Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Zemun pakao jutros oko 8h. Od zadnjeg semafora u Cara Dušana ka gradu, do stanice na keju kod okretnice, autobusima trebalo tačno 30 min. Pored ogromnog broja auta i buseva, haosu su doprineli bahato parikiranu u Karamatinoj, pa onda ovi što hoće da uđu na parking kod pijace na kome nema mesta, pa čekaju na ulici da se oslobodi. Užas ako se nešto ne reši i ovako ostane do kraja rekonstrukcije Glavne.
 
84 juče ceo dan skoro 4 išle jedna za drugom, čekale se skoro 45 min. Očigledno da nema niko da to sada reguliše ili ih zabole.
 
Bice malo bolja situacija ako CLC zameni sve Mazove i uzmu Manove i Mercedese za potez 500 i kad Strela preuzme potez 600 sa novim vozilima
 
Почев од понедељка 04.09.2023. године мења се траса линије ЈЛПП бр. 606 у оквиру насеља Грмовац.

У протеклом периоду Градска општина Земун је иницирала предлог да траса редовне аутобуске линије бр. 606 (Добановци - Грмовац) обухвати више улица у насељу Грмовац, услед чега је покренут поступак извођења радова реконструкција улице 26.Нова. Завршетком радова коловоз у улици 26. Нова је прилагођен теретном саобраћају, а у улицама 5.Нова и 7.Нова изграђени су стајалишни платои, чиме је омогућено продужење линије бр. 606.

606 promena trase.jpg


 
Danas sam se oko 15h zatekao kod Vukovog spomenika i rekoh da sačekam EKO1 da se s njime dobacim do Glavne pošte, jer je gomila tramvaja bila nanizana u smeru ka centru, na delu od Zgrade opštine Zvezdara pa do raskrsnice sa Ruzveltovom, zbog čega je bio otežan saobraćaj iz pravca Kalenićeve pijace. Kako EKO1 nije bilo neki 25 minuta, uz nerealizovana dva polaska, spustio sam se do Dimitrija Tucovića, iako su u međuvremenu tramvaji proradili. Nakon 20 - ak minuta čekanja, došao je prvi prevoz. Bila je to trola 28, u koju sam ušao. Dok sam čekao prevoz u Dimitrija Tucovića, samo je jedna trola na 28 prošla u smeru ka Zvezdari. Dok je 28 u koju sam ušao došla do Botaničke bašte, sustigao nas je autobu na 40. Prešao sam u autobus i onda 20 minuta putovao do Glavne pošte, a desetak minuta od Pošte do Admirala Geprata. Po prelasku raskrsnice sa Nemanjinom, situacija je bila nešto podnošljivija, a prohodno je postalo tek po prolasku isključenja za Sajam. Sveukupno me je izašlo na nekih 1h i 30 minuta povratak kući, a posao koji sam obavljao u gradu sam završio za 40 minuta.​
 
Nema, izgleda se neće moći bez električnog trotineta, koji gnjide inače hoće da zabrane (kad već neće sebi da zabrane negradnju bici staza van Novog Beograda).

U Srbiji 21. Veka se ne zna šta je gore, da li što prevoz u gradu nije garantovan (a poremećaj po svemu sudeći jeste), ili što do sela ne možeš da prdneš bez kola tj. nemaš nikakav javni prevoz.
 
Linija 36 celu nedelju u prepodnevnim satima ide na 40 minuta u smeru ka Savskom trgu, dakle svaki drugi polazak. I to sa glavne železničke stanice, nekome je to veza za sledeći autobus sa basa.
 
Ljudi su danas u Žarkovu hteli da se pobiju jer polazak na 581 u 12 nije bio realizovan, a na 860V voze minibusi tako da naravno nisu mogli svi da uđu.
 
Vrh