Само не Ресник, доста линија имају. Али бих волео линију од Миљаковца 3 до Аеродрома преко Видиковца и Лабудовог и обилазницом да се споји и остатак Раковице а окретница у шуми може да прими комотно још једну линију.
Било би добро да се уведе линија која би директно спајала Миљаковац 2 и 3 са Видиковцем. Просто, деценијама постоји потреба да се уведе таква линија. 59 би се знатно растеретила, поготово после подне у шпицу и викендом пре подне. Ресник је после 30 година опет добио линију ка Старој Раковици и Видиковцу, па бих волео и да Миљаковац 2 и 3 добију линију ка тамо. Видиковац је свакако центар збивања у целој општини, у много смисла.
Што се тиче конкретно овог предлога, допада ми се и поред онога што сам написао у претходном пасусу, остварила би се добра преседачка веза са линијама које иду према Барајеву и Лазаревцу, а свакако има немали број њих који иду са једне општине у другу. Не би морало да се иде до БАС-а или до центра.
Конкретно, за Миљаковац 2 и 3 имам следећу замисао:
1. Да остане 48, каква јесте, као веза са градом.
2. Да се уведе нека линија са Видиковца до Миљаковца 3, по могућству постојећа и са интервалом не дужим од 10 минута. Обавезно Борском улицом.
3. Да се продужи 34 до Миљаковачких стаза, евентуално да прескочи станице Српских ударних бригада и Канарево брдо, да се не оптерети ако нема дуже 48, јер је минибус.
Са овим предлозима, може да се укине 505, јер би трасу покриле 34 и линија која би ишла ка Видиковцу. Овако би се, по мом мишљењу, трајно решио превоз у том правцу, јер би и у потпуности био у складу са кретањима путника из тог краја.