Šta je novo?

Zagađenje urbane sredine i kako ga se rešiti - izduvni gasovi, buka

Rade filteri🙈
1000043776.jpg
1000043777.jpg
1000043778.jpg

Najverovatnije MaliLeskovac gori, jadni ljudi koji zive tamo (ovako vec pola sata)

Zašto su jadni ljudi koji sami sebe truju?
Imate preko stotinu identifikovanih mesta širom Beograda, na kojima se vrši organizovano spaljivanje kablova i automobilskih guma.

Ovde se samo radi o tome da postoji jedna ili dve osobe u malom leskovcu kome su se angažovale da redovno objavljuju šta se kod njih radi.

Nema bezbednog mesta. Najmanje izloženi su urbani centralni blokovi.

• Sviđa mi se
Reagovanja: zzz
vazduh.jpg

У Смедереву на главном тргу постоји велики дисплеј на ком су параметри загађености ваздуха. То би требало да постоји и у Бг

Било је таквих информација на пар билборда по граду.

Чини ми се да је билборд са лед диодама код Бранковог моста из смера НБГ показивао квалитет ваздуха са илустрацијом човечуљка различите боје за различити квалитет.

Ово у Смедереву ми је боља идеја. Налази се на самом тргу и делује да је дисплеј намењен само за приказ загађености ваздуха.
Може рецимо овакав дисплеј да се стави на трг републике

Večeras se oseća smrad zapaljenog smeća u Beogradu.
Da li dolazi od Pančeva?
Izgleda da su se svi već navikli.

Malo sam se raspitao:

Pa ja otkad znam za sebe djubre (akumulatori, baterije, plastika, otrovi…) idu na seoske deponije koje se periodicno namerno ili same pale. Kako inace? Da istruli samo? Idite do Banatskog Karlovca da vidite Sodomu i Gomoru, al nema veze, tu se pored peca i bas je lepo… Dva otpada u selu, ali moja majka umesto da odnese plastiku tamo, sve baca u djubre koje ide na deponiju. Ja jedva cekam da se vratim kuci kad sam tu na odmoru, dole se sece grana na kojoj se sedi i to ne prva! Pa nas nije briga za komsije i rodjake, a kamoli za zemlju, vazduh, vodu… Ne znam za druge, ali od nas gorih nema. Treca generacija roka djubre na deponije, bez imalo stida!

Vrh