Za pocetak par plusica nekim dragim forumasima.
Elem sto se tice objekta. Da ne ulazimo u pricu partijskih knjizica i sada vec sramotnog ponasanja nase vlade u samom pocetku, vec da se dotaknemo samog objekta.
Po mom misljenju zgrada je toliko bezvezna, da kao takva uopste nema potrebe da dodiruje zemlju. Takav objekat moze i da lebdi u vazduhu povezana kanapom za zemlju. Tako da covek moze da je ko balon odvuce i na bilo koju drugu lokaciju ( naprimer da je priveze za spomenik Dimitrija Tucovica na Slaviji ) bez straha da ce bilo ko primetiti tu zgradu. Mozda bi joj to i pomoglo da izgleda atraktivno. Lebdeca ( do pola ! s obizrom da je samo front od stakla, a ostatak, koliko sam uspeo da vidim je od nekog sumnjivog materijala?!) staklena zgrada.
Medjutim, sem stava da su takvi, kako neko rece, bljutavi objekti potpuno nepotrebni Beogradu, koj je kroz istoriju pokazao da ume u svakom pogledu mnogo bolje zgrade da sazida , meni se konstantno javlja jedno pitanje u glavi. A zasto, ako su vec hteli da naprave takav objekat i srede navodno malo KM nisu prosto pokusali da konacno rese neki od objekata koji vec vise od deset godina zvrje poruseni u istoj ulici ( cak preko puta te iste zgrade ) i time narusuju jednu reprezentativnu ulicu, a samim tim i citav Beograd?! Ja znam da tu ima barem deset miliona razloga zasto su takvi zahvati neizvodljivi, ali svih deset miliona razloga su za razumnog coveka u potpunosti besmisleni. I opet sve to ukazuje i na motive nase drage vlade.
P.S.
Verujem da kako gradjevinska industrija tako i arhitekte su u ozbiljnom maleru sto se tice posla u struci i da se neko stvarno pametno dosetio kako da s par hiljada ( nasih ) dinara pomogne drugaru iz kraja, ulaza, partije ili cega vec.