Šta je novo?

Vreme i klima u Beogradu

Pojedinac i njegovo lično iskustvo su u statistici nebitni jer ne govore ništa korisno.

Važno je samo sledeće:

Koliko puta se to DESILO? A ne koliko je puta NEKO KONKRETAN to doživeo.
Koliko su prosečne snage i trajanja tih nevremena? Da li se to vremenom menja?

Upravo... Ne pojedinac, nego preko milion stanovnika ovog grada nikad nije doživelo da uživo vidi grad veličine jajeta, isto kao što 300 hiljada predratnih Beograđana nije videlo tako nešto. A zahvaljujući potenciraju zelene agende i eko nacizma u medijima svi imamo osećaj da je to redovna pojava ovih dana... Da li se dešava, da, ali mali broj ljudi u životu biva svedok takve pojave.

Ja sam prvi protiv zelene agende i eko fašista i o oba pojma i ideologije sam pisao (odnosno lajao) više puta na forumu. Ali ovo nema veze sa njima.
Još od 2010., pre nego što sam uopšte znao za zelenu agendu i eko fašiste, govorim i smatram da je klima otišla u mp3.

Upravo... Ne pojedinac, nego preko milion stanovnika ovog grada nikad nije doživelo da uživo vidi grad veličine jajeta, isto kao što 300 hiljada predratnih Beograđana nije videlo tako nešto. A zahvaljujući potenciraju zelene agende i eko nacizma u medijima svi imamo osećaj da je to redovna pojava ovih dana... Da li se dešava, da, ali mali broj ljudi u životu biva svedok takve pojave.

Koliko puta si ti video mladu boraniju pošto iznikne, rođenje teleta ili praseta?

Upravo... Ne pojedinac, nego preko milion stanovnika ovog grada nikad nije doživelo praseće rođenje, isto kao što 300 hiljada predratnih Beograđana nije videlo tako nešto. A zahvaljujući potenciraju zelene agende i eko nacizma u medijima svi imamo osećaj da su i boranija i prasetina redovna pojava ovih dana.

Ne treba zaboraviti ni nesto sto se desava tako reci u komsiluku, milione tona eksploziva koji se detoniraju u Ukrajini, kolika je kolicina prasine i cestica otisla u atmosferu, svakako to ima efekat na razvoj oluja i nevremena. Kazu da je prolece 1999.bilo jako kisovito, kada je Srbija bila bombardovana.

Koliko puta si ti video mladu boraniju pošto iznikne, rođenje teleta ili praseta?

Upravo... Ne pojedinac, nego preko milion stanovnika ovog grada nikad nije doživelo praseće rođenje, isto kao što 300 hiljada predratnih Beograđana nije videlo tako nešto. A zahvaljujući potenciraju zelene agende i eko nacizma u medijima svi imamo osećaj da su i boranija i prasetina redovna pojava ovih dana.
Nikad, ali ako hoću sutra mogu da prisustvujem rođenju praseta. A ti dok si živ najverovatnije nećeš videti grad veličine kokošijeg jajeta.

Nikad, ali ako hoću sutra mogu da prisustvujem rođenju praseta.

A kako znaš da te nisu prevarili? Možda ih prave u fabrici? Neko to je samo rekao da možeš da prisustvuješ rođenju praseta, a kad budeš stvarno zatražio počeće da se izvlače i da smišljaju zašto to ne može da se vidi baš sad. Očigledno da pravi prasići ustvari ne postoje pošto niko koga znam nije video kako se prave.

A ti dok si živ najverovatnije nećeš videti grad veličine kokošijeg jajeta.

Hm, šta je onda ovo?

F4nd56DXYAAMkGV

391139_grad-slovenija_f.jpg

Fotošop? Laž, isto kao i sa prasićima?

