Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Гага":1fye2ra9 je napisao(la):
clandestino":1fye2ra9 je napisao(la):
MaRkOs":1fye2ra9 je napisao(la):
Stavljenja mala tabla na mestu ociscenog suta preko puta Rome na kome pise privatan posed i zabranjen pristup, tako nesto. :/

I ja sam je video i odmah me uhvatila neka jeza, mislio sam da je tu pravno-imovinski sve sredjeno, al' je ovo izgleda najava nove runde inacenja. Belka, Bezaninac, neke informacije iz prve ruke?

belka":1fye2ra9 je napisao(la):
Verovatno inat starog vlasnika. Kao provokacija...

Значи сад ни грађевинци не могу да уђу на посед :laugh:


Nema vise table. :gobb:
 
Trotoari u Vojvodjanskoj i Tosinom Bunaru su vec nekoliko dana raskopani. Vojvodjanska je vecinom vec vracena u prvobitno stanje, ako izuzmemo gomile zemlje koje su ostale kao visak duz cele ulice.

Posto vecina nema informaciju sta se radi i zasto se kopa, ljudi odmah raspredaju svakakve teorije a najcesce pominjana je ta da se "spajaju nekakvi opticki kablovi za neke vojne potrebe"...

Mislim, verovatno moze da se nadje kakvi su to radovi ako se malo izgugla ili se trazi na zvanicnim gradskim sajtovima, ali zar je stvarno toliko tesko staviti tablu ili ubaciti papirice stanarima u sanducice sa kratkom informacijom "od tada do tada cemo kopati ulicu zbog toga i toga i molimo stanare da u tom periodu pomere svoje automobile..." i slicno. I onda ne mora niko da lupa glavu sta to rade i do kada ce to da traje, a ako probiju rokove onda znamo kome da se zalimo.
 
clandestino,

isti misteriozni radovi se izvode i u delu T. Bunara, po celoj B. Kosi, po Ledinama do Surcina.
Ja cuo da je u pitanju infrastruktura za Telenor (???)
 
Ako je to isto što je rađeno i oko Fontane i ostalim delovima Novog Beograda, onda je u pitanju Targo telekom koji je upropastio sve trotoare. Pogledajte šta piše na šahtovima...
 
Постављање оптичких каблова јесте у питању, али не за војне потебе. Каблови се постављају за пренос тв сигнала и телефонских веза, дуж аутопутева ради обавештења на електронским таблама које су већ постављене итд, итд. Све је то везано сад са афером ортопеда (Дулића) и фирме Нуба инвест из Словеније. И код мене у крају су исто поставили пре месец дана и направили прави хаос, земљана прашина још стоји по тротоарима, јер ништа нису очистили ! Прокопали су каналима тротоаре, улице и паркове, ширине 40 цм.
А на шахтовима пише:
 
Гага":6gh4tnl9 je napisao(la):
Ограђен плац на углу Тошиног бунара и Николе Добровића. Значи или можда би овде ускоро требало нешто да почне да се гради !?
Значи ипак је почело нешто да се ради/гради на овој парцели, угао Тошин бунар-Николе Добровића. Кућа и помоћна просторија (гаража или радионица) окречене, а по плацу копају канали и постављају цевке.
 
clandestino":2cl8lchl je napisao(la):
Pisao sam pre nekog vremena komunalnoj inspekciji Nbg o problemu drzanja svinja i druge stoke u Vojvodjanskoj i posle desetak dana dobio odgovor:

"U vezi Vaše prijave koja je upućena dana XX.XX.2012 god. Komunalnoj inspekciji Uprave gradske Opštine Novi Beograd, koja se odnosi na držanje domaćih životinja u ul. Vojvođanskoj br. XX na Novom Beogradu, zbog čega se širi neprijatan miris, obaveštavamo Vas da je 22.09.2011 god. doneta Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda (Sl. list grada Beograda 37/2011), u kojoj je članom 7. propisano da Skupštine Gradskih opština osim Gradskih opština Vračar, Savski venac i Stari grad kojima je zabranjeno držanje, svojim aktima bliže određuju mesta, odnosno delove područja Gradskih opština u kojima se mogu držati domaće životinje (kopitari i papkari, živina i kunići), dok je članom 37. iste Odluke propisano da se akti vezano za član 7. donesu u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove Odluke. S obzirom da Gradska opština Novi Beograd još nije donela akt vezan za držanje domaćih životinja na teritoriji opštine, a koji je trenutno u proceduri, komunalni inspektor nije u mogućnosti da postupi po Vašoj prijavi do donošenja istog.

