Duboki polarni prodor u Amerku. -34 stepena na geografskoj širini Beograda.
Pogledajte prilog 186202
jedno pitanje , ako je tačno da je u svemiru vakuum, što ti gasovi jednostavno ne odu u svemir ? Ipak smo na kugli koja se vrti strahovitom brzinom i uz to juri kroz svemir ?To nije tačno! Priča o prirodnim ciklusima se decenijam vrti i postoje čitave knjige koje dokazuju da je to glupost. Nauka zna za sve veće prirodne cikluse koji bi mogli da izazovu ovako drastičnu i brzu promenu, a ni jedan od njih nije aktivan. Možemo da teoretišemo do besvesti da je u pitanju nešto novo i nepoznato, nekakav "prirodni ciklus" nepoznate vrste koji je eto kao zainat baš sad rešio da se aktivira od svih miliona godina, baš onda kada smo MI počeli da ispuštamo CO2 u atmosferu. Ono, jeste da ista energija dolazi na Zemlju od Sunca, a zbog CO2 više ne može da izađe u svemir isto toliko kao ranije, ali hajde da se pravimo ludi pa da kažemo da to nije bitno (kako pobogu nije bitno?), nego se neka magična ali ipak prirodna intervencija u klimi desila baš u ovih dvesta godina industrijalizacije? To me bukvalno potseća na neki petparački film u kome naša heroina kroz ceo film pati u rukama manijaka, samo da bi se na kraju pojavili Marsovci i spasili je. Ista plot logika.
jedno pitanje , ako je tačno da je u svemiru vakuum, što ti gasovi jednostavno ne odu u svemir ? Ipak smo na kugli koja se vrti strahovitom brzinom i uz to juri kroz svemir ?
Ako jedna kometa može da ima rep mogla bi i zemlja da se reši viška gasova , kad već toliko smetaju.
Zuma raskrinkao zaveru ledenih doba... Bravo!Priča o prirodnim ciklusima se decenuijam vrti i postoje čitave knjige koje dokazuju da je to glupost
Onda bi rep komete uvek bio usmeren ka suncu kad se kometa približava suncu za ne ? Mislim gravitacija .
A na slikama njihovih NASE taj repić je uvek iza komete, dakle u suprotnom smeru od smera kretanja a ona se ipak kreće kroz vakuum.
Čudno nekako ta gravitacija radi.
24 sata kasnije, isto mesto, 2 stepena, -3.subjektivno, jakna od snega i smrznute ruke