Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Izvor: Novosti.rs

КАСНЕ НА ЛЕТ ЗБОГ ИНФО-ТАБЛЕ: Минибус који саобраћа до аеродрома путници узалуд чекају на Славији
150019-stanica-za-a1-141021-8747-f.jpg

На табли пише да од поноћи до седам ујутру има осам полазака, од седам до 19 сати да минибуси саобраћају ка аеродрому на сваких 20 минута, као и у 20.30 сати, 21.30 и 23 сата.

Ипак, корона је режим саобраћања минибус линије изменила, али надлежни се нису сетили да таблу исправе иако су одавно изменили ред вожње.

Линија пак вози од седам до 19 сати, на пола сата. После 19 сати до сутрадан ујутру полазака нема.

Путовала сам за Истанбул прошле недеље и лет ми је био у 9 ујутру. У седам сати је већ требало да будем тамо. Дан раније погелдала сам распоред на табли, стигла на време, али минибуса није било. На Славији је са мном чекало још троје путника. Када смо схватили да возило неће доћи, покушали смо да ухватимо такси - прича суграђанка.

Сви који користе јавни превоз требало би да проверавају поласке на сајту Секретаријата за јавни превоз http://www.bgprevoz.rs, а не на неким другим сајтовима. Уједно, могу проверити саобраћа ли линија и позивом диспечерском центру на број 3300-801.

https://www.novosti.rs/c/beograd/vesti/ ... s-aerodrom
 
линију променити да буде редовна градска линија, 72Е за почетак, са истом трасом и истим стајалиштима као и до сада
 
Debili još nisu otvorili taksi štand na aerodromu, tako da taksi mafija već duže vreme aktivno radi i pljačka ljude koji dolaze sa aerodroma.
 
Судар два аута на углу Цара Душана и Француске, осам трамваја у смеру ка Калемегдану стоје у колони.
 
Да ли је могуће да поред све наводне електронике, информатике, ГПС-ова, БусПлусова и осталих глупости, они и даље у тренутку не могу да се искоординишу да се трамваји не гомилају у тачки застоја и тиме праве још већи хаос???
 
Отприлике је проблем што немају алтернативне правце којима би се заобишли потенцијални застоји на неким деловима.
 
Rad linija javnog prevoza za vreme rekonstrukcije Ulice kej oslobođenja u Zemunu

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice kej oslobođenja od 20. oktobra 2021. godine do 18. aprila 2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza Ulice kej oslobođenja, na delu od Ulice Stevana Markovića do ulice Marka Nikolića. Linije javnog prevoza će funkcionisati na sledeći način:

– vozila na linijama br. 703L1, 705 i 706E će u smeru prema Keju oslobođenja saobraćati trasom: Cara Dušana – Karamatina – Kej oslobođenja – Marka Nikolića – terminus, a u smeru od Keja oslobođenja redovnom trasom;
– vozila na linijama br. 82, 88, 610 i 611 će u smeru prema Keju oslobođenja saobraćati trasom: Avijatičarski trg – Glavna – Karamatina – Kej oslobođenja – Marka Nikolića – terminus, a u smeru od Keja oslobođenja redovnom trasom.

Vozila sa linija br. 82, 88, 610 i 611 će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Zemun pošta”.

izvor: studio B
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=891147#p891147:1cu7bdux je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Okt 19, 2021 11:49 am[/url]":1cu7bdux]Pajseri. I za zapostavljanje table i uopste, za sakacenje polazaka zbog Korone.
Ovde je i samozvani novinar zablistao. Nakon uvodnog iznošenja problema ti sad očekuješ da u nastavku pročitaš da se novinar raspitao ko je nadležan, pozvao ga i pitao zašto red vožnje nije postavljen na vreme, zašto je linija i dalje redukovana, objavio odgovore koje je dobio... znaš ono, te neke gluposti koje bi novinar zapravo trebalo da radi. Umesto toga, po metodu kliznog štaba, dobiješ završni pasus pridika putnicima što su gledali na ovom, a ne na onom sajtu, kao i uputstvo na koji broj mogu da se (o svom trošku) telefonski ganjaju sa dispečerom.

Pritom ovo nije pojedinačni slučaj, eno baš sada na temi o okretnicama diskusije o neažuriranim redovima vožnje redovnih linija.
 