Зелена агенда и еко фашисти су оно што нас чека, пропаганда у мејнстрим медијима је већ годинама у пуном замаху, почели су и домаћи медији полако са тим,
скоро сам писао да сам сасвим случајно на Н1 погледао неки морбидни интервју на ту тему⬇️

Post in thread 'Vreme i klima u Beogradu'
https://forum.beobuild.rs/threads/vreme-i-klima-u-beogradu.3942/post-1121383

Зелена агенда и еко фашисти су оно што нас чека, пропаганда у мејнстрим медијима је већ годинама у пуном замаху, почели су и домаћи медији полако са тим,
скоро сам писао да сам сасвим случајно на Н1 погледао неки морбидни интервју на ту тему⬇️

Post in thread 'Vreme i klima u Beogradu'
https://forum.beobuild.rs/threads/vreme-i-klima-u-beogradu.3942/post-1121383

Idemo redom:

1. Propaganda u maistrim medijima je njihovo normalno stanje i sami tim nije dokaz za bilo šta. Kad su čitaoci prestali da plaćaju za pristup vestima, mediji su morali da nađu drugi način da prežive inače ni bi postojali. Tako ih vlasnici sada koriste za ubeđivanje naroda u ono što im je trenutno korisno.

2. Bog zna šta svako od vas tačno podrazmeva pod "zelenom agendom", ali ne vidim gde je to pokazano da ona nije ili jeste tačna, šta god inače bila.

3. "Eko fašisti" su vam, pretpostavljam, isti oni koji su i ranije vladali na potpuno isti način, pa sada prosto promovišu njima trenutno najkorisniji projekat (posle recimo duvana i nafte). A šta je nekome trenutno korisno nikakve veze nema sa time da li je to tačno. Ima puno onih prvo nekako pronađu "neprijatelja", pa umesto da se muče i troše slobodno vreme na stalno učenje i informisanje, oni prosto misle i rade sve suprotno od "neprijatelja", pa zatim to zovu razmišljanjem. To lenjost, a ne razmišljanje.

4. Niste stavili link na "morbidni intervju" pa mogu samo od pogađam. “високе фреквенције топлотних таласа” su verovatno krivica glupog prevodioca, ili nespretno izražavanje, i prosto znači da se toplotni talasi češće javljaju (dakle imaju veću frekvenciju), što je savršeno tačno. Dok

"да ће до 2050. сва деца у Европи и Свету да осете “високе фреквенције топлотних таласа” што доводи до озбиљних обољења деце и затајења органа посебно код беба, да ће жене имати компликације у трудноћи итд"

verovatno znači da će veće i češće vrućine ljudima početi da prave zdravstvene problema, počevši prvo od najosetljivijih, dakle dece i trudnica. Ponovo sasvim tačno i ništa "morbidno". Možda zaista ima glupih tvrdnji ali za to bi prvo trebaolo videti taj video prilog N1.

Какви морбидни фанатици, слушам на Н1 неку жену из УНИЦЕФ-а и прича како је ово лето у Европи “најтоплије у историји” и да је 50% деце у Европи осетило “високе фреквенције топлотних таласа” ,
да је у Босни ове године 80% деце осетило “високе фреквенције топлотних таласа” ?!
а да ће до 2050. сва деца у Европи и Свету да осете “високе фреквенције топлотних таласа”
што доводи до озбиљних обољења деце и затајења органа посебно код беба, да ће жене имати компликације у трудноћи итд

позива владе држава на амбициозне планове смањења емисија и да “климатске инвестиције” улажу у децу и младе и климатску адаптацију

а суманути новинар је пита “да ли требамо да будемо више терористички према људима, да спроводимо терор као оруђе да их уплашимо да би схватили колико ће људи умрети”

све оне сулуде мере које смо доживели за време короне су дечија игра у односу на оно што нас чека сад са овим.

5. "позива владе држава на амбициозне планове смањења емисија и да “климатске инвестиције” улажу у децу и младе и климатску адаптацију"
Ovo je u redu i sasvim pametno.

6. "а суманути новинар је пита “да ли требамо да будемо више терористички према људима, да спроводимо терор као оруђе да их уплашимо да би схватили колико ће људи умрети”

Jedno od najpametnijih, vrlo aktuelnih i pre svega najpoštenijih novinarskih pitanja koje sam u celoj ovoj klimatskoj priči do sada čuo. Da li ZAISTA treba da objašnjavam zašto je tako?

