Dijagram koji obuhvata onoliki period od 1936g. je dobar, ali ako se posmatra u insertu samo od 2.000g. onda nije pregledan.Opiši malo detaljnije na šta misliš. Šta nije pregledno, tj šta treba da bude drugačije?
To se sjećam. Kupanje na Adi, moj prvi duži kontakt sa Beogradom / Adom.Bukvalno sve informacije za temperaturu su netačne. Konkretno najviša ikada izmerena temepartura u Beogradu bila je 1 oktobra 2012 od 33.7 stepeni
Na vikipediji su najbolje sumirani svi minimumi i maksimumi po mesecimaSynop report summary
www.ogimet.com
Београд — Википедија
sr.wikipedia.org
Ko kaze?
Dosta je bilo "globalnog zagrevanja", sad malo u "ladovinu" za doček NG.. . imam osećaj da se leto završilo tek pre 5 dana...
Ne javiše nam, barabe, da se na vreme pripremimo i zamandalimo u kuće ko 11. avgusta 1999. Sreća pa pošten svet nema šta da radi napolju u te kasne sate, pa je šteta limitirana.Oko pojave polarne svetlosti i na malim gegrafskim sirinama jasno su napisali kako.pojedinac moze reagovati:
,, .... Za vreme magnetnih bura najosetljivije kategorije stanovništva, hronični bolesnici i stariji ljudi, mogu osećati pojačane glavobolje, povišen pritisak, kao i bolove u zglobovima..... ,,
Na zalost nisu napisali kako zajedniica odnosno drustvo reaguje
Davno sam citao (i podosta i zaboravio) da takva nebeska pojava najavljuje nadolazece vrlo krupne (bolne) drustvene promene ....
Mozda su to bile samo babske price sa slucajnim vremenskim podudarnostima takvih prirodnih pojava, a mozda jeste i neki impuls tj - ,,coporativna ,, reakcija kao sto je ima i jedinka
Pa nije jubilarni Sole.. kad je bio poslednji dan sa 30 prognozirao si još bezbroj istih i nije se dogodilo. Možda bude još jedan dan da dotakne 20 al to mu je što mu je za ovu godinu.