Najtopliji februar u Srbiji od kada se vrše merenja kod nas u poslednjih 136 godina
Najtopliji februar u Srbiji od kada se vrše merenja kod nas u poslednjih 130 godina
n1info.rs
If the anomaly does not stabilize by August — a reasonable expectation based on previous El Niño events — then the world will be in uncharted territory. It could imply that a warming planet is already fundamentally altering how the climate system operates, much sooner than scientists had anticipated. It could also mean that statistical inferences based on past events are less reliable than we thought, adding more uncertainty to seasonal predictions of droughts and rainfall patterns.
Much of the world’s climate is driven by intricate, long-distance links — known as teleconnections — fuelled by sea and atmospheric currents. If their behaviour is in flux or markedly diverging from previous observations, we need to know about such changes in real time. We need answers for why 2023 turned out to be the warmest year in possibly the past 100,000 years. And we need them quickly.
Nature 627, 467 (2024)
Oni su komedija od institucije. Dovoljno je pogledati na šta liči onaj njihov smešan sajt sa slikom direktora na svakoj strani. Da ne govorimo da tom institucijom vedri i oblači famozni Nedeljko Todorović koji tvrdi da je globalno zagrevanje prevara i izmišljotina. Takve stvari dosta govore o njima, a tu prognozu napišu čisto reda radi, da opravdaju platu za ovaj mesec.Mene zanima jedna stvar, jel mi ovo placamo svi? Na RHMZ mislim.
Juče sam gledao prognozu i najavili kišu sve do petka. Danas gledao prognozu, sunčano uz porast temperature, a prolazna kiša u četvrtak.у пролеће и на јесен не верујем им много низашта преко 3 дана.
Ем што су ови неспособни, ем што имамо стандардно шизофрену климу.
Ne moramo da se sećamo, postoje podaci o merenjima:To su samo kratkotrajni extremi, moguce da smo zaboravili sta je bilo pre 25 godina. Ko moze da gurne ruku u vatru da nije bilo dana od 30 stepeni u martu/aprilu pre 20-25 godina? Ja ne
U drugoj polivini aprila ce biti izmedju 18-20 svaki dan, dakle normalno. Ali od 6-10 ce biti oko 30