Šta je novo?

Zaštita prava potrošača

Jedan od razloga sto radikali zele da uniste pijace kao sto je Bajlonova je da sprece da ljudi kupuju robu van trgovinskih lanaca.
Oko pijace ima puno malih prodavnica gde mozete da kupite npr mleko koje nije Kravica, od Sabacke mlekare do mlekare Granice i Krune. A kvalitetnije je nego Kravica.
Zasto ne bojokotovati Kravicu.

Treba odbaciti srpsku statusnu zavest, ismejati je. Kupovati u jeftinim radnjama. odbaciti stil i profinjenost. Samo gola funkcija.
Ja nosim odecu koja ne izgleda lepo, ali dugo traje.
Nosim vijetnamku koja beksonacno traje i imam samo dva para cipela, jedne za leto, jedne za zimu.

U prodavnicama osoblje ide za mnom jer misle da kradem, takav utisak ostavljam.
Uzivam sto me preziru.

Poslednja izmena:
Sve radis po instrukcijama Tonija Soprana, a ne ko onaj glupi Kristofer sto odmah kupi Maseratija

Samo tako nastavi MC i sve ce biti u redu

Koren ove nase situacije lezi u vecinski neobrazovanom narodu koji ne moze da prepozna da ga svi redom deru. Nema te sprege drzave i trgovinskih lanaca koja ne bi bila razoblicena, samo da smo malkice pametniji

Obrni okreni, mali, sebični interes. I onda se poziva na neko opštenarodno delovanje... Dok je ovaca biće i vune.
Aha, znači zbog kupovine bilo koje Milke bilo gde, će da propadnu bojkoti Deleza, Lidla, Merkatora i Univera . 🤣
Znači ako neko voli Milku i kupi je u Suncu, on radi protiv bojkota Deleza i Merkatora? Jel? Kako?

Pa ti si opičeniji čak i od MCa bogte. 🤣

Na ovoj temi se samo ređaju biseri. Ono "čekam idealno da glasam/bojkotujem" je još i najmanji od svih.

Poslednja izmena:
Pogledaj se u ogledalo i duboko zamisli pre nego što pokušaš da okarakterišeš bilo koga...

Ma kakvo karakretisanje, pa za tebe se iz aviona ko si i šta si. Nema šta tu da se karakteriše, jedino možda da se izda papir sa F oznakom.

Nego deder objasni mi kakve veze ima kupovina nekog proizvoda van Deleza i kartela, sa bojkotom tog istog kartela?

Posle možeš da objasniš i po čemu je to Milka statusni simbol.

Izvoli.

Pa head mi je skin jbg sta cu..
Ne brijem bradu cesto kolko glavu jer me mrzi ali jesam otkrio one blade zahvaljujuci nokiju pa je i tu situacija bolja...
nosim trenerke dole iako sam ovde procitao da naciju treba detrenerkizovati jbg..
kad je zima jakna sa ranflom ali to cu morati da promenim jbg stari se, prostata zove..

Pa head mi je skin jbg sta cu..
Ne brijem bradu cesto kolko glavu jer me mrzi ali jesam otkrio one blade zahvaljujuci nokiju pa je i tu situacija bolja...
nosim trenerke dole iako sam ovde procitao da naciju treba detrenerkizovati jbg..
kad je zima jakna sa ranflom ali to cu morati da promenim jbg stari se, prostata zove..
ko bi rekao da si ti kao ja, odnosno slican meni? Alter ego.

a propo slicnostima.
jednog dana pre 20 godina zapocne neki tip razgovor sa mnom u busu 37. Pita me neke gluposti, gde izlazim itd.
Pomislim, verovatno neki homos. I otkuliram ga.
Ali to nije bilo najcudnije. Najcudnije je bilo to sto je tip bio pljunuti ja. MOzda i nije bio peder nego dvojnik.

Meni su najlepše želje ukusnije od milke, ali su i one bezobrazno skupe. Čak i u Štark radnjama cena nije nešto niža nego obično. Ne razumem samo otkud na pijaci najlepše želje, kradu ljudi iz magacina?

Meni su najlepše želje ukusnije od milke, ali su i one bezobrazno skupe. Čak i u Štark radnjama cena nije nešto niža nego obično. Ne razumem samo otkud na pijaci najlepše želje, kradu ljudi iz magacina?
Da. I otkud stvari iz LIdla koje kostaju manje nego u Lidlu.
NAjludje je koliko je kucna hemija jeftinija na pijaci.

Neki imaju šemu u fabrici pa nabave odatle. Neki kupe na veliko pa preprodaju. A neki nabave i one sa felerima koje fabrika proda po nižoj ceni, a koje iz ovog ili onog razloga nije stavila u svoj rinfuz.

Kompanije na dnevnom nivou bacaju ili se odriču nenormalnih količina hrane. Ono što je njima sića ili zanemarljivo za jedan dan je dovoljno da jedno domaćinstvo živi od toga mesec dana.

Pričali su mi ljudi koji su radili u magacinima i u restoranskim lancima, to su nenormalne količine koje se bacaju. I kod ovoga za restorane ne govorim o bacanju nepojedenih ostataka iz tanjira (naravno da će to da se baci, sigurno neće da se reciklira hrana iz nečijeg tanjira) nego baš o bacanju i traćenju upotrebljive, čiste i neotpakovane ili malopre u kuhinji otpakovane hrane.

