Kada malo zavirite u te stanove po Dorćolu brzo shvatite da tu nema nikakve elite. Enterijeri iz doba Tita, uglavnom su to penzioneri koji sklapaju kraj sa krajem. Problem zagadjenja mi nećemo rešiti još najmanje deceniju i tome se ne nadajte sa ovakvim ljudima na vlasti i duže. Ja se za kuću mojih roditelja već skoro 3 godine smaram sa priključkom gasa u centru Kragujevca. Na ,,periferiji,, (7 minuta vožnje do centra) gde mi žive baka i deka o gasnom priključku mogu samo da sanjaju. Dakle i ljudi koji imaju i novca i želje da se otarase kotlova i smrada to ne mogu da urade brzo i efikasno. Da bi 80-85% ljudi prešlo na čistija goriva treba jako jako ozbiljan program države, naravno uz ozbiljan program i veliku finansijsku podršku mora da uslede i zabrane i kažnjavanje individualnih ložišta. Dakle sva ova priča je besmislena i gledanje tih parametara zagadjenja samo narušavate mentalno zdravlje, svoju sudbinu smo odredili na izborima. Zimi zatvorite prozore i upalite prečišćivače to je sve što možete da uradite u narednih pola decenije.Prolazio sam Jovanovom ulicom. I tamo gde su one stare kuce pod zastitom, prema Francuskoj, gde zive bogati i mocni, tamo jako smrdi na dim i ispred jedne takve kuce, velika kanta puna pepela. Smrdi dakle taj dim, gledam onu kantu. I pomislih: sta ocekivati od borcanske sirotinje, ako ova gospoda sa pedigreom trose lignit na veliko.
Onda shvatim da je srpska elito odabrala za nas ovakav sraman i ponizavajuci zivot u zagadjenju.