je jednom bio konkurs za doticnu lokaciju trnutno nemogu da iskopam render ali zanm da sam ga vio mozda cak i na forumu.Inace mislim da jejeftinije i svrsishodniej da se adaptira i sredi recimo zgrada geozavoda za tu namjenu npr ili bilo koja druga zgrada koja sada propada :kafa:

"Sve do 90ih domaca arhitektura nije ni malo kaskala za svetom, vreme je da se toga setimo i da se vratimo na svoje mesto u svetsku avangardu"

malcice si preterao

direktore, molim vas da ne spominjete vise da radite u drzavnom tuzilastvu sem ako ne radite kao obezbedjenje ili neko pomocno osoblje. tuzilastvo u kome rade nepismeni sluzbenici ne moze imati autoritet ma u kako velelepnoj zgradi se nalazilo. vi, ukoliko nas ne lazete u vezi vaseg zaposlenja, ne predstaljate samo sebe vec i instituciju u kojoj ste zaposleni te narusavate i ono malo ugleda koji ta institucija ima

bez ljutnje.. dok ste anonimni pisite kako vam je volja i kako znate.. ako se vec hvalite poslom imajte na umu da brukate kolege

Ova zgrada dokazuje dve stvari (koje smo manje-više svi već znali):
- konkursi su namešteni
- svaku diplomu je moguće kupiti

Ali, zgrada je UŽASNA za taj deo grada, kad već hoće to, nek je grade na NBG-u. :bash:

direktor":1k9yuyeg je napisao(la):
Neznam ali nekada su se zgrade drzavnih institucija pravile da izazvaju strahopostovanje autoritet institucije koja se tu nalazi kao palata pravde a danas ocigledno da je cilj da izazovu navalu :lool:

Vidite direktore, ja ne vidim u ovome nista lose. Svrha tuzialastva nije da izazove strah i autoritet nego da se prezentuje kao institucija u sluzbi gradjna i zastite njihvoh prava. Nadam se da nasa drzava nece prevazici autoritarizam samo u tom simbolicnom smislu i da ce jednog dana i sam servis gradjana biti transparentan kao ova zgrada...

Inace - izjednacavanje svake zgrade sa staklenom fasadom sa cuvenim Staklencom je obicna banalizacija koja bi npr. odgovarala izjednacavanju zgrade Skupstine sa Karicevom vilom ili kosovskih manastira sa crkvom u Krnjaci. Fakat lice, ali da je isto - nije.

Ja samo mogu da kažem Sramota!" Za nepoverovati da će ovu staklenu limeku graditi pored takvih zdanja remek dela arhitekture.. :shok: da je ta zgrada negde gde je mup na ulazu u bulevar gde postoji minimalističko stakleno zdanje pa i da razumem..na takvom mestu može biti moderno zdanje ali iz upotrebu stakla,kamena,mermera,drveta pa da je nazovu eko zgrada pa i da ima nekog smisla isto mišlenje imam o zgradi pored glavne pošte,kako to nakalemljeno loše izgleda..
Jedini lek za naše zelene arhitekte su međunarodni konkursi, jedino tako mogu da se edukuju i da vide kakva se sve dobra rešenja mogu naći za takva osetljiva mesta..

2012":zj1mkt09 je napisao(la):
Jedini lek za naše zelene arhitekte su međunarodni konkursi, jedino tako mogu da se edukuju i da vide kakva se sve dobra rešenja mogu naći za takva osetljiva mesta..
Ne vradi. Evo, bio je konkurs za Bh pa je naša staklena kutija, istog autora dobila jednakovredno prvo mesto.....uz malo gur gur .... :bash:

daleko od toga da je ova zgrada bilo kakvo remek delo, ali daleko od toga da je limenka (pazi limenaka a po crtezu se vidi samo beton nigde metala).....

С обзиром да су аутори партијски пацови,пројекат је одличан какав је могао бити.

Zgrada bilo cega koja bi se gradila na tom mestu se mora uklapati u ambijentalnu celinu. Ili napraviti nesto zaista lepo, po uzoru na zgrade pored ili ne praviti nista, tj tu ostaviti zelenu povrsinu, park. Sve ostalo je samo jos jedno nakaradno resenje, kojih po gradu nazalost ima previse.

Pa to,objekat nije los ali ne lezi tu nimalo.Isto kao sto je staklenac uzasan jer je takav kakav jeste usred centra grada okruzen objektima kao sto su dom vojske i narodno pozoriste tako ce i ovaj odurati.

Aman neka grade na Nbg sve moguća i nemoguća perverzna arhitektonska rešenja..u starom delu grada potrebne su inovacije tipa Jugoslovenskog dramskog,koje na ivici noža komunicira sa okolinom ,dajte ovi naši zeleni arhitetke neka malo pogledaju po Španiji kako se uklapa novo i staro, pa nije strašno uraditi slična rešenja i ovde..pa makar bila copy-paste rešenja.. :kafa:
HearstTower03H(c)NigelYoung_530x712.jpg

600-01429136n.jpg

13.jpg

Staro-novo može ali da ima interakciju..

2012 da li si ti pijan, postavio si fosterov oblakoder u new yorku koji nice iz stare zgrade 1/4 velicine a kukas kako ova zgrada strci :bash: , svako ko misli da tu mora da se pravi zgrada po uzoru na stare predratne treba da uradi ovo :bash: em si kuko o zgradi koja ima jednu staklenu fasadu, a postavio si sliku zgrade koja je cela u staklu ??!?

