Jasno, poznato je da je oduvek Beograd bio zagadjen samo je pitanje u kojoj meri i koliko je to uporedivo sa stanjem danas zbog mnogo faktora Opet, pričam iz mog iskustva, zagadjenje ovog tipa pamtim od 2019 godine.Nazad u veliki prljavi grad – Wikipedija/Википедија
sh.m.wikipedia.org
Poznato je bar od 1980e
Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
Ja pamtim od 2016. Tad sam počeo da reagujem na smrad koji sada pripisujem dimu od otpadnog ulja.Jasno, poznato je da je oduvek Beograd bio zagadjen samo je pitanje u kojoj meri i koliko je to uporedivo sa stanjem danas zbog mnogo faktora Opet, pričam iz mog iskustva, zagadjenje ovog tipa pamtim od 2019 godine.
Naravno da gresis. Tada si poceo da obracas paznju, a mediji su ti pomogli u tome itekako.Svi znamo da je Beograd uvek bio zagadjen, medjutim, ja da se sećam, zagadjenje ovog tipa se prvi put javlja negde s jeseni 2019 godine.
Sećam se, tada sam radio u zgradi PC Ušće i sećam se da sam imao pregled na ceo grad. U nekoliko navrata je bilo tako da si zagadjenje mogao da sečeš nožem. Od novembra 2019 pogotovo.
Neka me slobodno neko ispravi ukoliko grešim?
MIslim da si u pravu. S tim sto je moje iskustvo da je to 2018. godina.Svi znamo da je Beograd uvek bio zagadjen, medjutim, ja da se sećam, zagadjenje ovog tipa se prvi put javlja negde s jeseni 2019 godine.
Sećam se, tada sam radio u zgradi PC Ušće i sećam se da sam imao pregled na ceo grad. U nekoliko navrata je bilo tako da si zagadjenje mogao da sečeš nožem. Od novembra 2019 pogotovo.
Neka me slobodno neko ispravi ukoliko grešim?
Naravno da gresis. Tada si poceo da obracas paznju, a mediji su ti pomogli u tome itekako.
Bas nekako kraj 2019. godine to ludilo pocinje, a nastavlja se i pocetkom 2020.godine, a pocetkom 2020. godine se desava sta?
Treba j. mamu svima od vrha pa nadole odgovornim za zagadjenje, ali od 2019. godine pocinje medijsko ludilo na maks i priprema za 2020. godinu.
Ne pratim toliko druge zemlje, ali ako nije zagadjenje, sigurno su imali nesto drugo.
Zajedno svi imamo vesti da je umro fudbaler u Obali Slonovace i da je udarna vest da je glumica amaterskog pozorista u Leskovcu dobila rak.
Smrdelo je zesce je smrdelo i ranije, secam se odece, secam se krvavih ociju. Samo tada je tu stajalo, prokomentarises - u, al' smrdi. Nije se islo dalje od toga.
Dobra stvar je sto se digla svest. Losa stvar je sto od toga nemamo nista i niko nista nece uraditi. To su i uracunali u startu.
hah ne sećam se ali ono čega se sećam da se jedina stvar koja se oseća svugde je hranaE sad me zanima na šta smrdi u Kini?
Zabrana vlaznog lignita je jednostavna mera.Гасификација - у којим деловима града је доступна, колико кошта гасификација делова града која није покривена (главни довод) а колико прикључак? Да ли постоји план праћења ширења града по ободима гасном инфраструктуром? Да ли постоји субвенција? Која се техничка решења примењују прилком грејања на гас (да ли је свеједно који котао, како се складишти гас, безбедност...)?
Сузбијање угаљ мафије - Да ли то прво мора Гасификација, или полиција (кривична, комунална, еколошка...) одмах? Како убедити (натерати) човека који не може (финасијски) или не жели да престане да користи угаљ? Да ли постоји технологија пречишћавања и да ли је ефикасна и економски исплатива?
Забрана влажног лигнита - Сва питања као и за Сузбијање угаљ мафије
Мерење штетних честица у димњацима - ОК, да ли постоји уређај (претпостављам нешто са сим картицом) и колико кошта, који ће да се фиксира уз сваки димњак а који би очитавао и слао податке о "прекорачивању дозвољене вредности", па вероватно на основу тих података се прорачунава еколошка такса (мој предлог на прву)?
Подизање свести - Где, кад, како и коме? На основу којих студија ће се бирати циљне групе, шта ће им бити циљ, који начин применити, колико издвојити новаца, колико ће трајати, које је потребно време за прве видљиве ефекте, који људи или институције ће бити укључени, итд? УФ ово је мислим и најважнија (или најтежа) ставка а написана је само тако као да ће сама да се реши...
Покушао сам да пронађем закон/пропис који сте навели, али сам успео само да пронађем петицију али не и исход саме петиције:Zabrana vlaznog lignita je jednostavna mera.
Prodaja vlaznog lignita postoji samo zahvaljujuci nepostovanju postojecih propisa.
Prodaja vlaznog lignita je vec zabranjena i on bi morao da se susi i koristi samo u TE.
Ali radikalska banda je shvatila da na tome moze da se zaradi.
Dakle prinemo postojecih propisa, prodaja vlaznog liginita nestaje.
Покушао сам да пронађем закон/пропис који сте навели, али сам успео само да пронађем петицију али не и исход саме петиције:
Молим Вас за информацију кад је усвојен закон о забрани продаје сировог лигнита.Zabrana prodaje SIROVOG lignita
Tema zagađenja vazduha nije novost, ali smo u poslednjih nekoliko godina počeli i da vidimo, a nekada i zaobilazimo vazduh. Brojne spekulacije su se pojavljivale o uzrocima i stvarnom stanju vazduha. Čak ni danas ne možemo da kažemo bez rezerve koje su razmere zagađenja i koji su sve uzroci...peticije.kreni-promeni.org
Да не буде забуне, подржавам забрану (потписао петицију), али једно је кад је (нажалост) "све по закону" и могу да нас трују а друго кад се закон крши и није им дозвољено да нас трују.