I juče i danas menjaju ove saksije u Bulevaru Mihajla Pupina, između Ušća i Srbijašume, u smeru ka opštini. Sukcesivno se zatvara krajnja leva traka, pa su shodno tome i gužve.



izvor: gspbeograd.net
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=894087#p894087:maodpelh je napisao(la):
solecar » Čet Okt 28, 2021 2:20 pm[/url]":maodpelh]
89_157a6b2942872ac709dc4dce2c22afdf.jpg


izvor: gspbeograd.net
Tako je, na Kej idu samo 703, 705 i 706E. Mi sa 82, 88, 610 i 611 idemo izmenjeno i zadnja je na Karadjordjevom trgu. Narod to jos uvek ne zna, pa ostaje da sedi u busu, jer racunaju da cemo ici do Zemun poste, pa u Karamatinu, a to je neizvodljivo zbog tesnog skretanja i onda dodje do zaglavljivanja i blokade saobracaja. Po pravilu je pocetna stanica kod obuce "22 oktobra". Uputio sam direkciji predlog da na displejima izmene poslednje stajaliste da ne bi bunili narod, ali im za to treba vise svetlosnih godina.
 
Информација о промени режима рада линија јавног превоза бр. 18 и 39

Током извођења радова на уклапању објекта ТС 110/10 kV „Аутокоманда“ у мрежу 10 kV у улици Табановачка, на делу од кућног броја 28 до улице Војводе Степе, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза бр. 18 и 39.

Радови подразумевају затварање улице Табановачка, на делу од зоне раскрснице са улицом Трише Кацлеровића до зоне кружног тока на Аутокоманди у периоду од 01.11. до 30.11.2021.године, због чега ће возила са линија јавног превоза бр. 18 и 39 у смеру према Новом Београду и Тргу Славија саобраћати следећим улицама:

возила са линије ЈГП-а бр. 18 ће се кретати улицама Дарвинова, Динка Туцаковића, Љуба Вучковића, Војводе Степе, Трг Ослобоћења и даље редовном трасом;
возила са линије ЈГП-а бр. 39 ће се кретати улицама Кумодрашка, Љубићка, Хусова, Крушевачка, Устаничка, Булевар ослобођења и даље редовном трасом.

Возила јавног превоза ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта, а возила са линија бр. 18 у смеру према Аутокоманди и привремено стајалиште „Дарвинова 1“ у улици Кумодрашка, на позицији ЕДБ стуба преко пута стајалишта „Дарвинова“ за смер према Кумодражу и Медаковићу 3.

izvor: bgprevoz.rs
 
Радови у Пилота Михаила Петровића од сутра до 25.11. 37, 50 и 504 иду кроз Лабудово брдо, више на линку:https://bgprevoz.rs/linije/aktuelne-izmene/2021-11-03/informacija-o-promeni-rezima-rada-linija-javnog-prevoza-tokom-izvodjenja-radova-u-ulici-pilota-mihaila-petrovica

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Ангажовање додатних возила на линијама 73, 706 и 708

Инфраструктура железница Србије“ а.д. и „Србија воз“ а.д. су донели одлуку да, услед извођења радова на реконструкцији и изградњи двоколосечне пруге „Београд центар - Стара Пазова“, од петка 5. новембра до недеље 14. новембра 2021. године, у периоду од 7:00 до 17:00 часова и од 19:00 часова до 5:00 ујутру, буде обустављен саобраћај возова на делу пруге „Батајница-Београд центар“, укључујући и БГ:Воз.

Услед најављених измена у раду БГ:Воз-а, Град Београд, Секретаријат за јавни превоз ће ангажовати додатна возила на постојећим аутобуским линијама 73 (Нови Београд /Блок 45/-Батајница железничка станица), 706 (Зелени венац-Батајница), и 708 (Земун поље-Блок 70А).

izvor: bgprevoz.rs
 
Информација о промени режима рада линија јавног превоза током извођења радова у улици Пилота Михаила Петровића

Током извођења радова на редовном одржавању у улици Пилота Михаила Петровића у Београду (Раковица), на делу од улице Миле Димић до улице Кнеза Вишеслава доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Радови ће се изводити без саобраћаја у периоду од 04.11.2021. године до 25.11.2021. године.

