Šta je novo?

Zašto je saobraćaj u Srbiji takav kakav je?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496048#p496048:2r3q82f1 je napisao(la):
Гага » Pon Nov 27, 2017 2:34 am[/url]":2r3q82f1]
Да, поред овог система кочења у хитним случајевима, малишану је живот спасао и сам возач својом брзом реакцијом и присебношћу.

Али у овом случају https://www.instagram.com/p/BbSiVofBVRs/, свега горњег наведеног није било ! Негде у Јужној Кореји. Одгледајте снимак пажљиво до краја, јер је на крају, ужас... Нисам знао да „скинем“ барем насловну страну снимка, а не цео снимак.

Иначе у случају ланчаних судара, што даље од места где су ударена кола.

Gago , evo snimak

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rvXTbQVc5wE[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=496119#p496119:1grkt3nu je napisao(la):
direktor » Pon Nov 27, 2017 12:17 pm[/url]":1grkt3nu]Zasto tu nije uradjena zaustavna traka
Spora traka odavno.
Inače samo lud čovek bez imalo mozga može da zaustavi auto nasred auto puta. Isto tako mislim i nasred bulevara ili bilo koje saobraćajnice. Jednostavno poziv za nevolju.

To je izmedju ostalog i razlog onog mog pitanja par odgovora gore - Da li se sme raditi polukruzno posle izlaska iz terazijskog tunela?
Argumenti za:
- Dozvoljeno je levo skretanje
- Nema znaka zabrane polukruznog
- Ima vise nego dovoljno mesta

Лично сам присуствовао када је таксиста пре пар месеци вршио полукружно на сред Бранкове пре Теразијског тунела, тамо где је станица 16, 65, 95... Кренуо је из десне (жуте) траке, не сећам се да ли је дао жмигавац, пустио сам га мислећи да се престројава ал кад сам видео да савија да ради полукружно нисам могао да верујем. Иначе био је поподневни шпиц, оба смера су била крацата и ишло се стани крени. Овај лик је направио додатни застој, и веровали или не успео је да уради полукружно и крене у правцу моста.
Криво ми је што се нисам сетио да га снимим, мада би онда и ја ушао у прекршај :D .

Јуче око 18 сати на улазној рампи на мост преко Аде из правца Раковице возим у смеру ка Новом Београду и одједном испред мене се из застоја из супротног смера ствара "пикап" који ради полукружно преко дупле пуне линије. Срећа је па сам ишао довољно споро и зауставио се без већих проблема, мада сам морао нагло да закочим. Погледам, регистрација VP (Велика плана претпостављам). Дошло ми је у први мах да га сустигнем да "мало поразговарамо" али сам одустао јер то ништа не би променило и можда би само донело нове проблеме.

Возачи са "пик ап" возилима су једни од најгорих и најагресивнијих возача уопште, поред већине власника разних СУВ возила.

Često viđena scena

22554734_1583482491712339_4058073209583025266_n.jpg

naravno dete je najbolji airbag. :bash: :grand:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=497128#p497128:3f3xx6w0 je napisao(la):
Гага » 30 Nov 2017 12:40 am[/url]":3f3xx6w0]Возачи са "пик ап" возилима су једни од најгорих и најагресивнијих возача уопште, поред већине власника разних СУВ возила.

Oni ka kojima gledam da držim što veće rastojanje:

- Pikapovi i kombiji.
- Taxi
- Alfa Romeo, posebno model 147.

Vozače dostavnih vozila razumem jer što pre odrade posao, pre će doći kući, a gazde im verovatno zadaju ludačke norme. Minut po minut više vožnje po PS i eto njih jedan sat kasnije kući.

Taksisti su poseban profil, mada pitam se kakvi biste vi bili kada biste po ceo dan vozili i nervirali se u saobraćaju. Teško je ostati smiren kada svi oko tebe prave neočekivane gluposti u saobraćaju.

Sve u svemu, profesionalni vozači su postali najopasniji. To govori o tome koliko nam je pravosuđe i zakonodavstvo loše, saobraćaj i ono što vidimo na putevima su samo posledica.

ne verujem, jer je vrlo teško definisati pojam profi vozača. Da li tu spadaju i razni komercijalisti, account manageri, merchandiseri i slični koji se služe vozilom u svakodnevnom radu, a po vokaciji ne moraju da imaju profesionalne vozačke kompetencije kakve recimo imaju vozači kamiona i autobusa?

Pojam profi vozača se lako definiše i definisan je.
Pre bi rekao da amateri prave katastrofalne greške i da nemaju osnovno znanje o ZOBS-u.

Uh, uh, uh...
Nije sve tako crno-belo.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Ja se pored toga što se trudim da budem sve bolji vozač, što ću se truditi dokle god budem vozio, trudim da budem i kulturan, a što sam primetio da mnogima fali. Ali ja to ne mogu da promenim, pa sam oguglao i više mi takvi ne smetaju. Za volanom svakakvi primerci polusveta mogu da se nađu. Pa za takve, one najextremnije primerke, kojih ima u velikom broju...

Da li nosite neki sportski rekvizit u kolima?

Ako mislis na bejzbol palicu ili pajser, znaj da možeš da imaš velike probleme zbog toga (osim ako nemaš još gomilu alata ili bejzbol opremu u gepeku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=499596#p499596:3fcjfqc6 je napisao(la):
astrodule » Ned Dec 10, 2017 12:02 pm[/url]":3fcjfqc6]Ako mislis na bejzbol palicu ili pajser, znaj da možeš da imaš velike probleme zbog toga (osim ako nemaš još gomilu alata ili bejzbol opremu u gepeku.

Pa imam alat. :D Nemam baš gomilu, ali nešto za nedaj Bože imam. Više sam mislio na ključ za točak ili tako nešto. A u saobraćaju stvarno ima stoke, ali majmunske stoke. I da se ja ponasam kao takvi, ne bi me čudilo da svaki dan dobijam batine bar po jednom, pošto bi svojim postupcima molio za iste.

Pre neki dan kod Carine. 2 trake, obe su za pravo plus za levo, tj, desno. Beli Range Rover ispred mene staje u levu traku i ne daje migavac, i ja stanem iza njega (idem pravo), jer u desnoj traci ima više vozila.

E sad, ja znam da ljudi u 50% slučajeva u tim situacijama ne daju migavac na semaforu, ali volim da iskušavam sreću. I krene RR, i to ne polako, već normalno, kao da ide pravo i onda u sred raskrsnice staje i daje levi migavac. Ja mu trubnem i čekam da prođu ovi iz desne trake. Na kraju ga obiđem i trubnem mu još jednom (ne dugo, max pola sekunde). Naravno, to je povredilo njegovu muškost i kreće za mnom i kod Ristića me obiđe sa leve strane preko pune trake i staje ispred i izlazi iz kola i krene da se dere u fazonu "aj izađi napolje ako imaš muda". Ženi sam samo rekao da se ne uzbuđuje jer staklo ne može da razbije rukom nikako, a već sam pravio scenario gde bih ga zgazio da sam video nešto u njegovoj ruci.

Nastavio je da se dere, udario je jednom rukom u bočno staklo i vratio se u kola i odjezdio dalje svojim putem. Dečko je 30-ih godina, fensi obučen, kao neki menadžer/vlasnik kafića (klasični stereotip o vozačima belih Range Rovera).

Честа појава да се да жмигавац тек кад се уђе у раскрсницу. На тај начин сви који иду иза возила који није дао на време жмигавац а који иду право и који су могли да се престроје у другу траку са правом псују дотичног. Мени се то чесно дешавава на уласку у Земун из НБГ, главна улица, тамо где аутобус 15 скреће лево. Понекад не прођем раскрсницу и ако сам други на семафору јер ид**** није на време дао жмигавац и наравно псујем. Али научио сам да не трубим како астродуле, јер знам да ћу пре или касније наићи да будалу као ову из Ровера .

Generalno, nedavanje migavca na vreme mnogo utiče na protočnost. Ja migavac dajem i na parkingu kada nema nikoga jer to treba da bude refleksna radnja pred svako skretanje.

Ja trubnem da bih skrenuo pažnju ljudima da su napravili grešku, jer ako im niko ne skrene pažnju nastaviće po starom. Naravno, ljudima je teško da priznaju grešku, pa zato postoje budale u belim Roverima.

Kako ide ona stara "Pametni, prestanite da popuštate, stanje je alarmantno".

ps: Da sam izašao iz kola, verovatno bi došlo do tuče.

1. Da sam ja "pobedio", morao bih svaki dan da strepim od osvete (nemam nikakve veze u policiji ili sa one strane zakone).
2. Da je on pobedio, morao bih da idem po lekarima, pa da razmišljam da li da ga tužim (pogledati pod 1)

Iz mog ugla gledanja, izlazak iz kola je lose/lose situacija.

pps (ovo "lose/lose" sam napisao kao suprotno od "win/win", ali dobro zvuči i na ćelavoj latinici kao "loše/loše")

Dule, šta da ti napišem ? Neprijatna situcija sa gomilom iskompleksiranih idiota koji namerno takve stvari rade kako bi uvek imali neki sukob.
Možeš misliti kolika je to bu**** kada ne ide svojim putem već ide da te juri po NB. Koliko on vremena troši za šta ?

Имам утисак да је бели Range Rover један од статусних симбола мафије. Једног сам видео изрешетаног са 40+ метака, кажу да је пуцано на једног из групе "Пинк пантер", тако да њима свакако не бих трубио. Можда јесам кукавица, али не видим сврху кад свакако знам да га нењу праваспитати. Не верујем да он не даје жмигавац из незнања него због бахатости.
Не мој ово схватити као критику, заправо, свако ко је спреман да се супростави овим назови возачима заслужује моје дивљење и подршку.

И немој сватити ово што сам написао одвојено "не мој" као не знање већ брзоплетост. :)

Vrh