Šta je novo?

Vrtovi Ceraka [stambeni kompleks]

Ja sam imao priliku, utisci su za sada pozitivni, onako na prvo gledanje. Naravno nije bio momenat da se vide detaljno bilo kakve eventualne greske i zamerke jer nije sve jos u potpunosti zavrseno, iako je sam stan na preko 90% kompletnosti, medjutim parket je zasticen pa se i ne vidi a preostala su u tom trenutku jos jedna ruka krecenja, postavljanje lajsni i verovatno finalno ciscenje. Od potencijalnih zamerki, unutrasnja jedinica klime u dnevnoj sobi je mogla biti postavljena na drugacijoj pozicji, da ne kazem - srecnije, ali opet - to je stvar licne preferencije: trenutno se nalazi na zidu gde je planiran TV, blize TV-u nego sto bi se zelelo.

Ja sam imao priliku, utisci su za sada pozitivni, onako na prvo gledanje. Naravno nije bio momenat da se vide detaljno bilo kakve eventualne greske i zamerke jer nije sve jos u potpunosti zavrseno, iako je sam stan na preko 90% kompletnosti, medjutim parket je zasticen pa se i ne vidi a preostala su u tom trenutku jos jedna ruka krecenja, postavljanje lajsni i verovatno finalno ciscenje. Od potencijalnih zamerki, unutrasnja jedinica klime u dnevnoj sobi je mogla biti postavljena na drugacijoj pozicji, da ne kazem - srecnije, ali opet - to je stvar licne preferencije: trenutno se nalazi na zidu gde je planiran TV, blize TV-u nego sto bi se zelelo.
Ne znam zasto su poziciju klime od II faze pa dalje prebacili na zid gde je predvidjen tv ( mozda zbog ustede materijala) jer su u I fazi postavljene na suprotan zid i kada se klima ukljuci nista ne smeta za sedenje jer u ovom slucaju hladan vazduh je usmeren ka balkonskim vratima.

Prema njihovim recima: "Klima je bila na suprotnom zidu u fazi 1 ali su to odlucili da promene jer u slucaju problema - neko bi morao da "kopa" dosta zidova obzirom na putanju kojom je instalacija provucena - terasa/spoljni zid/unutrasnji zid, te su u fazi 2 klimu stavili na TV zid ali odmah do balkonskih vrata (verujem da je ipak usteta materijala u pitanju)." U ovom slucaju su se kupci zalili da hladan vazduh duva direktno u lice - sto je logicno. Sad su u fazi 3 to odlucili da pomere izmedju dnevne sobe i trpezarije, na istom zidu naravno. U smislu efikasnoti - ovo zapravo jeste logicnije resenje jer ce se hladan vazduh pre rasporediti ako je na sredini prostorije nego u cosku. S druge strane, problem je estetske prirode jer je "blize" dnevnoj sobi nego sredini izmedju dnevne i trpezarije te fakticki kvari TV zid kao fokalnu tacku prostorije, naravno sve zavisi od dizajna.

Vrh