Šta je novo?

Zaštita prava potrošača

Ćošak Bulevar Zorana Đinđića - Bulevar umetnosti, mala prodavnica, ali za sitne kupovine može da zameni Maxi i još užasniju Ideu.

kupovo sam tu par puta, bash dok sam bio u setnji, ali jbg ne pamtim imena

Smenjivale su se tu različite prodavnice, originalno je bio Si Market, pa mislim i nešto posle, ali je uvek bila poznata kao "limenka" zbog svog izgleda, tj konstrukcije.

Koliko se secam, nisu iste cene u svim shopengoovima? Mogu da menjaju cene za svaku radnju, je l moze neko da potvrdi da je tako?
Da, tačno je.

Što se tiče pitanja zašto su ovde cene toliko veće, glavni faktor je to da se država dogovori sa velikim lancima. Delez Vladi Srbije zapošljava 12.000 ljudi, on je najveći strani poslodavac. Merkator 8.000. Ne znam koliko Lidl, Univer i DIS. I onda se okupe svi, ovi kažu Vladi mi vama "damo" 25-30.000 radnih mesta, vi nama vratite to tako što nam omogućite veće marže, ubrzane procedure, olabavljene kontrole i povoljne lokacije. Vlada na dobitku, kartel na dobitku. A račun plaća narod, kao i uvek.

Poslednja izmena:
VUČIĆ NA NACIONALNOM FESTIVALU HRANE: Delez je jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji i hvala na tome

327653

677z381_vucic-lidl-tgn-kkkk.jpg

Poslednja izmena:
Da, tačno je.

Što se tiče pitanja zašto su ovde cene toliko veće, glavni faktor je to da se država dogovori sa velikim lancima. Delez Vladi Srbije zapošljava 12.000 ljudi, on je najveći strani poslodavac. Merkator 8.000. Ne znam koliko Lidl, Univer i DIS. I onda se okupe svi, ovi kažu Vladi mi vama "damo" 25-30.000 radnih mesta, vi nama vratite to tako što nam omogućite veće marže, ubrzane procedure, olabavljene kontrole i povoljne lokacije. Vlada na dobitku, kartel na dobitku. A račun plaća narod, kao i uvek.
Da, ali sa druge strane imaš 30k radnih mesta. Sećam se kasnih 90tih ili ranih 2000ih ne znam tačno godinu kada je poreska upala u DIS. Poreze nisu plaćali godinama unazad. Vlasnik im rekao OK ja mogu da zatvorim i da ostavim 1000 ljudi na ulici(što je u tadašnje vreme bila katastrofa) i onda su mu otpisali dug :) Zato je bitno proširiti ponudu i konkurenciju pa kada dodješ u situaciju da te neko uslovljava samo kažeš "putuj, ima drugih".

Vero je svakako i jedan od skupljih lanaca.
Evo ja moram sjutra da odem u neku srednju nabavku i mislim da cu da prekrsim cio bojkot. Generalno ne treba mi previse stvari a i kupujem kvalitetnije namirnice. Uglavnom ni u jednoj radnji nema bas sve sto mi treba pa mi je neka ruta mega maxi >lidl>metro>super vero i eventualno merkator sjutradan ako nesto specificno nisam nasao.
Al opet, ne kupujem ja previse, zivim sam, imam hemije, meso iz mesare, vise gledam neke zacine, soseve, grcki jogurt(pravi), cottage cheese, tantre mantre e sad da kuvam neke kompleksnije stvari mozda bih cesce isao, planiram da pocnem jednom nedjeljno prateci neke yt kanale za meal prep, a za povrce imam lokalnu piljaru i neke standove ispred lokalno maksija gdje mogu uzet voce i povrce svakih par dana.

Poslednja izmena:
Vero je svakako i jedan od skupljih lanaca.
Evo ja moram sjutra da odem u neku srednju nabavku i mislim da cu da prekrsim cio bojkot. Generalno ne treba mi previse stvari a i kupujem kvalitetnije namirnice. Uglavnom ni u jednoj radnji nema bas sve sto mi treba pa mi je neka ruta mega maxi >lidl>metro>super vero i eventualno merkator sjutradan ako nesto specificno nisam nasao.
Al opet, ne kupujem ja previse, zivim sam, imam hemije, meso iz mesare, vise gledam neke zacine, soseve, grcki jogurt(pravi), cottage cheese, tantre mantre e sad da kuvam neke kompleksnije stvari mozda bih cesce isao, planiram da pocnem jednom nedjeljno prateci neke yt kanale za meal prep, a za povrce imam lokalnu piljaru i neke standove ispred lokalno maksija gdje mogu uzet voce i povrce svakih par dana.
Vero je jeftiniji od ostalih, a naročito Maksija. Evo primer limenka Koce je u Veru 79,99, a u Maksiju 87,99. Osam dinara ovde, 10 tamo, na dvocifren broj stvari se uštedi preko 100 ili 200 dinara.