KOMUNALNI INSPEKTOR

- - - - - - - - - -- - -
(Ime i prezime)"

Dakle smuckaj pa prospi. Otprilike su prepricali moje pretpostavke iz posta 1256 koji sam ovde postavio jos u maju. I jos su dovoljno hrabri da kazu da je rok bio 6 meseci od 22.09 da se donesu akti po clanu 7, a inspektor mi mrtav ladan odgovara "tako da je to u proceduri...".

Od svih predloga koje smo mi jadnici koji trpimo svakodnevni smrad dobili od zvanicnih i nezvanicnih lica, ubedljivo najbolji je izneo Vucko na ovom forumu. Tako cu ja sada da posaljem ljubazan odgovor ovom inspektoru:

"Postovani, s obzirom da, kako sami navodite, ne mozete nista da ucinite po prijavama za drzanje papkara i kopitara, ja to smatram kao dozvolu da napravim svinjac i krenem u posao sa njihovim uzgojem. Zahvaljujuci Vasem odgovoru sada znam da mi niko nece moci nista, a to je i razlog zasto sam Vam se u stvari javio. HVALA VAM NA DOZVOLI!

Vas veseli Bezaninac"
Кландестино, да ли си добио неки одговор од комуналне инспекције ?

У међувремену јуче је изашао један интересантан чланак у Пресу о актуелном проблему држања стоке у/на Бежанији/Бежанијској коси. Цео случај око гајења стоке је у надлежности комуналне инспекције. Поред непријатних мириса, које и ја и остали станари и у 2-гој и у 3-ћој месној заједници на Бежанијској коси осетимо, људи се желе и на велику нехигијену. У чланку се спомиње и име једног од људи који још држи стоку, а сигурно га неки од чланова форума и знају. Један од твораца прописа против држања стоке у граду, каже да је сад цена земљишта на Бежанији велика !

GAJE STOKU I ŽIVINU USRED PRESTONICE - NESNOSAN MIRIS DOMAĆIH ŽIVOTINJA SMETA ŽITELJIMA NOVOG BEOGRADA
18.10.2012 - Izvor: PRESS

Životinjska farma na Bežaniji

Ne poštuju propise - Iako je opština još 2009. donela propis po kojem u naredne dve godine moraju da se isele st*** i živina, i dalje postoje domaćinstva koja se u gradu bave poljoprivredom

Žiteljima Vojvođanske ulice na Bežaniji, ali i okolnih novobeogradskih blokova smetaju neprijatni mirisi jer pojedina domaćinstva i dalje usred prestonice gaje domaće životinje. Vlasnici krava, kokošaka i svinja kažu da se poljoprivredom bave godinama i da bez stoke ne bi mogli da prežive. Opština Novi Beograd 2009. je donela propis da se životinje isele u roku od dve godine, a od tada je ceo slučaj u nadležnosti komunalne inspekcije.

Propisi iz prošlog veka
Opština Novi Beograd inače je još pre tri godine donela propis po kojem se zabranjuje držanje domaćih životinja.
- Opštinske vlasti su osamdesetih godina prošlog veka donele odluku po kojoj se dozvoljava držanje domaćih životinja u obodnim delovima Novog Beograda. Međutim, u međuvremenu naselja su se proširila i danas je zaista neprimereno držati krupnu stoku i živinu usred grada. Dali smo rok od dve godine da te porodice uklone životinje jer se okolinom šire neprijatni mirisi, a i higijena je loša. Ukoliko ove porodice žele da nastave da se bave poljoprivredom, mogu da kupe plac van grada. Cena zemljišta na ovoj lokaciji je velika - rekao je za Press bivši činovnik u opštini Novi Beograd koji je radio na izradi ovog propisa.

http://www.pressonline.rs/info/beograd/ ... a-bezaniji
 
Kao neko ko poznaje i situaciju na terenu, i novinarski posao, smem da kazem da je ovaj tekst u Presu obican MEDIA BUYING, samo ne znam od cijih para, i za koju svrhu... Sta li se iza brega valja?
 
