Izgleda da nam sleduje da ćemo morati da se okrenemo ka ličnom uzgoju voća i povrća, jer drukčije nećemo moći da preživimo, kako je krenulo.Evo baš juče čitam kako će zbog fanatičnog zelenog šljama u Evropi hrana opet dodatno da poskupi (koliko god to delovalo nemoguće na sva ova poskupljenja) jer EU hoće da uvede takse na sav avio saobraćaj, pa čak i na onaj koji razvozi hranu i druge osnovne potrepštine.
Nestašica pirinča nije nešto što bledoliki ne mogu da preguraju. Isto važi i za ove sa Afričkog kontinenta.Tako da, što se klime tiče, živimo u eri sukoba dve fanatične autistične sekte. A uprkos logičkom zaključku da će se međusobno poništiti i potreti uticaj jedni drugima, mislim da će se na kraju desiti to da će im se štetna dejstva samo duplirati i odraziti na nas ostale, koji nismo ni u jednom taboru. Jer će zelena gamad da nastavi da laje na pogrešno drvo, a protivnici klimatskih promena će da nastave da umanjuju štetu i opasnosti. I tamo negde 2040. ćemo imati pirinač koji košta kao nekada kavijar (već je bilo članaka o sledećoj krizi koja sledi - ceni pirinča) jer zelena gamad ne može da obuzda bogataše pa kažnjava obične ljude, a s druge strane ćemo imati suše koje obaraju sve rekorde, jer protivnici klimatskih promena protestuju i insistiraju da je sve normalno i da ništa ne treba da se preduzima glede klimatskog inženjeringa.
И после се људи чуде што поскупљује храна.Zašto samo oktobar, treba cele godine da bude ovako. I u januaru čak.
Čak i da je sve ovo samo još jedan Milankovićev ciklus (za koji pobornici btw nikako da se usaglase da li traje 40 ili 4.000 godina) postavlja se logičko pitanje kako ljudi treba da žive, jedu i funkcionišu dok traje ovaj sada ciklus. Pošto mislim da neki ovde ne razumeju da na 40 stepeni, pogotovu na Beogradskoj vlagurini, mnogi poslovi staju, kao i to da Srbija ne može da bude žitnica Evrope i vrt voća i povrća ako će 40 ili 4000 godina imati klimu, floru i faunu kao Anadolija.
A žitarice ćemo da izvozimo iz Ukrajine.. . узгајаћемо воће и поврће које успева у тој клими, а што не може увозићемо, . .
A žitarice ćemo da izvozimo iz Ukrajine.
A žitarice ćemo da izvozimo iz Ukrajine.
Nigde nije omalovažavan. Neki ljudi treba da nauče razliku između omalovažavanja i neslaganja.
Preorijentacija na nešto što zavisi isključivo od vode je . Evo baš zamišljam kako uzgajaju pirinač u Grockoj leti.Може, а и преоријентисаћемо се на пиринач који је хранљивији, отпорнији, лакше се узгаја и успева више пута годишње
што су све разлози за многољудност током хиљада година историје Кине, Индије и југоисточне Азије у односу на Европу.
Preorijentacija na nešto što zavisi isključivo od vode je . Evo baš zamišljam kako uzgajaju pirinač u Grockoj leti.
мада ми се не свиђа толика влага и кише,
боља је нека топла сува клима на пример као у Луанди
Метеоролошко упозорење |
Субота, 23.09.2023. у 11:40 h УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПОДРУЧЈЕ СРБИЈЕ НА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ, ЛОКАЛНУ ПОЈАВУ ГРАДА И ОЛУЈНИ ВЕТАР (за данас, 23. септембар и сутра, 24. септембар) Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и појачаним северозападним ветром које ће данас после подне и увече захватити северне и западне крајеве Србије, а крајем дана, током ноћи (23./24. септембар) и сутра, 24. септембра, прошириће се на целу земљу уз интензивирање падавина и локалну појаву краткотрајних временских непогода праћених градом, олујним ветром и великом количином падавина. Обилне падавине у Бачкој и Срему се очекују већ данас после подне и увече, а у осталим крајевима сутра, и то посебно у другом делу дана, од 40 до 80mm, а локално и око 100 mm за 24h, што представља месечну количину падавина. УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПОДРУЧЈЕ БЕОГРАДА НА ВЕЛИКУ КОЛИЧИНУ ПАДАВИНА (за сутра, 24.09.) Наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, падом температуре и појачаним северозападним ветром које ће вечерас и током ноћи ка недељи (23./24. септембар) захватити подручје Београда интезивираће се у недељу па се у појединим деловима града очекују краткотрајне временске непогоде са обилним падавинама од 30 до 60 mm за 24 h, локално и више. |
Tako je. Pa ja sam rekao ranije na ovoj temi da sam untermensch što ne mogu da funkcionišem na 40 stepeni. Fala bogu pa kad mi untermenschovi pocrkamo, Srbija će ostati u rukama vas Miroljuba Petrovića, Šešelja, Jovana Deretića i sličnih drugih bastiona zdravlja, intelekta, snage i morala, tako da sam siguran da ćete onda stvoriti još bolju, još čistiju i još starijuAko covek ne moze da se adaptira na toplija leta u gradu i toplije jeseni, ne zasluzuje da prezivi. Na kraju krajeva priroda je tako namestila da najslabije jedinke budu eliminisane.
Ово неиронично и хоће да се деси. Ко није успео да обузда своје вође да мање загађују, ми, ко ће због тога да липше, исто ми. Можда смо због памети постали највећи предатор, само што ћемо сада и себе да истребимо.Ako covek ne moze da se adaptira na toplija leta u gradu i toplije jeseni, ne zasluzuje da prezivi. Na kraju krajeva priroda je tako namestila da najslabije jedinke budu eliminisane.