Vero je jeftiniji od ostalih, a naročito Maksija. Evo primer limenka Koce je u Veru 79,99, a u Maksiju 87,99. Osam dinara ovde, 10 tamo, na dvocifren broj stvari se uštedi preko 100 ili 200 dinara.
Stvarno?
Nisam znao...
Msm vero mi je malo bliži od merkatora pa bih mogao tamo da zaobiđem maxi..
Jbg kod ovog bojkota se vidi da izbor i nije neki već samo maxi i onaj njegov shop&go,
aroma tek u susednom bloku i naravno skuplja..

Nisam bio par nedelja u Veru, ali ovako je bilo u januaru kad sam poslednji put išao. Postoji naravno mogućnost da su i tamo skočile cene, jer imam utisak da svi oni menjaju cene i po nekoliko puta nedeljno. Shop&go i Aroma su među najskupljima, tu idem samo kad moram. Moj bojkot je da kupujem (skoro) sve na sniženjima od 30 i više posto. Ovih dana kad je najavljen bojkot, Maksi je snizio cene i do 50 i više posto.

To im je redovna akcija, maxi pčelice, i verujem da nema veze s bojkotom. Kao što Dule reče, ovaj bojkot svega od jednog ili pet dana je uzaludan. Ono što ne kupiš tad, kupićeš malo pre ili posle, tako da je njima svejedno. Umesto online kukanja maga Reddita, Hitaćija, nad cenom Milka čokolada online, mnogo efektnije je jednostavno ne kupovati taj proizvod ni u kom slučaju dok se ne vrati cena u normalu. Al to ne prolazi lako kod nas, prvi će onaj sa skromnom platom da se uhvati za tu precenjenu Milku, da ne daj bože neko ne pomisli da je siromašan. A sales velikih korporacija to zna i deluje u skladu s tim.

Da, sigurno ljudi jedu Milku da bi komšije mislile da su buržuji. Nikako zato što neko voli taj ukus više nego Štarkove proizvode, koji su tek precenjeni a srozani.

I da, najbolje odustati od svakog bojkota i čekati idealne uslove, idealnu brojku i idealni momenat. Da, to će sigurno promeniti stvari na bolje.

MC/Cotra nivo rezona i intelekta.
jeremy-clarkson-thumbs-up.gif

Da, sigurno ljudi jedu Milku da bi komšije mislile da su buržuji. Nikako zato što neko voli taj ukus više nego Štarkove proizvode, koji su tek precenjeni a srozani.
Zašto uvek misliš da je onako kako misliš? Eto mi za rodjendan deteta dobili brdo te milke od 300gr, a ne jedemo ni žena ni Ja, podelili malo ovome malo onome. Valjda ljudi misle skupo je, nek vide kakav poklon sam im doneo/donela. Uskoro će tako i za slavu, kafa i čokolada 2k, nek ide život.

Pa sad i vi preterujete, ko jos smatra milku za neku luks robu koju ako kupujes ljudi ce misliti da nisi bedan??
Milka je neka srednja klasa po ceni a niza srednja klasa po kvalitetu...

Ako neko hoce da ne ispadne sirotan, tj iz tog motiva kupuje - on ce kupiti recimo lindt ili ferrero cokoladu (ne znam nisam poznavalac ja cepam braco i seka),
a ne j*nu milku!

Ma jasno, Milka se u Srbiji kupuje samo kao statusni simbol ahahaha 🤣

I kad neko kupuje ne znam, Orbit žvake, kupuje to kao statusni simbol. Kad kupi Macho sladoled, kupuje da bi ga ceo Knez video kako jede Macho od 120 dinara. Phahahahaha

Koka kola je isto statusni simbol jer je jasno da dokle god postoji Frutella kola, Sinalco kola, Vrnjci kola...a neko kupuje Koka Kolu ili Pepsi, jasno je da se taj rasipa i pretvara da je buržuj! 🤣

Ja kad uđem u lokalni maksi onaku prljav i izguzvan, pa gledam sniženja - sam izgleda sušta suprotnost većini koja hoće da ispadne lux pa dolazi kao da su izašli na bal, naparfemisani, skockani pa kupuju milke i gledaju me takvog (i plus kako uzimam cokoladu braco) u fazonu gle ovaj klošar lol

Edit: secam se kad sam onomad uzo focusa pa me takvi napali u fazonu "brt za te pare si mogo znaš kakvu mečku da uzneš" lol

Poslednja izmena:
Vrh