Izgleda da su resili poslednju kucu u Tosinom Bunaru. Juce prolazim kolima i na suzenju dogodio se sudar, napravila se kolona na uskom grlu gde je obicno u suprotnom smeru ka gradu. Stanemo u kolonu i to bas ispred Beka Bekine kuce i cujemo razgovor verovatno advokata sa ukucanima/vlasnicima kako ce im biti lepo na Bezaniji i tome slicno. Ajde da vidimo!
 
чек, чек, да ли то значи да ће су створени сви физички услови за повезивање кружног тока на крају војвођанске са николом добровићем у "пуном профилу" ?
 
Možda neću doživeti beogradski metro, ali ću bar doživeti da vidim Vojvođansku sa četiri i šest traka.
 
relja":2lxfrr9u je napisao(la):
Možda neću doživeti beogradski metro, ali ću bar doživeti da vidim Vojvođansku sa četiri i šest traka.
Pa Metro sigurno necemo da dozivimo. Ali za T Bunar? Nesto ne mogu ni to da verujem. Ne zbog te poslednje kuce, nego sto ce to zaista da izgleda malo nestvarno. Znamo da je lova postajala, ali dali je jos uvek ima, to je pitanje. Taj potez od IMT-a do bivseg SDK, sa sve kozama da se rascisti? Za ne poverovati.

Ali ajde, da budemo pozitivni za promenu.
 
Маркосе друже лепа вест. Е један плусићћћ па макар и овакав.

Вероватно је решен проблем око папиролошког "одузимања" оног дела земље. А могла би и Бекабека да се јави, нема је већ пуну годину дана на форуму, а још је активна !
 
Konačno!
Verovatno što kaže Gaga je rešen problem oko fiktivne hipoteke Pakoma.
E pa neka je sa srećom svim budućim korisnicima ovog pravca!
 
ово је сјајна вест! велика вест за бежанију и 60е блокове! :kk:

сад баш гледам...тошин бунар би морао да се прошири до угриновачке у земуну потхитно! а онда и да се директно споји вртларска (угриновачка) са М. Пупина и угриновачка са новосадским путем. :vops: :pob:
 
drum 1: Dobro si to video ( ta silna prosirenja T.Bunara i ostalih ulica), ali racunica je sledeca.
1.
Od raskrsnice T.Bunar i Studentske do pocetka T.Bunara i Iviceve ima oko 1700m da prosire ulicu sa leve strane u sirini od 20m kao sto sata planiraju po novom PGR-u dobijaju povrsinu od 34.000 m2. To kad pomnozis sa min. 650 evra trzisne cene zemljista po kvadratu je 22.100.000 evra plus od prilike jos pedeset posto od te cene za nekretnine koje se nalaze na zemljistu 10.000.000 evra i jos oko 5.000.000 evra za one koje imaju vece placeve pa nece da dozvole da im se samo deo placa eksproprionise vec ce morati celi placevi da se odkupljuju dobija ce 37.100.000 evra. A ovo je neka minimalna okvirna cena koju drzava treba da plati da bi dosla u posed zemljista i prosirila T.Bunar ( naravno da moze da bude i manja ako krenu da otimaju tudju imovinu da bi ti mogao da se vozis na putu od 6 traka ali valjda do toga nece da dodje jer nije u pitanju jedan objekat na ivici sela koji hajduci mogu da poharaju i poruse ).

2.
Ovo ce se desiti kada se Srbija bude zvala Svedska ili Svajcarska ili kada bude imala industriju Nemacke ili J.Koreje i ne bude morala da skida usi da bi krpila ( onu stvar koju svako ima pozadi da se ne izrazavam lose na javnom forumu ).

Pozdrav za zemljake i dobre domacine.
 
