Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

Trebali su bliže ivici trotoara da ih stave pošto su ih odmakli pola metra, ovako su suzili nepotrebno trotoar, a u donjem delu gde je trotoar širi da se odmaknu dalje ka ivici jer ovako besmisleno prave dodatne prepreke.

Мени се ове сандук жардињере баш лоше уклапају са осталим мобилијаром и тротоаром.

Iluzija zelenila.

Ovakvo drveće služi samo da napravi hlad (i blokira kretanje pešaka jer su žardinjere prevelike) i da se nadležni hlade kako sade drveće.

Dubai fazon.

Pritom Prizrensku su radili nedavno i mogli su barem na ovoj strani uz hotel da ukopaju u zemlju betonske okvire da se napravi normalan drvored, nije uopšte bilo potrebe za improvizacijom.

Засигурно су некакве цеви или инсталације испод. Свакако је лакше посадити саднице у земљу него у жардињеру, лакше одржавати, а и само дрво ће много дуже трајати. Овим Фотинијама сада свакако треба иригација, прихрана, заштита..
Где је могуће, могли би почети са садњом дрвећа које подноси сушу, Ликвидамбар или Клен нпр..

Poslednja izmena:
Тулипановац (Liriodendron Tulipifera)се показао одлично у нашим условима, поготово после овог лета. Робустан, здрав, виталан.
C1907514-4A7C-4D4A-B749-46345EB1FB08.jpeg

Jel Zelenilo hoće da postavi one stubiće protiv parkiranja na zelenim površinama na zahtev?

Za JKP Zelenilo pitam, vidim da u NS to rade.

Nema veze ko izvodi radove, već ko je nadležan da odreðuje izvoðača radova. Nadležnom organu je potrebno da se obratiš sa zahtevom.​

E sad dodatno pitanje, čime da ogradimo malu zelenu površinu ispred ulaza u zgradu, stavljali smo drvenu ogradicu ali su nam slomili. Hoćemo da ogradimo jer je to sad javni kereći wc. Razmišljala sam da posadim neko nisko bockavo bilje ali našla sam samo vatreni grm a to neću jer brzo raste pa bi moralo često da se orezuje.

E sad dodatno pitanje, čime da ogradimo malu zelenu površinu ispred ulaza u zgradu, stavljali smo drvenu ogradicu ali su nam slomili. Hoćemo da ogradimo jer je to sad javni kereći wc. Razmišljala sam da posadim neko nisko bockavo bilje ali našla sam samo vatreni grm a to neću jer brzo raste pa bi moralo često da se orezuje.

Capture.PNG

@11030 @astrodule

Dobih ekspresno odgovor u vezi postavljanja stubića 👇

Поштовани,

Процедура се покреће тако што сеЗахтев за постављањестубића у писаној форми,(ако сте у могућности доставите фотографије) и јасним разлогом за постављање, подноси на шалтеру писарнице Секретаријата за саобраћај који се налази на адреси 27 МАРТА 43- 45 илишаљепутем поште. У захтев се прилаже и доказ о уплаћеној градској административној такси.

Административна такса за захтев
Градска административна такса тарифни бр. 1, тач. 1
Прималац: Град Београд
На жиро рачун број: 840-742241843-03
Модел: 97

Позив на број: 50-501
Износ таксе 330,00 динара

Стручна екипа Секретаријата за саобраћај у складу са динамиком посла, стручном и кадровском расположивошћу ће узети у разматрањеВаш захтев, обићи предметну локацију, сагледати саобраћајно-техничке параметре на терену и обавестити Вас о донетим одлукама.

Срдачан поздрав

Nije problem u dimenziji, nego u tome što je ograda šuplja, pod 1, a pod 2, kučići i banderu uzmu da zapišavaju.​

Ma nije problem zapišavanje nego :poop:
Jel se ta lepa ogradica kači na stubove koji se zabetoniraju? Plašim se da ne dobije noge jer je baš lepa.

Ko je polomio staru ne znam, nisu komšije sigurno. Verovatno su ovi kučkari, ko drugo.

Za sekretarijat za saobraćaj no comment, ne pada mi napamet da idem na njihov šalter.

To je travnata površina širine metar, ne treba nešto visoko već da ne može kuče da prođe plus da nije lako uništiva.

Ogradica visine pola metra ima ih u okovu ili uradi sam i sličnim prodavnicama drvene metalne plastične
Idealno metanu pa iza zasaditi puzavicu da prekrije ili živu ogradu bodljikavu

Vrh