Током извођења радoва мења се режим рада линија ЈГП-а на следећи начин:

Аутобуске линије бр. 37, 50 и 37Н ће у оба смера саобраћати улицама Пилота Михаила Петровића, Маричка, Славка Родића, Кнежевачка, 17. октобра, Опленачка, Једанаесте крајишке дивизије, Патријарха Јоаникија, Кнеза Вишеслава и даље редовно;
Аутобуска линије бр. 59 ће у оба смера саобраћати улицама Пилота Михаила Петровића, Маричка, Славка Родића, Кнежевачка, 17. октобра, Опленачка и даље редовно до окретнице „Петлово брдо“;
Аутобуска линије бр. 504 ће у оба смера саобраћати улицама Пилота Михаила Петровића, Маричка, Славка Родића, Кнежевачка, 17. октобра, Опленачка, Једанаесте крајишке дивизије, Патријарха Јоаникија, Видиковачки венац, Патријарха Jоаникија, Пилота Михаила Петровића, Церски венац до окретнице „Церак виногради“.

Возила ће на измењеном делу траса користити постојећа стајалишта.

izvor: gspbeograd.net
 
Лиаз на 50 управо иде кроз Првобораца и Боже Јеремића.

ЕДИТ: 37 иде кроз Лабудово.
Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Додатак: Изгледа да је возача Унакопа мрзело да губи време кроз Лабудово па је самоиницијативно скренуо у Првобораца. Не смем да пишем ДЈП да аутобуси могу туда јер мени тренутна траса одговара.

Сва остала возила на 37 и 50 саобраћају кроз Лабудово.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=896170#p896170:23jva1pt je napisao(la):
Вожд » 04 Nov 2021 17:40[/url]":23jva1pt]Славија.
file.php
Haos je bio na puno mesta po gradu. 40 je 15 minuta išla od RTS do stajališta preko puta Glavne pošte. U 55 kod Tempa u Bačvanskoj sam jedva ušao (smer ka Cvetku). Čak je tramvaj 6 sa kojim sam se vozio, bio dobrano popunjen.
 
40 minuta sam proveo autobusu od Geneksa pa do Gazele. U suprotnom pravcu je bilo i zatvaranja saobraćaja zbog stranih delegacija.
 
Информација о промени режима рада линија јавног превоза током извођења радова на изградњи канализационе мреже у зони раскрснице улица Немањина и Николаја Островског

Током извођења радова на изградњи канализационе мреже у зони раскрснице улица Немањина и Николаја Островског у Земуну у периоду од 06.11. до 08.11.2021. године, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Током извођења радова доћи ће до заузећа раскрснице улица Немањина и Николаја Островског, због чега ће возила са линија јавног превоза саобраћати на следећи начин:

Линије бр. 17, 73, 83, 704Н и 706Н (оба смера) – улицама Булевар Михајла Пупина, Џона Кенедија, Булевар Николе Тесле, Карађорђев трг, Карађорђева, Главна и даље редовно;

Линија бр. 45 (оба смера) – улицама 22. октобра, Александра Дупчека, Булевар Михајла Пупина, Џона Кенедија, Булевар Николе Тесле, Карађорђев трг, Карађорђева, Главна и даље редовно;

Линија бр. 15 (оба смера) – улицама Булевар Николе Тесле, Џона Кенедија, Булевар Михајла Пупина, Александра Дупчека, 22. октобра и даље редовно;

Линије 82, 88, 610 и 611 – улицама Булевар Михајла Пупина, Џона Кенедија, Булевар Николе Тесле, Карађорђев трг, Карађорђева, Главна и даље у складу са изменом режима која је у функцији радова на Кеју ослобођења.

Возила ће на измењеној траси користити постојећа, као и новоуспостављена стајалишта:

„Џона Кенедија 1“ – стајалиште се успоставља у улици Булевар Михајла Пупина, на позицији ЕД стуба испред објекта са кућним бројем 193, око 70,0 метара после зоне раскрснице са улицом Џона Кенедија гледано у смеру ка граду;
„Џона Кенедија 1“ – стајалиште се успоставља у улици Џона Кенедија, око 50,0 метара после зоне раскрснице са улицом Булевар Михајла Пупина гледано у смеру ка улици Булевар Николе Тесле, непосредно испред улаза у објекат са кућним бројем 31А.
„Булевар Николе Тесле 1“ - стајалиште се успоставља у улици Џона Кенедија, на позицији стуба јавне расвете испред објекта са кућним бројем 4, око 70,0 метара после зоне раскрснице са улицом Булевар Николе Тесле гледано у смеру ка улици Булевар Михајла Пупина.

izvor: bgprevoz.rs
 
Vrh