Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Ако сам раније добијао одговор сваки пут кад сам им писао да обришу из система станицу Стевана Луковића ка граду онда ћу и овај. Ако не, зваћу их телефоном јер су неспособни.

Pa i ja sam ranije uredno dobijao odgovore, dok nije vodonačelnik izvršio smenu u SJP.

Истина је, 94 је изменила трасу.

Лепо је што је појачан потез око ЖС Раковица, јер је 94 релативно честа (зимски ред вожње) и самим тим, Канарево Брдо добија директну и квалитетну везу са Бг возом.

Овом изменом неће бити задовољни становници Миљаковца 1, јер, без обзира што су 47, 50 и 59 честе и јаке, осетиће се недостатак и изгубиће се веза са Новим Београдом. Међутим, ако немају проблем да чекају 48 на Канаревом, навићиће се да тако чекају и 94. Такође, ни корисници 94 према Реснику неће бити одушевљени преусмерењем, само из разлога што уме да буде колона код ЖС Раковица скоро сваког радног дана, док у Борској није то случај. Време ће показати, да ли је измена добра или не.

П.С.

Добро је што отварају обилазницу данас и што не мора више да се иде кроз споредне улице(лежећи, рупе, пешаци), већ новим надвожњаком и то ће знатно олакшати живот Ресничанима.
Da li 94 saobraća pored Sunčanog brega ili i dalje saobraća kroz Resnik sa drugog kraja?

56 није било минимум 40 минута. На Мостару сам чекао око 15, ушао у 55 и отишао на ЧП у нади да ћу ухватити 581. Али од тога нема ништа.
Наишао је 89 у који није могло да се уђе, потом 10 минута касније 56 у који исто није могло да се уђе. Чекао сам још 15 минута и ушао једва у 89 а 581 који је требало да крене у 4 није дошао.

Хвала ти Гангула.
Slicno sam i ja prosao juce dok sam cekao 23 ojku na Mostaru nekih pola sata je nije bilo,i to u periodu od 17-17:30,i na kraju sam usao u krcatu i terao ljude da se pomeru kako bi se vrata zatvorila.23jka je toliko opterecena linija,ne zna se gde je krcatija,dal do Sajma ili gore u Pozeskoj ili kod bazena gde ulazi gomila dece .Propast,a tako nam i treba,za ovo ste glasali,uzivajte dok nas voze ko stoku.Ovaj narod i ne zasluzuje bolje jer dok se gura u krcat bus gleda na Tik Toku sta vozi Tamara Bojanic..

Ја сам чекао од 15:30 па надаље ако време нешто значи. Кући сам стигао скоро у 5.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ima li iko informacija vezanih za radove, tj. renoviranje Smederevca? Bilo je priča da se čeka završetak obilaznice da bi mogao i Smederevski da počne da se radi. Obilaznica je završena, a o Smederevcu već neko vreme nema nikakvih priča.

Информација о промени режима рада линија јавног превоза због хитних радова на поправци квара на сливничкој вези у зони раскрснице улице Крушевачка и Господара Вучића

Због извођења хитних радова на поправци квара на сливничкој вези у зони раскрснице улице Крушевачка и Господара Вучића, у периоду од 07.07. до 08.07.2023. године, доћи ће до промене у радлу линија ЈЛПП-а и то:

Возила са линије бр. 46 и 55 у смеру ка Миријеву ће саобраћати улицама Јужни булевар, Максима Горког, Цара Николаја ИИ, Милешевска, Жичка, Војислава Илића, Господара Вучића и даље редовном трасом, док у супротном смеру ће саобраћати редовном трасом.

Привремено се укида тролејбуска линија бр.22.

Возила ће на измењеном делу користити сва постојећа стајалишта.​

Nisam siguran da sam dobro video, jer sam bio u vozilu u pokretu, ali čini mi se da sam video na dva stajališta u Borskoj u smeru ka Banjici, nakon raskrsnice sa Vareškom, da je skinutra nalepnica za liniju 94, au smeru ka Resniku uredno stoje. Tako da ako neko ima informaciju, ili može da proveri, neka javi.​

U oba smera je promenjena trasa 94...išao sam istom tako da to što možda nisu skinute nalepnice svuda je svakako greška direkcija...u oba smera ide pored Miljakovačke pijace...

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Što se tiče kretanja kroz Resnik,tu više ne znam ni sam ko ide redovnom a ko izmenjenom trasom....onaj tamo lavirint gde se ukrštaju 503,504,506 i 507 samo bog otac može da isprati...i na sve to tuda su dodati 47 i 94 koji jos nisu vraceni na regularnu trasu...tako da tamo sve izgleda užasno...

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Na sajtu busevi com su ispravili stajališta za 94. Kao čine uslugu što povezuju stari i novi buvljak, a prave novu 74 koja je isto izgubila svrhu.

Ljubav na kružnom na trosarini
20230711_164417.jpg

Poslednja izmena:
Zbog radova na redovnom održavanju kolovoza u ulici Maksima Gorkog, koje izvodi JKP „Beograd put“, na delu od ulice Cara Nikolaja II do ulice Južni bulevar, u periodu od srede 12.07.2023. do 25.07.2023. menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

• Vozila sa linija: 25, 25P, 26, 26N će saobraćati u smeru ka Kumodražu i Braće Jerković: Maksima Gorkog – Cara Nikolaja II – Mileševska – Žička – Vojislava Ilića – Gospodara Vučića – Grčića Milenka – Južni bulevar – Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom
  • Vozila sa linija: 25, 25P, 26, 26N će saobraćati u smeru ka gradu: Maksima Gorkog – Južni bulevar – Đerdapska – Gospodara Vučića – Vojislava Ilića – Žička – Mileševska – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom
Privremeno se ukida stajalište: „Južni bulevar“ u smeru ka periferiji.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a koristiće postojeća stajališta.

