PaulLanders":2c3j19h1 je napisao(la):
Pozdrav svima!
Danas sam razgovarao sa predstavnikom prodaje Zelene Avenije, jer mi se naselje sve vise dopada, pa jedno pitanje na koje bi samo stanari znali da odgovore.
Nov sam na forumu i izvinjavam se ako je ova tema vec adresirana ali, kako ste zaodovljni zvucnom izolacijom u svojim stanovima?
Ja zivim u Pariske komune, dakle u blizini, medjutim buka od gotovo konstantnog saobracaja na ulici (linije nocnog prevoza prolaze ovuda takodje) u kombinaciji sa dijapazonom razlicitih ponasanja komsiluka, kojima u civilizaciji nije mesto, uzimaju danak. U tom smislu, zvucna izolacija mi je jedan od kljucnih faktora.
Prodavci kazu da su sve odradili zakonski i to je potpuno u redu, ali me zanimaju iskustva iz prve ruke.
Hvala svima na odgovoru!
Pozdrav,
Što se tiče saobraćaja (ZA2), bar za ovu stranu što je nasuprot Tošinog bunara (mada i druga je daleko rekao bih), nemaš brige za buku. Neprijatno tiho čak, neverovatno. Kutije roletni su malo problem jer preko njih dopire buka, ali buke na sreću nema. Ali da su mogli da izaberu izolovane kutije kad već fasadom ne prelaze preko njih, mogli su, ali nije krucijalno.
EDIT: stanovi orjentisani ka Lidlu poprilično čuju čilere Lidla, gase nekad noću, ali pale rano izjutra i zna biti, kažu komšije, neprijatna tzv. bela buka. Tunel za isporuku imaju, ali ventilatori se čuju.
Što se tiče zidova izmedju stanova i stan/koridor, tu su koristili sklop od pune cigle 12cm - 1800kg/m3, vuna 5cm (ka hodniku više mislim) i dupla gipskarton tabla (2.5cm) ka jednom od stanova. Davao sam na proveru, istina, daje oko 52dB, zakonski obavezna na analizi, medjutim da li se doznama i u izvodjenju izgubi nešto - sigurno. Ja za sad nemam problema, mada nisam relevantan za to jer rekao bih da komšije nisu skroz uselile. Stan iznad apsolutno ništa ne čujem, nikad ništa nismo čuli, tu puna betonska ploča sa kamenom vunom rešava i standardnu i udarnu buku. Unutar stana su gipskartonski zidovi i moram priznati da daju svojevrstan odjek, medjutim nije loše, pitanje da li su spustili podkonstrukciju do ploče ili do košuljice pa zato malo odjekuje.
Načelno, osim toga što ljudi su počeli normalno da parkiraju u Petra Kočića ispred zgrade pa je od uske ulice napravljen poligon za testiranje osećaja za širinu vozila (i što je par puta blokiralo kamion za smeće da prodje, ne smem ni da pomislim o vatrogascima, ne znam da li su svesne komšije ili ko god već da blokiraju pp rutu) i loženja uglja ujutru i popodne (te dve ture su najgore), jako smo zadovoljni. I bićemo, naročito ako Izvodjač reši sve u i oko zgrade, očisti sve još jednom, uključujući garažu i ako neko pogura Toplane da nam puste veći kapacitet, pošto radijatori su na 6 jedva mlaki! Nije hladno u stanu srećom, mada smo u startu morali koristiti klimu par puta dok se sve nije malo zagrejalo. I ako postave kontejnere da ne izlaze na trotoar kad su već tu gde jesu.
Nadam se da sam pomogao.