Šta je novo?

Zagađenje urbane sredine i kako ga se rešiti - izduvni gasovi, buka

Da se vratimo na aktuelne zagadjivace... Sta je 200k stanovnika... Ma vredniji su neki tu kablovi
1000068367.jpg

Moj X profil, za dnevnu dozu depresije 😅

Evo, palim merac u kuci. 25 ug/m3,
Dodje mi da zaplacem.
Ne mozemo da zivimo ovako.

Stigla košava, jbg, teško će da veruju kad nam kosava duva svaka dva dana

Kad vide da se zgrada preko puta ne vidi baš dobro šta pomisle?

Kad osete miris paljene plastike?

Kad se zgrada ne vidi, kazu da je magla.
Moje komsije su po prirodi optimisti, one ne veruju da se desava bilo sta lose u zajednickom okruzanju kao sto je vazduh.
Mislim da ne veruju, da im se ne svidja sto im kvarim tu neku ideju da su uspeli u zivotu. Ljudi srede stan i kad im kazes da je vazduh nezdrav i otrovan, onda misle "Kako sada da prodam stan i idem negde drugde?".
Jer, ako udisu kancerogen vazduh, onda i nisu bas uspeli.
Kazu da je sve ok.

• Sviđa mi se
Reagovanja: zzz
То је речено језиком алфа генерације. Реално, не значи ништа. :) Само ми је мало лакше да преживим тих десетак минута јутарње шетње до посла.

Moje komsije su po prirodi optimisti, one ne veruju da se desava bilo sta lose u zajednickom okruzanju kao sto je vazduh.
Mislim da ne veruju, da im se ne svidja sto im kvarim tu neku ideju da su uspeli u zivotu. Ljudi srede stan i kad im kazes da je vazduh nezdrav i otrovan, onda misle "Kako sada da prodam stan i idem negde drugde?".
Kazu da je sve ok.
U pravu su, na kraju krajeva bolje da oboliš samo telesno nego psihički i telesno... A sa tim mernim stanicama, konstantnim refrešovanjem indeksa zagađenja gomila je već u zaglibila u pollution anxiety. A stvar je jednostavna, ako smrdi vazduh preskočiš nepotrebne šetnje, ne otvaraš prozore, staviš recirkulaciju u kolima, prilagodiš se koliko je to moguće... A od naricanja nad sudbinom nema ništa.

Kazu da je sve ok.
Pitam zato što postoji puno vrsta negiranja.

Postoji dosta velika grupa ljudi koja misli da to ništa nije do nas. Vide zagađenje ali pripisuju to zaprašivanju kemtreilsima.

Prolazio sam Jovanovom ulicom. I tamo gde su one stare kuce pod zastitom, prema Francuskoj, gde zive bogati i mocni, tamo jako smrdi na dim i ispred jedne takve kuce, velika kanta puna pepela. Smrdi dakle taj dim, gledam onu kantu. I pomislih: sta ocekivati od borcanske sirotinje, ako ova gospoda sa pedigreom trose lignit na veliko.
Onda shvatim da je srpska elito odabrala za nas ovakav sraman i ponizavajuci zivot u zagadjenju.

Vrh