kkorisnikk
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 05.09.2016.
- Pohvaljen
- 2.633
Ovo je nehigijensko naselje o kom sam pisao pre u 39om bloku.
Pre dva dana sam prosao tim delom, takav otrov je u vazduhu bio, miris paljevine guma i plastike.
Ovo je nehigijensko naselje o kom sam pisao pre u 39om bloku.
Stalno je tako tu, i deluje mi da ce biti sve gore i gore. Imaju prostora da se sire, a i od mog poslednjeg obilaska letos izgradili su jos 3 "kucice"Pre dva dana sam prosao tim delom, takav otrov je u vazduhu bio, miris paljevine guma i plastike.
Bas se crveni...Anticiklonalno polje počelo da davi. I tako bar 3 dana
Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
1. zabrana prodaje vlaznog lignita privatnicima.Пратим ову тему веома пажљиво и волео бих да на овој теми прочитам о решењима која су се добро показала у пракси у другим градовима/државама или новим достигнућима у технологији пречишћавања или новим идејама...
Лично мени не треба http://www.beoeko.com/ или било који други сајт да ми каже шта удишем јер нажалост могу и да буквално видим шта удишем.
Волео бих да прочитам од људи који знају нешто о овоме шта је пракса показала за нека одређена решења ( законска, системска, технолошка), волео бих да се информишем о акцијама које свако од нас може да организује или изведе (нпр озељењавња улица, паркова, кровова, савете које биљке садити...).
Хвала унапред
odlicno.Можда овако нешто може да помогне:
Рекао сам можда јер цена оваквог филтера за индивидуална ложишта кошта ( непроверене информација) 3.200 Евра.Filteri za dim
Prilikom sagorevanja goriva u ložištu nastaje dim koji se dimovodnim sistemom ispušta u okruženje. Emisija čestice dima, čađ i ostalih zaprljanih čestica poput mirisa, negativno utiču kako na čoveka tako i na životnu sredinu. Za razliku od ventilacionih sistema, filtracija dima je dugo bila bez...www.ekodim.rs
Ништа ми нисмо лошији нити бољи од других, разлику прави држава која (не) води рачуна о поштовању/спровођењу прописа и закона...Nas covek bi na sve moguce nacine lagao da ne potrosi pare na filter. Da se ne greje na ugalj itd.
Mi smo ta država.Ништа ми нисмо лошији нити бољи од других, разлику прави држава која (не) води рачуна о поштовању/спровођењу прописа и закона...
Mislim da kako vreme odmiče sve je veća odgovornost Srbije, posebno kad se uzme u obzir lokalno zagađenje. Jeste još skupo povećati geotermalne kapacitete, ali cene ipak padaju. Osim toga neće doveka imati inflaciju kao izgovor. Ipak je Srbija ta koja se ne trudi dovoljno oko razvoja alternativnih izvora električne energije na sopstvenom terenu, izuzev vetroparkova. Pritom se potrošnja povećava lošom energetskom politikom oko elektronske robe.Elektrane su vec 50 godina tu. Ugalj iz elektrana sagoreva na visokoj temperaturi i odlazi u visoke slojeve atmosfere.
Postoje i neki filtri.
Upravo zato EU je subvencionirala neke programe, jer te cestice odlaze i kod njih, ali mi smo to pokrali i ne koristimo (odsumporavanje).
EU nema interesa niti ce nam pomoci sto se tice ekipe iz Kaludjerice, koja lozi vlanzi lignit i djubre.
Nisam znao da pale i usred NBG. Užas. Nas od Radničke decenijama guše. Pale prozore sa sve masnom farbom, gume, plastiku, šta stignu i niko živi da se seti da tu pokaki nove zgrade. Sve okolo kao kiša oko Kragujevca iako su uličice poput onih na Vračaru nedovoljnog kapaciteta. Tamo gde je drumska infrastruktura zadovoljavajuća tolerišu iživljavanje.Ovo je nehigijensko naselje o kom sam pisao pre u 39om bloku.