Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.033
Myah,
Znam kako je, ja sam 5 godina 4 puta nedeljno legao i zaspao (zaspavao?) u 3 ujutru i razboleo se zbog sličnih ljudskih otpada u mojoj okolini i zbog ovog otpada od države koji neki vole da brane bez osnova (najčešće jer su joj na platnom spisku). Štaviše, jedan deo mene i dalje nije ''završio'' s tim otpadima u kraju, i nisam im zaboravio sve što su mi priredili. Ali su se malkice doveli u red u odnosu na ranije. Tako da veruj mi, nisi sam, a i uvek može gore (iako ja ne volim ovo da koristim kao utehu).
U 27. marta može čovek i lično da ode na spratove i popriča sa kojim god inspektorima želi, ALI svakako mora da ode dole u prizemlje i na šalteru podnese pismenu prijavu. Jer mora prijava da prođe kroz sistem i da se evidentira. Onda će vas posle kontaktirati neko iz inspekcije, najčešće telefonom. Naravno, znajte da onaj na čije ime glasi prijava, na njegovoj adresi će se vršiti merenje buke i on će biti ''nosilac'' prijave. Kažem, bar je tako bilo ranije, pre upravnika.
A svakako se i ja pitam da li se čuju sve te buke u kulčinama poput Skajlajna ili onih Hruščovki u BnV i kako oni to rešavaju. Pogotovu što su neki od tamošnjih stanara pod protektoratom Partije (BnV) a drugi su u sprezi sa moćnim investitorima i vlasnicima koji drže te komplekse (Skyline, Izraelci). Šta ga znam, verovatno zavisi od situacije do situacije. I verovatno imaju dobru stolariju i izolaciju, pogotovu te kulčine na velikim visinama.
Znam kako je, ja sam 5 godina 4 puta nedeljno legao i zaspao (zaspavao?) u 3 ujutru i razboleo se zbog sličnih ljudskih otpada u mojoj okolini i zbog ovog otpada od države koji neki vole da brane bez osnova (najčešće jer su joj na platnom spisku). Štaviše, jedan deo mene i dalje nije ''završio'' s tim otpadima u kraju, i nisam im zaboravio sve što su mi priredili. Ali su se malkice doveli u red u odnosu na ranije. Tako da veruj mi, nisi sam, a i uvek može gore (iako ja ne volim ovo da koristim kao utehu).
U prijavi svakako mora da stoji ime i prezime, ne može grupa stanara. Mada slobodno pitaj i to na šalteru tamo u prizemlju u 27. marta, možda se nešto i promenilo otkako su zgrade postale pravna lica sa upravnicima. A na listu koji ćeš dobiti, u sekciji opis prijave, dodaj da želite da se vaši podaci ne obelodanjuju nikome bez preke potrebe, ili nešto u tom smislu.Takođe pretpostavljam da to obraćanje inspekcijama ide putem mejla, pa da zato treba napominjati privatnost i šta sve ne (mada i tu postoji šansa da se predstavimo kao "stanari naselja tog i tog" umesto da neko ostavlja svoje ime i prezime). Pretpostavljam takođe da ne bi bilo loše ići hijerarhijski, od opštine pa naviše, da nas ovi viši ne bi iskulirali jer smo preskočili nekog?
U 27. marta može čovek i lično da ode na spratove i popriča sa kojim god inspektorima želi, ALI svakako mora da ode dole u prizemlje i na šalteru podnese pismenu prijavu. Jer mora prijava da prođe kroz sistem i da se evidentira. Onda će vas posle kontaktirati neko iz inspekcije, najčešće telefonom. Naravno, znajte da onaj na čije ime glasi prijava, na njegovoj adresi će se vršiti merenje buke i on će biti ''nosilac'' prijave. Kažem, bar je tako bilo ranije, pre upravnika.
Gomila ljudi širom Beograda ima taj problem. Sve oko Ušća, Blokova, Strahinjića Bana, Cetinjska, Skadarlija, Studentski trg, okolina Hotela Jugoslavija, Dolina gladnih... grad je prepun toga, Beograd je odavno Evropski mutant Bangkoka i Las Vegasa. Na nesreću običnog radnog čoveka a na opštu sreću varvara i otpada koji vode ovaj grad i zemlju, ne postoji jedan ujedinjeni kolektiv građana koji bi se borio protiv toga na nivou celog grada. Već uglavnom svako vodi bitku za sebe, ili se tek ponekad neko ujedini, kao npr stanari Cetinjske, koji su svoju borbu sa varvarima prekoputa oterali i do Međunarodnog suda, pa su naterali ovdašnje varvare da im lepo plate odštetu kad nisu reagovali po dužnosti.Pritom, otkad imamo ovaj problem, iskreno se pitam da li isto tako na primer stanari viših spratova Skyline-a savršeno čuju splavove, iako nisu blizu, jer imaju direktnu vazdušnu liniju do njih, i pitam se gde više u Beogradu čovek može da pobegne a da se ne oseća kao da živi u podrumu diskoteke, ili još gore, kafančuge.
A svakako se i ja pitam da li se čuju sve te buke u kulčinama poput Skajlajna ili onih Hruščovki u BnV i kako oni to rešavaju. Pogotovu što su neki od tamošnjih stanara pod protektoratom Partije (BnV) a drugi su u sprezi sa moćnim investitorima i vlasnicima koji drže te komplekse (Skyline, Izraelci). Šta ga znam, verovatno zavisi od situacije do situacije. I verovatno imaju dobru stolariju i izolaciju, pogotovu te kulčine na velikim visinama.