Šta je novo?

Zaštita prava potrošača

Osim ako je neko mislio na one Milke sa dodatim karamelama, krekerima, jagodama, kristalima, šljokicama... Mada i za njih važi da se mogu naći povoljno. Samo je potrebno izbiti nekad iz usranog Deleza, Idee i Univera. A mnogima je to mrsko i teško. 🙂

A deci kapiram da nekad uzimaju te papazjanije sa svim i svačim jer misle da dete voli čokoladu sa više sadržaja i varijacija nego običnu samo sa kakaoom. Kao što su i nama kao malima donosili ona sranya sa grožđem iako nije bila velika razlika u ceni, ali kao eto, da bude interesantna čokolada detetu. Ali to ne znači da iza toga stoji neka patologija za statusom i šta ti ja znam.
Pa pričam za ta govna sa dodatnim sadržajima. Znam da može jeftinije ali kupci retko zalaze u druge radnje pa kupe tu od 900din ili koliko već i to je kao vau, častili smo dete jako. A dete ili ne jede ili samo ogoli čokoladu, a ostalo baci. Tek one sa keksevima oreo i ostalo ne jede, a ni ja ne volim. Samo običnu mlečnu normalnu.

Eto vidite kako možemo da imamo različita mišljenja oko neke stvari, a da se pri tome ne pljujemo :)

Pa to nije patologija za statusom nego nesmotrena želja da se detetu kupi nešto a da ne bude čista tabla kakaoa, mleka i šećera, kako neki ljudi vide te "obične" ukuse i čokolade.

Ja ne'm problem da kad idem negde da kupim deci upravo te "obične" mlečne, Noisette ili sa lešnicima. Jer znam da to SVAKO voli, tu nema greške. Ali sam par puta čuo sugestije "neee, nemoj te dosadne, ajde da im uzmemo neke od ovih interesantnih". Nije bilo "ajde da im uzmemo skuplje" nego "interesantnije" ili nešto tako. Uopšte se nije gledala cena nego da ne bude 50. ista po redu.

Statusni simbol i znak veće zahvalnosti je npr Merci i sve od Lindta. E to su statusni simboli. A Milke s papazjanijama se uzimaju deci jer mnogi pogrešno misle da deca vole šarenilo u svemu, pa i u čokoladi.

Siguran sam da i Najlepše želje uvede papazjanije i šarenilo u svoju ponudu (ali onako šljašteće, kao što Mondelez radi) da bi i to išlo ko alva i kupovalo se deci kad se ide u goste i na slavlja.

Poslednja izmena:
Isto. 🤣

Čokoladu okolo bih topio a grožđe na kraju ispljuvavao. 😆 Isto radim i dan danas ili prosledim celu takvu čokoladu ako imam kome u tom trenutku.

Jbm ti bojkot, u aromi rosa skuplja 15din od maksija!

Jbg kad me mrzelo da idem cak u vero...

Pa zavisi, ako kupiš milku od 1000din 300gr po meni jbg nisi niža klasa jer je po gramu jeftiniji lindt. Ja sam voleo najlepše želje ali i to mi postalo skupo pa sam batalio čokolade skroz. Palačinke i džem, sutlijaš, kolači... :) za mene nema bolje, bar ima pravog šećera.
Pa nem pojma, meni milka nikad nije delovalo kao nesto wow vec kao prosek...
Ja kupim linoladu pa mažem, ukusom me onako izdaleka podseca na kinderladu i vraca u detinjstvo...

Apropo Vera, mislim da su svi (uključujući i udruženja potrošača) prosto zaboravili na njih. 😄

Ja sam u Vero ušao možda 3 puta u životu. 😄 Prosto nisam imao potrebe ni prilike. Ni ne znam kakve su im cene.

Aroma je skupa, vazda bila. Ali ono što besni ljude kod Deleza, Merkatora, Univera i Lidla je što su nekada bili povoljni a onda su i oni podivljali. Plus, Aroma objekata je malo, dok ovaj kartel ovih 4-5 drži fazon 70% tržišta i pokriva celu teritoriju u gradovima i po zemlji.

Takođe, Aroma nije gasila frižidere leti "da čuva planetu" a zadržavala iste cene kao što je radio Delez. Niti je sklopila dil sa državom da se dodatno naplaćuju kese. Većinu poganih ideja i hohštaplerskih praksi inicirali su najpre Delez a onda uvek za njima i Merkator koji ih u svemu prati u stopu.

Pa head mi je skin jbg sta cu..
Ne brijem bradu cesto kolko glavu jer me mrzi ali jesam otkrio one blade zahvaljujuci nokiju pa je i tu situacija bolja...
nosim trenerke dole iako sam ovde procitao da naciju treba detrenerkizovati jbg..
kad je zima jakna sa ranflom ali to cu morati da promenim jbg stari se, prostata zove..
A pro po prostate (možda je više za "Šta jedemo" ali...) bilo bi korisno da svi vi forumski ♂️ uvrstite, ukoliko niste do sada, redovno konzumiranje kuvanog 🍅🍅🍅 (dokazano čuva prostatu koliko god genetika i uslovi života dozvoljavaju; dostupni su podaci o stepenu (ne)oboljevanja i problema sa prostatom kod onih koji redovno konzumiraju navedeni sok (posebno ostrvski deo Italije). Znamo koliko je i za ❤️ zdrav taj sok, odličan je i kao prevencija. Znači ne pričam o onim otrovima punim šećera u tetrapaku/tubi. Na pijacama i sada prodaju (po tezgama) taj sok u 2.varijante: blagi i ljuti.