Idemo redom:

1. Propaganda u maistrim medijima je njihovo normalno stanje i sami tim nije dokaz za bilo šta. Kad su čitaoci prestali da plaćaju za pristup vestima, mediji su morali da nađu drugi način da prežive inače ni bi postojali. Tako ih vlasnici sada koriste za ubeđivanje naroda u ono što im je trenutno korisno.

2. Bog zna šta svako od vas tačno podrazmeva pod "zelenom agendom", ali ne vidim gde je to pokazano da ona nije ili jeste tačna, šta god inače bila.

3. "Eko fašisti" su vam, pretpostavljam, isti oni koji su i ranije vladali na potpuno isti način, pa sada prosto promovišu njima trenutno najkorisniji projekat (posle recimo duvana i nafte). A šta je nekome trenutno korisno nikakve veze nema sa time da li je to tačno. Ima puno onih prvo nekako pronađu "neprijatelja", pa umesto da se muče i troše slobodno vreme na stalno učenje i informisanje, oni prosto misle i rade sve suprotno od "neprijatelja", pa zatim to zovu razmišljanjem. To lenjost, a ne razmišljanje.

4. Niste stavili link na "morbidni intervju" pa mogu samo od pogađam. “високе фреквенције топлотних таласа” su verovatno krivica glupog prevodioca, ili nespretno izražavanje, i prosto znači da se toplotni talasi češće javljaju (dakle imaju veću frekvenciju), što je savršeno tačno. Dok

"да ће до 2050. сва деца у Европи и Свету да осете “високе фреквенције топлотних таласа” што доводи до озбиљних обољења деце и затајења органа посебно код беба, да ће жене имати компликације у трудноћи итд"

verovatno znači da će veće i češće vrućine ljudima početi da prave zdravstvene problema, počevši prvo od najosetljivijih, dakle dece i trudnica. Ponovo sasvim tačno i ništa "morbidno". Možda zaista ima glupih tvrdnji ali za to bi prvo trebaolo videti taj video prilog N1.

5. "позива владе држава на амбициозне планове смањења емисија и да “климатске инвестиције” улажу у децу и младе и климатску адаптацију"
Ovo je u redu i sasvim pametno.

6. "а суманути новинар је пита “да ли требамо да будемо више терористички према људима, да спроводимо терор као оруђе да их уплашимо да би схватили колико ће људи умрети”

Jedno od najpametnijih, vrlo aktuelnih i pre svega najpoštenijih novinarskih pitanja koje sam u celoj ovoj klimatskoj priči do sada čuo. Da li ZAISTA treba da objašnjavam zašto je tako?

Зума, са задовољством читам твоје постове, очигледно је да си један од најобразованијих људи на овом форуму, вероватно и најобразованији, поседујеш велико знање и оно није везано за неку уску делатност, већ широк спектар тема,

али твоје понашање на форуму (не знам како је било у реалном животу) за време корона лудила је било скандалозно,
мислим да си тада мало дискредитовао себе, јер си показао да си склон паници и паничним реакцијама, што утиче на твоје расуђивање,
верујем да нас не чека тако драматична и тешка будућност у вези климатских промена, како најављујеш.

A kako znaš da te nisu prevarili? Možda ih prave u fabrici? Neko to je samo rekao da možeš da prisustvuješ rođenju praseta, a kad budeš stvarno zatražio počeće da se izvlače i da smišljaju zašto to ne može da se vidi baš sad. Očigledno da pravi prasići ustvari ne postoje pošto niko koga znam nije video kako se prave.
🤯
Fotošop? Laž, isto kao i sa prasićima?
To ti kažem, video si samo na slici nešto što nikad nećeš doživeti. Nešto što se sigurno sporadično dešavalo i ranije, samo nije bilo maliciozno eksponirano kao sada u cilju širenja paranoje.

Sećam se kada sam bio dete u nekoj enciklopediji je stajalo da je u SAD, ne znam koje godine, padao grad veličine lubenice. I to je bilo predstavljeno u formi zanimljivosti i anegdote. Sada slični događaji uglavnom impliciraju apokalipsu i act now propagandu zelene agende.

