Šta je novo?

Vrtovi Ceraka [stambeni kompleks]

Ja sam imao priliku, utisci su za sada pozitivni, onako na prvo gledanje. Naravno nije bio momenat da se vide detaljno bilo kakve eventualne greske i zamerke jer nije sve jos u potpunosti zavrseno, iako je sam stan na preko 90% kompletnosti, medjutim parket je zasticen pa se i ne vidi a preostala su u tom trenutku jos jedna ruka krecenja, postavljanje lajsni i verovatno finalno ciscenje. Od potencijalnih zamerki, unutrasnja jedinica klime u dnevnoj sobi je mogla biti postavljena na drugacijoj pozicji, da ne kazem - srecnije, ali opet - to je stvar licne preferencije: trenutno se nalazi na zidu gde je planiran TV, blize TV-u nego sto bi se zelelo.

Ja sam imao priliku, utisci su za sada pozitivni, onako na prvo gledanje. Naravno nije bio momenat da se vide detaljno bilo kakve eventualne greske i zamerke jer nije sve jos u potpunosti zavrseno, iako je sam stan na preko 90% kompletnosti, medjutim parket je zasticen pa se i ne vidi a preostala su u tom trenutku jos jedna ruka krecenja, postavljanje lajsni i verovatno finalno ciscenje. Od potencijalnih zamerki, unutrasnja jedinica klime u dnevnoj sobi je mogla biti postavljena na drugacijoj pozicji, da ne kazem - srecnije, ali opet - to je stvar licne preferencije: trenutno se nalazi na zidu gde je planiran TV, blize TV-u nego sto bi se zelelo.
Ne znam zasto su poziciju klime od II faze pa dalje prebacili na zid gde je predvidjen tv ( mozda zbog ustede materijala) jer su u I fazi postavljene na suprotan zid i kada se klima ukljuci nista ne smeta za sedenje jer u ovom slucaju hladan vazduh je usmeren ka balkonskim vratima.

Prema njihovim recima: "Klima je bila na suprotnom zidu u fazi 1 ali su to odlucili da promene jer u slucaju problema - neko bi morao da "kopa" dosta zidova obzirom na putanju kojom je instalacija provucena - terasa/spoljni zid/unutrasnji zid, te su u fazi 2 klimu stavili na TV zid ali odmah do balkonskih vrata (verujem da je ipak usteta materijala u pitanju)." U ovom slucaju su se kupci zalili da hladan vazduh duva direktno u lice - sto je logicno. Sad su u fazi 3 to odlucili da pomere izmedju dnevne sobe i trpezarije, na istom zidu naravno. U smislu efikasnoti - ovo zapravo jeste logicnije resenje jer ce se hladan vazduh pre rasporediti ako je na sredini prostorije nego u cosku. S druge strane, problem je estetske prirode jer je "blize" dnevnoj sobi nego sredini izmedju dnevne i trpezarije te fakticki kvari TV zid kao fokalnu tacku prostorije, naravno sve zavisi od dizajna.

I nama su utisci odlicni za sada, faza III je u pitanju. To za klimu verovatno zavisi i koji je tip stana u pitanju. Nama nije na tom zidu gde je tv

Da li neko ko ima strukturu stana kao u prilogu može da mi kaže koliko je dugačak zid na kome stoji TV?

Prilozi

• Screenshot_20250825_174759_Gallery.jpg
    Screenshot_20250825_174759_Gallery.jpg
    35,9 KB · Pregleda: 153
Da li postoje neke Viber/WhatsApp/Telegram grupe stanara za Fazu III? Ili generalno za celu zgradu? Ako ne postoji rado bih napravio grupu na Telegramu.

Poslednja izmena:
Ne da ja znam, ali svidja mi se ideja

Evo napravio sam telegram grupu (po meni bolje od vibera zbog topic-a i još gomile stvari).

Pinovao sam par topic-a za početak:
- Opšta diskusija
- Opšta diskusija (III faza)

I napravio još nekoliko:
- Pravna pitanja
- Preporuke/Opremanje
- Radovi/Završni nedostaci

Za početak to, pa ćemo videti ako bude trebalo dodati još (za druge faze ili bilo šta još pišite tamo).

Isti utisak, sve deluje dobro, jedina zamerka je pozicija klime, koja em što je na bezveze mestu, em nije postavljena ni skroz do plafona.

Vrh