Ово прво је катастрофа. Подсећа ме на унакажен задњи део Народног позоришта, само још горе.

Jel zna neko kolika je realna verovatnoća da će ovu glupost graditi (da li ima para, koji su prioriteti itd.)?

Svi koji se pozivaju na argument neuklapanja u Ulicu Kneza Milosa, molim da "kopipejstuju" svoj komentar ovde ;)

Ako bih birao šta da se od ova dva(tužilaštvo ili hotel) izgradi, izabrao bih hotel, bez dvoumljenja.

Znam. Zato sto ovde uopste nije bitna arhitektura, bitan je simbolicni momenat ;)

bg259":38zfr6qs je napisao(la):
2012 da li si ti pijan, postavio si fosterov oblakoder u new yorku koji nice iz stare zgrade 1/4 velicine a kukas kako ova zgrada strci :bash: , svako ko misli da tu mora da se pravi zgrada po uzoru na stare predratne treba da uradi ovo :bash: em si kuko o zgradi koja ima jednu staklenu fasadu, a postavio si sliku zgrade koja je cela u staklu ??!?
Ne nisi me razumeo..ja sam samo pokazao primer da može biti uspešnih i neuspešnih spojeva nekome ovo na slikama izgleda ok ,a nekima svetogrđe,moja namera je bila da pokažem tanku linju za svakog arhitektu koji dobije zadatak uklapa staro sa novim i kako vidim baš je izazvalo reakcije forumaša..
Moj stav je i dalje da ne treba kalemiti novo na staro sem ako arh.nema neku ozbiljnu priču,a da dodam da arhitektura i treba da izaziva reakciju jer u suprotnom ubili bi se od dosade..
Amazing-Architecture-Design-BMW-Event-and-Delivery-Center-Exterior-Perspective.jpg

bg259":r08645xk je napisao(la):
e plz uopste nije katastrofa pogledaj kako mocno izgleda unutra

http://www.fosterandpartners.com/content/contact/1124_FP129066_medium[1].jpg

ali opet nema blage veze sa tuzilastvom
Унутра и није, али споља... :shok:
Homer Jay":r08645xk je napisao(la):
Svi koji se pozivaju na argument neuklapanja u Ulicu Kneza Milosa, molim da "kopipejstuju" svoj komentar ovde ;)
Хмм... Није баш иста ситуација. Ово је крај Кнеза Милоша и зграда је окренута ка модерном аутопуту, тако да би чак можда и могла да прође на том месту, али никако на месту зграде Тужилаштва, која је усред старијих зграда.

Za pocetak par plusica nekim dragim forumasima.

Elem sto se tice objekta. Da ne ulazimo u pricu partijskih knjizica i sada vec sramotnog ponasanja nase vlade u samom pocetku, vec da se dotaknemo samog objekta.
Po mom misljenju zgrada je toliko bezvezna, da kao takva uopste nema potrebe da dodiruje zemlju. Takav objekat moze i da lebdi u vazduhu povezana kanapom za zemlju. Tako da covek moze da je ko balon odvuce i na bilo koju drugu lokaciju ( naprimer da je priveze za spomenik Dimitrija Tucovica na Slaviji ) bez straha da ce bilo ko primetiti tu zgradu. Mozda bi joj to i pomoglo da izgleda atraktivno. Lebdeca ( do pola ! s obizrom da je samo front od stakla, a ostatak, koliko sam uspeo da vidim je od nekog sumnjivog materijala?!) staklena zgrada.
Medjutim, sem stava da su takvi, kako neko rece, bljutavi objekti potpuno nepotrebni Beogradu, koj je kroz istoriju pokazao da ume u svakom pogledu mnogo bolje zgrade da sazida , meni se konstantno javlja jedno pitanje u glavi. A zasto, ako su vec hteli da naprave takav objekat i srede navodno malo KM nisu prosto pokusali da konacno rese neki od objekata koji vec vise od deset godina zvrje poruseni u istoj ulici ( cak preko puta te iste zgrade ) i time narusuju jednu reprezentativnu ulicu, a samim tim i citav Beograd?! Ja znam da tu ima barem deset miliona razloga zasto su takvi zahvati neizvodljivi, ali svih deset miliona razloga su za razumnog coveka u potpunosti besmisleni. I opet sve to ukazuje i na motive nase drage vlade.
P.S.
Verujem da kako gradjevinska industrija tako i arhitekte su u ozbiljnom maleru sto se tice posla u struci i da se neko stvarno pametno dosetio kako da s par hiljada ( nasih ) dinara pomogne drugaru iz kraja, ulaza, partije ili cega vec.

Ako je partija tela da ostavi neki "trag" u Kneza Miloša onda su ;
1.Trebali da srede pre svega trotoare od Londona barem do Vlade Srbije (stanje trotoara nam tom potezu je sramno)
2.urede fasade kojih ima popriličan broj.
3.raspisati međunarodni konkurs za zgradu tužilaštva na istoj lokacija
4.ostave tu lokaciju na miru i naprave park sa lepom fontanom

je*******ote park i fontana, beobuildovci bi da naprave park i fontanu u svoijim stanovima, nema parcele u gradu a da neko na ovom forumu nije kukao za park i fontanu, predlazem da ovaj formum promeni u parkovi i fontane.com

Vrh