Ja sam i dalje u trenerci i jakni. Teško zadržavam toplotu i nemam salo da me greje. Volim kad je ovakav 15. oktobar (miholjsko leto)
A pretpostavljam da se slabo znojiš, tako? I pored onoga što si pisao da nikad nisi imao problema sa kilažom, deluješ mi kao neko ko ima puno energije, jel sam u pravu?
Pitam iz medicinskih i bioloških razloga, pravim neka poređenja.

@Bender Rodriguez Znojim se umereno, leti... 🙂 neki normalan nivo, rekao bih.. Zimi praktično ne...

Ali gubim toplotu brzo. Moram na sunce. Kao zmija 🙂 Periferno sam često hladan, ako ne i uvek... Prsti, šake, stopala.. Zato mi nikad nisu bili jasni oni prsluci što omladinci nose, šta ugrevaš time?

Recimo ako je zima... Daj ti meni duple rukavice i duple čarape da ne gubim toplotu, a gore mogu i da sam u duksu, ne smeta...

Čim sam danas u toj jaknici izašao na sunce 5 minuta sve se vratilo u normalu i posle sam je skinuo.

Za energiju si u pravu. Pogotovo leti i svetlost i toplota me pokreću... Zima me parališe i hiberniram... Teško se ugrejem da se pokrenem, sve je muka tad. Sem ako bi u stanu bilo 26C odmah bih se digao sa kauča da nešto radim... ali ta temperatura je zimi u mom stanu neizvodljiva. Imao bih ogroman račun za grejanje. Tako da mi zimi energija padne.

Problem sa kilažom sam imao al na dole. Jer nije baš normalno ni da sam na donjoj granici, bio sam i nesposoban za vojsku zbog toga... Tako da nije ni to baš idealno ali se bolje podnosi od gojaznosti... Brži si, manje opterećenje na srce, zglobove, kosti, kičmu itd..

Ja sam isto mršaviji, ali imam energije i zimi i leti i bolje se osećam kada nisu velike vrućine u kombinaciji sa većom vlažnošću.

@Bender Rodriguez Znojim se umereno, leti... 🙂 neki normalan nivo, rekao bih.. Zimi praktično ne...

Ali gubim toplotu brzo. Moram na sunce. Kao zmija 🙂 Periferno sam često hladan, ako ne i uvek... Prsti, šake, stopala.. Zato mi nikad nisu bili jasni oni prsluci što omladinci nose, šta ugrevaš time?

Recimo ako je zima... Daj ti meni duple rukavice i duple čarape da ne gubim toplotu, a gore mogu i da sam u duksu, ne smeta...

Čim sam danas u toj jaknici izašao na sunce 5 minuta sve se vratilo u normalu i posle sam je skinuo.

Za energiju si u pravu. Pogotovo leti i svetlost i toplota me pokreću... Zima me parališe i hiberniram... Teško se ugrejem da se pokrenem, sve je muka tad. Sem ako bi u stanu bilo 26C odmah bih se digao sa kauča da nešto radim... ali ta temperatura je zimi u mom stanu neizvodljiva. Imao bih ogroman račun za grejanje. Tako da mi zimi energija padne.

Problem sa kilažom sam imao al na dole. Jer nije baš normalno ni da sam na donjoj granici, bio sam i nesposoban za vojsku zbog toga... Tako da nije ni to baš idealno ali se bolje podnosi od gojaznosti... Brži si, manje opterećenje na srce, zglobove, kosti, kičmu itd..

Која је то била тежина да би те прогласили неспособним за војску?

50kg. Znam jer sam bio na granici i zbog toga nisam ni bio u vojsci. Ali to je samo privremeno, na 2 god. Na kraju me zakacila odluka o ukidanju obaveznog vojnog roka. Ovo sa kilažom je genetski kod mene. Godinama sam na toj kilaži i nisam primetio da imam nekih problema vezano za vreme, osim onoga što sam naveo u postu iznad. Zimi se utoplim i bez problema mogu i 3h da izdržim napolju.

Ha ha.. nizak si 😋 😛

Tj. niži od mene 😄

Jer se po pravilniku na osnovu kojeg donose odluku o (tačno je) privremenoj nesposobnost (koja može biti produžavana u nedogled)

- ceni odnos visina težina.

Која је то била тежина да би те прогласили неспособним за војску?

Te sam ja sa svojih 57 kg bio takođe privremeno nesposoban na 2 godine, posle sam upisao faks... i ja sam bio na granici za svoju visinu... 2 kg gore mi je falilo... i u mom slučaju je na kraju obavezna vojska ukinuta... tako da smo približnih godišta...

Ha ha.. nizak si 😋 😛

Tj. niži od mene 😄

Jer se po pravilniku na osnovu kojeg donose odluku o (tačno je) privremenoj nesposobnost (koja može biti produžavana u nedogled)

- ceni odnos visina težina.

Te sam ja sa svojih 57 kg bio takođe privremeno nesposoban na 2 godine i posle sam upisao faks... i ja sam bio na granici za svoju visinu... 2 kg gore mi je falilo... i u mom slučaju je na kraju obavezna vojska ukinuta... tako da smo približnih godišta...

Нисам знао за то правило, ја сам био изразито мршав са 16, 17 година и сећам се да сам на регрутацији имао само 65 кг и прошао сам са најбољим оценама и за ВЕС-ове 1. категорије или тако нешто, како је већ писало,
тако да неко у тим годинама да има 57 кг није неуобичајено.

Nije, ugojio sam se posle.. Bio sam 184 cm tada... i tu je negde bila granica oko 59 kg za tu visinu...

Ja sam na regrutaciji one testove prošao sa najboljim ocenama. To se baš sećam da me je kod analize testova odmah pitala ideš u gimnaziju i odličan si đak, jel tako? I ja kao... da 😄

Na kraju pešadija.. 😆

Mislim da su mi rod izabrali na ponovljenoj regrutaciji posle 2 godine.. Znam da sam 2 puta išao.. Al ne sećam se najbolje svih detalja..

Krivo mi je što su ukinili tu vojsku ja nikad ne bih išao u civilnu... Mene je jedino brinulo kako ću da se brijem svaki dan...

Sad imam ovaj one blade, al tad sam koristio običan brijač i sa tim je nemoguće svaki dan ko ima jaču bradu, to je kao sa ratišta da si se vratio posle brijanja tim žiletima (u vratnom delu)...

Ovaj one blade... to je takva milina, nema šanse da se posečeš... Možeš da žmuriš bukvalno i sa parkinsonovom bolešću bi se podjednako dobro obrijao...

Jedino što nije izbrijano, al to je meni ok... Jer sam i onako suviše bled kad sam skroz izbrijan 🙂

Tako da mi je samo brijanje bila briga.

Nije, ugojio sam se posle.. Bio sam 184 cm tada... i tu je negde bila granica oko 59 kg za tu visinu...

Ja sam na regrutaciji one testove prošao sa najboljim ocenama. To se baš sećam da me je kod analize testova odmah pitala ideš u gimnaziju i odličan si đak, jel tako? I ja kao... da 😄

Na kraju pešadija.. 😆

Mislim da su mi rod izabrali na ponovljenoj regrutaciji posle 2 godine.. Znam da sam 2 puta išao.. Al ne sećam se najbolje svih detalja..

Krivo mi je što su ukinili tu vojsku ja nikad ne bih išao u civilnu... Mene je jedino brinulo kako ću da se brijem svaki dan...

Sad imam ovaj one blade, al tad sam koristio običan brijač i sa tim je nemoguće svaki dan ko ima jaču bradu, to je kao sa ratišta da si se vratio posle brijanja tim žiletima (u vratnom delu)...

Ovaj one blade... to je takva milina, nema šanse da se posečeš... Možeš da žmuriš bukvalno i sa parkinsonovom bolešću bi se podjednako dobro obrijao...

Jedino što nije izbrijano, al to je meni ok... Jer sam i onako suviše bled kad sam skroz izbrijan 🙂

Tako da mi je samo brijanje bila briga.

Већина се бријала увече пред спавање међутим било је тих са јачим брадама или коме брзо расте, па већ до ујутру делују као да су зарасли и њима се није толерисало, па су морали ујутру да се брију,
мени је то исто тешко падало, мрзело ме мртав уморан увече, па су ме пар пута враћали са постројавања, да ти као 2 минута да се обријеш и вратиш.

Vrh