astrodule":1lum05ia je napisao(la):
Upravo zbog nepredviđenih situacija zabranjeno je slušati glasnu muziku.
Meni zaista nije jasno kako nekome može da smeta da vozilo hitnih službi prođe na crveno.
Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока
Vladivoje":1lum05ia je napisao(la):
E moj Dule, vidiš da se radi o onima koji bi da divljaju, a pošto im Zakon to ne dozvoljava - onda čak ni hitne službe ne smeju da "divljaju".
dr strangelove":1lum05ia je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=555165#p555165 je napisao(la):
Vladivoje » 27 Jul 2018, 20:57[/url]":1lum05ia]Šta god pisalo u tom ZOBS-u, svaki normalan čovek nema ništa protiv prolaska Hitne pomoći i vatrogasaca na crveno svetlo, već naprotiv...
Drugo, ta njihova vozila ne proleću sumanuto, već uključuju svoje audio-vizuelne uređaje, i prilikom prilaska svakoj raskrsnici ipak smanjuju brzinu na minimum.
Šta god pisalo u tom ZOBS-u -- eto odgovora na pitanje iz topika - "Zašto je saobraćaj u Srbiji takav kakav je?"
Vladivoje":1lum05ia je napisao(la):
dr strangelove":1lum05ia je napisao(la):
Šta god pisalo u tom ZOBS-u -- eto odgovora na pitanje iz topika - "Zašto je saobraćaj u Srbiji takav kakav je?"
U ZOBS-u piše i da pešaci imaju prednost na pešačkom prelazu, zar ne (?).
Koli(c)ko se "vozača" pridržava samo ovog člana ZOBS-a (?).
Dakle, pozivanje na ZOBS je očigledno veoma selektivnog karaktera, i to, ponavljam, od strane onih koji bi da divljaju ulicama i putevima u svakoj prilici...
Hvatanje za policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć i njihov prolazak na crveno je, u najmanju ruku - nepristojno i bezobrazno...
Dal ste realni momci?
Razlika izmedju uredjenosti i anarhije je u postovanju zakona.
Kao potomku zdravstvenih radnika, jako dobro znam koliko moze da bude bitno 30sec, ali isto tako znam za pravila i zakone (a vidim da su se 'neki tek na ovoj temi susreli sa cinjenicom da vozila pod prioritetom (rotacijom) NEMAJU pravo prvenstva u semaforizovanim raskrsnicama).
I pre nego sto neko kao Vladivoje odvali kako su protivnici anarhije, oni koji su za postovanje zakona, u stvari oni koji divljaju u saobracaju ili bi da divljaju u saobracaju, izracunajte mi ovaj konkretan primer, jer nisu semafori samo po prostranim i preglednim novobeogradskim raskrsnicama:
-Vozilo sa ukljucenom rotacijom se krece ulicom kralja milana ka slaviji.
-Putnicka vozila se krecu ulicom K. Miloša ka periferiji.
Kao sto znate, na toj raskrsnici je semafor, a ogranicenje je 50km/h
Pretpostavimo da je jesenji dan, te su prozori zatvoreni, a vizuelna identifikacija se ostvaruje tek direktnim pogledom na vozilo hitne pomoci. Kad ce vozila uociti h.pomoc?
Pa malo ispred linije preglednosti, u ravni pesackog prelaza i ulaza u apoteku 1. maj.
E sad olovkicu u ruke google na komp za pomoc pri formulama
, pa izracunajte koliko metara je potrebno tom putnickom vozilu koje se krece 50km/h da se zaustavi (kao i onima iza njega) ?!
Fascinantno je kako narod koji nije spreman da se skloni i oslobodi prolaz vozilima pod prioritetom da uopste brze stignu do raskrsnice a sto je obaveza, naprasno istima 'daje' prednost na semaforu gde je nemaju.
I naravno, opravdanje za svoje stavove o krsenju zakona brani etiketiranjem onih koji misle drugacije, jer to su valjda u srbiji najaci argumenti.
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk