Иначе у случају ланчаних судара, што даље од места где су ударена кола.
Ovo je strašno!!! Pre par godina sam naleteo tako na 4-5 divljih svinja na auto-putu kod Autokomerca ( Radio-far ) i za dlaku ih zaobišao. Ušle su na put, ali zbog ograde nisu imale gde da izađu. Nakon par dana, neki vozač putničkog Volvo-a nije bio te sreće. Udarac mu je bukvalno razneo prednji kraj auta. Haube nije bilo.
Kad smo kod lančanih sudara: Uspeo sam da nađem članak:
http://www.blic.rs/vesti/beograd/ko...ovredenih-u-lancanom-sudaru-13-vozila/8mx06gf o lančanom sudaru, koji se desio nizbrdo od NIS-pumpe na auto-putu kod VML-a, smer ka Beogradu.
Na prvoj slici, ovaj slupani Krasler se usled velike brzine i poledice slupao i okrenuo za 180 stepeni. Moji farovi ga osvetljavaju na ovoj slici.
Vozio sam kombi sa sedmoro dece i jednom odraslom osobom. Putem je bilo hladno, ali suvo, sve do iza B.Potoka, gde nas je sačekala ledena kiša, i kod NIS pumpe put klizav kao staklo. Sami Bog nas je spasao, jer sam na vreme primetio da se nešto neuobičajeno dešava preko prevoja kod Klenka u Kaluđerici i polako prešao na motorno kočenje uz povremeno blago stiskanje pedale kočnice. Ispred nas - haos, nepregledna kolona i kako ko proleti pored nas tako se zakucava. Uspeo sam da stanem, na sreću i ovi iza mene u traci. Svi su blagovremeno stali ( jedan mi je prišao i rekao da ga je spasilo to što sam više puta blago kočio ). Krajsler se pravio pametan, projurio pored svih nas brzom trakom i proklizao, zakucao se u ogradu, pa auto ispred mene i okrenuo ka meni. Deca u kombiju se oduzela od straha. Prolaze panduri pod rotacijom, idu zaustavnom trakom, proklizavaju i udaraju u ogradu...sve iskri i varniči, jedva se zaustavljaju. Vozač izlazi iz kola, oklizne se i padne kod samih vrata, koliko je klizavo bilo.
I šta se desilo, barem kako su nama rekli: Jednoj devojci je pukla guma, gospođica se zaustavila u srednjoj traci, nije imala zaustavnu jer tu kreće isključenje za Lastu. Nije imala trougao, ona stavila beli kofer, naišao autobus pokupio njen auto, a posle i ostali. To se desilo neposredno ispod nadvožnjaka kod NIS pumpe, a kolovoz nad nadvožnjakom zaleđen... Bilo, ne ponovilo se.