Zato su smešne sve one priče i izgovori koje plasiraju narodu zašto obična, regularna hrana kobajagi mora da bude toliko skupa. Ne mora. Ima je više nego dovoljno i ne košta toliko da se napravi. Sve je to danas industrijalizovano i desetkovano hranljivosti da se pravi brzo i jeftino. Nego dok se svi pougrađuju, namaste a i izbahate, cena ode na dva do tri puta od onoga što realno košta.

Ogroman problem su i karteli na sve strane i u svim pogledima. I na nivou Srbije, da par džukaca drži 80% trgovine i prodaje, i na nivou hladnjačara i skaldištara, pa preko dobavljača... svi oni isto tako drže svoj esnaf. Pa sve do svetskog nivoa gde za mnogo proizvoda imaš kartele od par kompanija koje drže 70-80% proizvodnje i tržišta. Kartelisanje je postalo svetski modus operandi za sve. A većinu vlasti naravno zabole za to, jer su ili inertni i odsečeni od realnosti, ili podmazani i u talu sa njima.

Poslednja izmena:
Pa sad i vi preterujete, ko jos smatra milku za neku luks robu koju ako kupujes ljudi ce misliti da nisi bedan??
Milka je neka srednja klasa po ceni a niza srednja klasa po kvalitetu...

Ako neko hoce da ne ispadne sirotan, tj iz tog motiva kupuje - on ce kupiti recimo lindt ili ferrero cokoladu (ne znam nisam poznavalac ja cepam braco i seka),
a ne j*nu milku!
Pa zavisi, ako kupiš milku od 1000din 300gr po meni jbg nisi niža klasa jer je po gramu jeftiniji lindt. Ja sam voleo najlepše želje ali i to mi postalo skupo pa sam batalio čokolade skroz. Palačinke i džem, sutlijaš, kolači... :) za mene nema bolje, bar ima pravog šećera.

Zar vam MIlka nije preslatka?
Ja kupujem samo crne cokolade.

Lol ispade Milka skuplja i od Mercija bogte 🤣

Mislim ne kažem da nije skupa, ali nije ni blizu toliko koliko neki od vas izmišljaju. I nije toliko skuplja od Najlepših želja, koji su umislili da su bog zna šta a zapravo su srozali neke ukuse i sastojke.

Velika Milka se može naći u radnjama po regularnim (ne akcijskim) cenama i za 430 din. A mimo toga može naravno i jeftinije.

1000 din ne košta čak ni u Univereksportu ili Idei. Ali dobro, papir trpi sve... Kad može MC da lupeta da je odmor van usranog Balkana bahaćenje, što ne bi moglo da prođe i da je obična Milka statusni simbol.

Osim ako je neko mislio na one Milke sa dodatim karamelama, krekerima, jagodama, kristalima, šljokicama... Mada i za njih važi da se mogu naći povoljno. Samo je potrebno izbiti nekad iz usranog Deleza, Idee i Univera. A mnogima je to mrsko i teško. 🙂

A deci kapiram da nekad uzimaju te papazjanije sa svim i svačim jer misle da dete voli čokoladu sa više sadržaja i varijacija nego običnu samo sa kakaoom. Kao što su i nama kao malima donosili ona sranya sa grožđem iako nije bila velika razlika u ceni, ali kao eto, da bude interesantna čokolada detetu. Ali to ne znači da iza toga stoji neka patologija za statusom i šta ti ja znam.

Zar vam MIlka nije preslatka?
Ja kupujem samo crne cokolade.
Stvar navike. Ja sam redovno cepao čokolade u velikim količinama, ali sam onda zašao u godine kad moram da pazim šta jedem. Sad uglavnom jedem crnu i to onu sa 90% i više kakaa. U početku mi je bila onako, sad mi je super. Naravno, i dalje volim mlečne, ali ih jedem redje.
P.S. za belgijske sam maher, pa ako nekom treba neki savet oko njih, tu sam 😀

Ko proba Galeb čokoladu, taj će obilaziti Milku ko smrdljiv sir :)
Samo što se nešto teško nalazi na rafovima, ne zna u čemu je probem :(

Oreo keks je na akciji u Maksiju, obicno ga ne jedem jer ima bezobrayno veliku cenu ali kad vidim magicnih 50% ne mogu da odolim....iako znam da je to u stvari samo realna cena a ne popust. Kad vec pricamo o slatkisima

A ja sam kao mali najvoleo kad dobijem onu tursku secernu tablu tirkizne boje sa neke dve neuhranjene krave na livadi. Galeb kad bude to je premija bila

Edit: zapravo nije bila turska nego Banat Vrsac hahah

Galeb sada je ko one ruske što su se pojavile, ili one iz Lidla. Isti sadržaj kakaoa ali ukus više vuče na mleko i slatku pavlaku (Lidl ima čokolade sa slatkom pavlakom, zato navodim kao poređenje). Premalo se oseća kakao. Ima ga u istoj meri (33% ako se ne varam), ali se slabo oseća.

Sećam se te banat vršac čokolade 😀
Meni je od domaćih najbolja bila Simka, ne znam da li ih i dalje ima, nešto je ne vidjam.

Pionesa, Pionir Subotica sa reklamom rađenom na Silicon Graphics-u.

Vrh