bulevarac oni ne planiraju kao sto znas da sruse predratnu zgradu, nego dodaju novu... kako to mislis da beograd ostane bez starih zgrada za 100 godina?,ne razumem sto se sikiras za te stare zgrade, one su zasticenje i niko ih nece dirati,
Igor":2y32hljn je napisao(la):Nazalost nisi se gotovo uopste osvrnuo na ovo pobednicko resenje sem da si dao neki opsti komentar tipa da im je sve slicno i da su osvojili vec dve nagrade na dva drgua projekta.
Za razliku od bloka 39 i beton hale ovo je daleko primereniji objekat i po meni nenametljiv u ulici u kojoj se nalazi i ukoliko se ispostuje render i stakla koja su prilicno transparentna onda bi to mogao biti sasvim dobar objekat
Zgrada ne štrči ispred ostalih, već se stiče takav utisak jer obe susedne zgrade su uvučene za par metara od linije razgraničenja parcela.Opustenooo":2o3jcwt1 je napisao(la):Toliko o pracenju visine ostalih objekata. Morala je i da strci ispred zgrada izmedju kojih se nalazi.
Opustenooo":2o3jcwt1 je napisao(la):Toliko o pracenju visine ostalih objekata. Morala je da bude barem sprat visa
To je zato što su genijalci iz Urbanističkog zavoda promenili dozvoljenu spratnost u gradu na 5+1, iliti 6. Sve zgrade sa manje spratova mogu se nadzidati do 6 sprata. Masovna pojava u celom gradu je silovanje kote venca, jer, jednostavno, urbanisti su to dozvolili. :bash: :bash: :bash:Bulevarac":2o3jcwt1 je napisao(la):I ja sam primetio da zgrade pored imaju 4 i 5 spratova a ova nova izgleda 6
razgradjevinar":2o3jcwt1 je napisao(la):sramota je sta se radi sa tim konkursima i prosto ne mogu da verujem da DS ne moze da nadje jos jedan arh. studio preko koga bi mogao da isisa jos malo para iz budzeta..ovo je vec bezobrazno smejanje u lice svakom iole normalnom coveku
Ovi iz DS-a su očigledno počeli da nam se smeju u lice. Prvo je stidljivo ARCVS dobio treće mesto za Blok 39, pa onda "deli" drugo mesto za BH, i na kraju, za konkurs o kojem niko nije ni reč čuo, konalno pobeđuju, i to sve sa:zidar":2o3jcwt1 je napisao(la):projekat je vec na prvi pogled toliko dosadan i bljutav da mi je komentarisanje uslova konkursa delovalo interesantnije od same zgrade. Zvanicna arhitektura u Srbiji se srozala na nivo prigradskih autokuca, nekada su se na konkursima isticali vizionari Dobrovic i Brasovan a danas smo spali na jedan ARCVS cije poslednje projekte za Beograd karakterise jedino potpuno odsustvo maste.
Богами, нисам баш сигуран, обзиром на гомилу рушевина у Кнеза Милоша, али и ово што си ти навео не заостаје много.razgradjevinar":3nb18aww je napisao(la):ne bih rekao da je k.milosa najvece ruglo. konkurencija je zestoka.. slavija, vojvode stepe, bulevar posle vuka, cara dusana, karadjordjeva, gavrila principa, savska.. kneza milosa je za sve njih nedostizan san.
Ako мислиш на минимализам, он није превазиђен. Али, ово је минимализам минимализма. Стаклена кутија без неког битног акцента који би нарушио монотонију. Али, свакако, прилично добра стаклена кутија. Можда и најквалитетније пројектована у граду.dusanjf":5j1m5h73 je napisao(la):@stf,
na osnovu cega je ovo prevazidjena arhitektura???????
sve vise danas u evropi preovladjuju umereni trendovi u arhitekturi, i sve vise se udaljuje od zahe hadid i ostalih.
stf":1m29vqdf je napisao(la):Ako мислиш на минимализам, он није превазиђен. Али, ово је минимализам минимализма. Стаклена кутија без неког битног акцента који би нарушио монотонију. Али, свакако, прилично добра стаклена кутија. Можда и најквалитетније пројектована у граду.dusanjf":1m29vqdf je napisao(la):@stf,
na osnovu cega je ovo prevazidjena arhitektura???????
sve vise danas u evropi preovladjuju umereni trendovi u arhitekturi, i sve vise se udaljuje od zahe hadid i ostalih.
Ја сам више акцентовао на гурању исте архитектонске форме на три дијаметрално супротне локације и намене.
dusanjf":2lckq0pf je napisao(la):uglavnom, po meni, kao posmatracu sa strane, mislim da treba da se spustimo na zemlju i prihvatimo realnost da je ovo trenutno maksimum arhitekture u beogradu.
hahaha, naravno sve ciste arhitekture su dobro dosle kad smo vec izgubili svoj stil i sve je bolje od bugarske renesanse koja trenutno vlada...bg259":2ylhs30u je napisao(la)::kk: dusanjf moze malo i skandinavkse arhitekture ja bih rado to da vidim, a ti zidar kako si uspeo da povezes ove dve zgrade.... jel tebi zgrada ili kockasta(ili kako ti zoves kutija) ili okrugla
bg259":3bzjnkb6 je napisao(la)::kk: dusanjf moze malo i skandinavkse arhitekture ja bih rado to da vidim, a ti zidar kako si uspeo da povezes ove dve zgrade.... jel tebi zgrada ili kockasta(ili kako ti zoves kutija) ili okrugla