Nisu mi ništa odgovorili za produžetak 21 do Studentskog trga, ali sam dobio svoju direktnu liniju do Trga na neki drugi način (26) 😂

74-ку код хрватске амбасаде чекао око 25 минута. Обично око 10-15. Липсао сам од врућине.

Промењен режим рада јавног превоза током одржавања манифестације „Петровдански вашар”

За време одржавања манифестације „Петровдански вашар” у улицама Милоша Обреновића у Обреновцу (од Улице кнеза Михаила до Улице краља Петра I), Саве Поповића Гембаша (од Улице Милоша Обреновића до Улице војводе Мишића), делу Улице мајора Тепавца и Улица Вашариште (од Тамнавске до Улице Милоша Обреновића) од 11. јула, oд 24 часа до 13. јула, до 6 часова доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Возила ЈГП-а ће се за време одржавања манифестације кретати измењеном трасом, и то:

– возила са линија 911 и 911A ће, уместо Улицом Милоша Обреновића, у смеру ка Немањиној улици саобраћати Белопољском, Тамнавском до раскрснице улица Милоша Обреновића и Улице забрански пут и даље редовним трасама. У супротном смеру возила неће мењати трасу;
– возила са линија 912, 912A и 914 ће у смеру ка Немањиној улици, уместо улицама Милоша Обреновића и Краља Петра I, саобраћати следећим улицама: Љубе Ненадовића, Краља Александра I и даље редовним трасама. У супротном смеру возила неће мењати трасу;
– возила са линије 902А ће у смеру ка Немањиној улици, уместо Улицом Милоша Обреновића саобраћати следећим улицама: Краља Александра I, Немањином и даље редовном трасом. У супротном смеру возила неће мењати трасу, наводи се у саопштењу.

Измењен режим рада линија јавног превоза током радова у Улици Ђорђа Станојевића

Током извођења радова на редовном одржавању у Улици Ђорђа Станојевића, у висини кућног броја 16, од 12. јула до 9. августа доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Радови ће се изводити по фазама:
– фаза 2 – радови на десној страни коловоза (смер ка Улици омладинских бригада) у Улици Ђорђа Станојевића, у висини кућног броја 16. Радови ће се изводити од 12. до 30. јула. Током извођења радова, ова деоница биће затворена за саобраћај, при чему ће доћи до промене у раду линија јавног превоза. Возила са линија 85, ЕКО 1 и 601Н ће у смеру ка Земуну и Зеленом венцу саобраћати следећом трасом: Ђорђа Станојевића – Булевар Црвене армије – Булевар хероја са Кошара – Омладинских бригада и даље редовном трасом, док ће у супротном смеру саобраћати редовним трасама;
– фаза 1 – радови на левој страни коловоза (смер ка Улици Марка Христића) у Улици Ђорђа Станојевића, у висини кућног броја 16. Радови ће се изводити од 31. јула до 9. августа. Током извођења радова доћи ће до затварања предметне деонице за саобраћај, при чему ће доћи до промене у раду линија јавног превоза. Возила са линија 85 и 601Н ће у смеру ка граду саобраћати трасом: Омладинских бригада – Булевар хероја са Кошара – Булевар Црвене армије – Ђорђа Станојевића и даље редовном трасом, док ће у супротном смеру саобраћати редовним трасама.

Возила ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта ЈЛПП-а, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Промена рада линија током радова у Кумодрашкој

Током извођења 3. фазе радова на инсталацији топловода у Кумодрашкој улици (на делу од Дарвинове до Краљевачке улице), од 13. јула, од 9 часова до 15. августа доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштавају из Секретаријата за јавни превоз.

Радови подразумевају заузеће обе коловозне траке Кумодрашке улице на делу од зоне раскрснице са Улицом Динка Туцаковића (Зларинска) до зоне раскрснице са Краљевачком улицом, због чега се мења режим рада линија јавног превоза на следећи начин:

– возила на линијама 18 и 39 ће се кретати у оба смера трасом: Војводе Степе – Љубе Вучковића – Динка Туцаковића – Кумодрашка и даље редовним трасама;
– возила на линијама 25 и 25П ће се кретати у оба смера трасом: Крушевачка – Мишка Јовановића – Пекa Павловића – Заплањска – Дарвинова – Браће Јерковић и даље редовним трасама.

На измењеном делу трасе, возила јавног превоза ће користити сва постојећа стајалишта. Возила са линија 18 и 39 у смеру према Аутокоманди користиће и привремено стајалиште „Дарвинова 1” у Улици Динка Туцаковића (Зларинска), пет метара испред пешачког прелаза који се налази у зони раскрснице са Улицом Милке Гргуров (у висини кућног броја 2а).

Jel zna neko da li 25 i 26 koriste neka od stajališta na izmenjenoj trasi ili preskaču sva?

Koliko sam načuo, koristiće samo terminusna stajališta, a duž trase neće ni jedno stajalište. :D

Mene zanima da li korisite bilo koje stajalište na delu trase na kome kruže - u Gospodara Vucica, Vojislava ilića, itd…

Stajališta se koriste. Ja lično nisam koristio jer mi ne odgovara toliko kruženje. Em što je okolo naokolo, em što je rad klima upitan, a temperatura unutar istih takva da se rashladiš kad izađeš iz istih na sunce, em što brže stignem do željene lokacije peške...​

Vrh