Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

Ako je komplikovano da daš 300 din, napraviš par fotografija sa opisom, plus odeš do sekretarijata ili do pošte da pošalješ, onda i nisi za bolje od parkiranih kola na trotoaru i zelenim površinama.

Sad zvučiš kao gomila ljuxi koji nisu zadovoljnim stanjem na terenu a neće prstom da mrdnu jer smatraju da to treba da popisuju ljudi koji su za to plaćeni i da šalju nadležne službe da rešavaju probleme. I tako onda neke stvari stoje nesreðene decenijama.​

Zar ne bi bilo dovoljno da ja prijavim Servisnom centru ono što je očigledno i što svaki Beli vidi svaki dan kada prođe tu. Njemu je to i posao precizno opisan u onoj odluci o formiranju Komunalne policije (Beli kako god).

Moje je mišljenje da je moj posao kao građanina da ukažem na problem i da ga onda oni u okviru Grada reše.

Okačiću primer za koji mi ne pada na pamet da idem na pisarnicu u temi o bici stazama za koji minut.

Moje je mišljenje da je moj posao kao građanina da ukažem na problem i da ga onda oni u okviru Grada reše.
Onako kako si napisao je zvučalo da ne treba ni kao građanin, ni na bilo koji način da ukažeš na problem, nego da su nadležne službe dužne da se same sete i pošalju osobu na teren koja će da primeti sve što si ti primetio i da onda to popišu i pošalju nadležne službe da reše problem.​

Pa, iskreno i to mislim, ali ne govorim javno.

U teoriji je posao Belih da uočavaju komunalne probleme i da ih rešavaju. Ako mi u samom centru grada vidimo stalno iste probleme, onda ih vide i komunalci i ne rade ništa.

Sve se u suštini svodi na to da li hoćeš da uradiš nešto da imaš iole sređen kraj u kome živiš ili hoćeš da pustiš da stvari budu u fazi raspadanja do .​

Da li je ova desna breza mrtva? :(

Ova pored je iste veličine, ali je puna zelenog lišća.

mrtva breza.jpg

Ne mora nužno da znači fa je mrtva. Ja uvek proverim tako što zagrebem koru i proverim da li je zeleno ispod. Profesionalna deformacija usled bavljenja bonsaijem.

Na terasi imam nekoliko bukvi. I svaka se ponaša drukčije. Jedna je sva u zelenom lišću, druga ima izbačeno lišće samo u donjem delu stabla, treća ima nekoliko listova koji su polako počeli da ulaze u jesenji kolorit, četvrta ima izbačena tri lista na jednoj grani koji su svetlo zeleni i nema naznaka da će uskoro da krenu da dobijaju jesenji kolorit, dok peta nema ni jedan jedini list, ali je zelena kad se zagrebe kora.​

Da li je ova desna breza mrtva? :(

Ova pored je iste veličine, ali je puna zelenog lišća.

Pogledajte prilog 218340
Брезе су јако страдале овог лета, масовно сушење. И то траје годинама. Ова клима им све мање погодује, оне су врста континенталне климе. Избегавати садњу, мада и осушени скелети изледају интересантно у пејзажу 😉

2 stabla prekoputa Nisove pumpe i jedno pored stradalo. Oov pored vrv zbog blizine, bilo je zdrsvo. Prekoputa jedno zdravo, jedno potpuno suplje iznutra.
Stevana Markovica Zemun ulica
20241111_093415.jpg
20241111_093408.jpg

Vrh