Danas bio opšti haos i bez većih zastoja nekorekcijom eha prethodnih. Na bgplus aplikaciji posle 14h kod Deligradske iskočile samo dve 17-ice na polučasovnoj listi. Iako mi je naišla 55 na Mostaru, međutim samo se jedna 46 poref 6 55-ica pojavila u Mihajla Gavrlovića (Južni bulevar kod Autokomande). U praktično isto vreme dok sam po onoj omorini trčao do stajališta Autokomanda ka Ustabičkoj iskočilo je 6 31-ica pa opet dve 17-ice jedna za drugom tek za 15 minuta (znači horor imajući u vidu normalan takt).
Jedno 10 minuta pre toga dok je 55 bila na prohodnoj rampi sve se ređali BMC-i prazni. Čak je prošao i jedan N na 30.
U povratku se naređale tri 26-ice u Peke Pavlovića, pa još dve u Miška Jovanovića. Kod dušanovačke pošte dve 31-ice prazne ka Konjarniku (prekoputa puno stajalište), pa još jedna lod opštine prazna. Prva 17-ca se pojavila tek na Autokomandi, i ona prazna.
46 i 55 opet nije bilo, ali zato je našla prazna 18 koja se dobro popunila. Verovatno je i ona šlogirana veći deo dana.
I ako ste mislili da je to bilo strašno keva čekala do Bogojavljenja 49, pa na kraju ušla u 23 da bi presedanjem na trolu stigla do Banjice. Posle nije mogla ni da se vrati 49-kom.
Operativno-kontrolni centar SJP (telefoni 011/3300 801 i 805) kaže da su bila dva vozila u kvaru i da se nije očekivalo ostvarivanje polaska ni u narednih pola sata, da se ode trolom do Višegradske radi presedanja. Naravno linija je uz to i potemećena, a mislim da ima 6 vozila (tako je bar bilo). Bukvalno im 1/3 voznog parka linije nije uopšte saobraćalo.
Tu 1/3 mogli su činiti samo Liaz i Ikarbus. Budući da ne saobtaća često pad pouzdanosti negira pogodnost prečice. Stoga mislim da kao takva iziskuje bolji i homogeniji vozni park, tim pre što je izgubila vizuelni identitet. Više se nezna šta (ne)će naići.
A inače kad sam ja mlo ranije krenuo prošao je Isuzu. Keva nije imala sreće sa sledećim polaskom a posle još manje jer se baš onaj iza pokvario i upala je tačno u tu rupu u taktu pri povratku.
U svakom slučaju 49 je postala jedan od najgorih primera privatne mreže linija. Dosta ih je popustilo u poslednje vreme pa nisu mnogo isred GSP-a.