4 траке је довољно, а то је много мање проширење. поготово да делови, ако се добро сећам, имају дефакто три траке.
 
drum1: Sa ekonomske tacke gledista, nema razlike da li otkupljujes zemlju za put sa 4 ili 6 traka ( prilikom prosirivanja puta u urbanim mestima gde su objekti za stanovanje uz sam trotoar ), jer ne mozes nekome da srusis samo pola kuce i da mu tu polovinu isplatis ili da mu esproprijacijom oduzmes samo pola placa a da mu na drugoj polovini zabranis dalju gradnju ( jer do sada nikome ali ponavljam nikome nisu dali da gradi na prestalom delu imovine prilikom prosirivanja puta u urbanim mestima ) a vlasnik zakonom ima pravo da trazi eksproprijaciju celog placa jer se zemljistu menja kompletna namena i ono postaje prakticno neupotrebljivo i nije sklono daljoj trgovini.

Tako da se vracamo na onih odokativnih minimalnih 37 miliona eura koji mogu da budu i znatno veci ili skuplji u zavisosti od trenutka eksproprijacije i stanja objekata na zemljistu. Takodje sto je drzava ekomoski razvijenija gradsko zemljiste je sve skuplje, isto tako dok se sela u Srbiji ne razviju i dokle god svi ( koji hodaju na dve noge ) dolaze u ovaj nekad Beo-grad i budu trazili krov nad glavom cene nekretnina mogu samo da idu u jednom pavcu, na vise.

Tako da tek kada Srbija nadje 40 miliona evra koliko ce od prilike da kosta eksproprijacija i gradjevinski radovi na tih 1700m T.Bunara ( bez dodatnih ugradjivanja pojedinaca a ovoga ce u Srbistanu biti jos dugo, dugo vremena ), mozes i mozemo da se nadamo bulevaru Tosin Bunar koji ce kod Iviceve da se zavrsava seoskim putem sa dve trake. Da ne govorimo o daljem prosirivanju kroz Zemun i spajanju sa novim mostom na Dunavu cena ide, ne nebom pod oblake vec do mesta odakle je skoro skocio onaj austijanac.

A kada ce to biti odgovorio sam u proslom postu.
 
Sigurno ce prosiriti tih 250 metara kod raskrsnice sto je opet napredak.Moramo se pomiriti sa time da se kod nas sve stvari rade fazno da ne kazem iseckano na male froncle.
 
drum1":1ua7vroc je napisao(la):
4 траке је довољно, а то је много мање проширење. поготово да делови, ако се добро сећам, имају дефакто три траке.
Koliko sam shvatio, a i video, na kojekakvim planovima, planirane su ( a i postoje vec cetiri trake). Ne znam o kakvih sest traka pricamo. I od Studentskog grada, a i iz pravca Vjvodjanske je isto i samo se cekalo da se resi ta kuca na cosku. Inace neke kuce na toj trasi i novac, je vec odavno isplacen (pre jedno desetak i vise godina, tako da je za put eksproprijacija zavrsena), a poznajem licno coveka koji je lovu vec i potrosio. Verovatno je Grizli mislio da je po planu predvidjena i de-nivelacija N.Dobrovica i T. Bunar. Ako je na to mislio, a i to je po planu, onda se u svakom slucaju slazem da se to nece desiti. I ako bih bio licno pogodjen sa takvom odlukom grada ali cinjenica da je lova za to dobijena i odavno potrosena na kojekakve druge stvrai, plus mi smo poznati da nijedan projekat ne zavrsimo do kraja. Meni jedina stvar nije jasna sta ce da urade sa INEX-om kad ga uskoro budeo stigao krak sa mosta? No ako se i T bunar prosiri to ce biti veliki napredak za saobracaj u tom delu grada, a i rascistice se ruglo oko tog dela puta.
 
MaRkOs":1gv8ma35 je napisao(la):
Izgleda da su poceli da sele kucu 256, delimicno je srusen i bocni zid uz garazu. Soon update. :)

Ako je to dvorišni zid prema IMT-u, i ako je delimično srušen do visine od oko 1m, onda to tako stoji bar već mesec sana...
 
Vrh