Čokolade sa našeg tržišta, koliko god primamljive, ostavljaju neki kiseli ukus nakon konzumacije (ne mislim na cenu). O ovom fenomenu nam je pričala poznanica inače supruga našeg diplomate i naravno kao klinci nismo želeli da verujemo, a onda odrasli, izbezobrazili se... Prijateljica nam donosi ponekad: čokolade iz Švajcarske i nekada belgijske...ono ne liči na naše čokolade: na nepcu ostane prelepost, nikakva kiselina, još kad uobrazimo da su zbog % kakaa super zdrave, nakon njih se osećamo kao da smo pojeli čudotvorne bobice ;)

Nisam primetila da je neko pominjao prodavnice "Koka mar" u kojima sam primetila da dosta ljudi kupuje jaja pa raz. cenama (deluju pristupačnije od ostalih), ne znam kakva su pošto mi kupujemo kod jednog ocvalog ex-švaleraša (pre toga kod njegove žene): imaju u +smislu drugačiji ukus, na njih liče samo ona koja dobijemo od mamine prijateljice čija familija živi na selu ili ev.ona sa "podnog uzgoja". Ne znam šta im je još povoljnije, ja kupujem tamo kakao, kvasac, suvo grožđe, za ostalo ne znam, ali je prilično frekventno pretp.ne bez razloga.

P.S. Za prostatu sem navedenog soka i što više sexa!!! Bez zezanja, šta vam teško, to je zbog vašeg zdravlja?!

Poslednja izmena:
@Avgi ovo za sok od paradajza prvi put čujem,
Čuo sam da generalno paradjz pa valjda i njegov sok podstiče lučenje želudačne kiseline pa sad ne znam baš...

Sto se čokolada tiče skoro sam dobio gorenjku iz slo na poklon,
doupe i oko u poređenju sa ovim našim sto se mogu kupiti ovde da se bojim da se ne navučem...

Vi što kukate na naše čokolade očigledno niste bili u prilici da vam je jedini izbor Hershey's...

@Avgi ovo za sok od paradajza prvi put čujem,
Čuo sam da generalno paradjz pa valjda i njegov sok podstiče lučenje želudačne kiseline pa sad ne znam baš...
Za sok od 🍅 🍅 🍅 moraju da budu oprezni oni sa osetljivim bubrezima zbog nivoa K+, a za gastofaringijalni refluks onaj ko ga ima mora da vodi računa o dužem spisku namirnica ne samo 🍅 .
Za ostalo što sam navela jedan od izvora (ima stručnije literarure, ali da vas ne davim):

https://www.healthline.com/nutrition/tomato-juice#downsides
1739541513640.png

Ako neko pita za tvrdnje za ovo drugo (iz PSa) ...😁😁😁

Pa to nije patologija za statusom nego nesmotrena želja da se detetu kupi nešto a da ne bude čista tabla kakaoa, mleka i šećera, kako neki ljudi vide te "obične" ukuse i čokolade.

Ja ne'm problem da kad idem negde da kupim deci upravo te "obične" mlečne, Noisette ili sa lešnicima. Jer znam da to SVAKO voli, tu nema greške. Ali sam par puta čuo sugestije "neee, nemoj te dosadne, ajde da im uzmemo neke od ovih interesantnih". Nije bilo "ajde da im uzmemo skuplje" nego "interesantnije" ili nešto tako. Uopšte se nije gledala cena nego da ne bude 50. ista po redu.

Statusni simbol i znak veće zahvalnosti je npr Merci i sve od Lindta. E to su statusni simboli. A Milke s papazjanijama se uzimaju deci jer mnogi pogrešno misle da deca vole šarenilo u svemu, pa i u čokoladi.

Siguran sam da i Najlepše želje uvede papazjanije i šarenilo u svoju ponudu (ali onako šljašteće, kao što Mondelez radi) da bi i to išlo ko alva i kupovalo se deci kad se ide u goste i na slavlja.
Pa to "interesantno" je druga reč za "ajde da kupimo skuplje, da se ne brukamo sa običnom" :) Ali dobro kako god, meni je čokolada od 900 svakako previše, bilo milka ili lindt ili rolex...

Noisette ili sa lešnicima. Jer znam da to SVAKO voli, tu nema greške.
Eto vidiš koliko grešiš :) Ni Ja, a ni deca, ne volimo ni noisette ni lešnike, daj brate običnu mlečnu i to je to. Sa druge strane ne moraš ni da razmišljaš da li je neko alergičan na lešnik ili jednostavno ne voli. Ako hoćeš da se pokažeš kupi 5 običnih za istu cenu i to je to. Lindt i nije toliko skupo koliko ih nema u radnjama ili jednostavno nema normalnih već sve neke sa nečim.

Е да, то сам и ја приметио да ми понекад кад једем слаткише буде некако кисело и то јесте све чешће. Делом вероватно због мојих момачких прехрамбених навика које се због активности не примећују, али очигледно тело унутра почиње да примећује, тако да још нисам изоловао због чега је. Нпр Баунти који више не купујем или чак и Јафу (која се, ако нисте знали, једе тако што се прво изгрицка около, па скине чоколадни део, па одвоји желатин, који се поједе на крају после кексастог дела :D ).

Vrh