Kojo ce nam ovo ako za ovu namenu imamo domace - Milos???Vojska Srbije nabavila američka oklopna vozila BerKet
30/04/2022Na prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Štit 22" prikazano je 5 oklopnih vozila BerKet (BearCat ) koja će koristiti vojna policija VS. Ovo je prvi put u modernoj istoriji da vojna policija počinje da koristi i oklopna vozila američke proizvodnje. Jedinice vojne policije VS su 3. i 5...www.balkansec.net
Pogledajte prilog 135233
Па није баш иста намена.Kojo ce nam ovo ako za ovu namenu imamo domace - Milos???
И да, момци на приказу рекоше да су возила донација.
U javnosti se predstavlja kao da je maltene isporučena brigada FK3, a u stvarnosti - izgleda da nije ni divizion, već jedna baterija.Ja mislim da smo mi kupili samo ovu jednu bateriju, a da su politicari u neznanju ili namerno svako lansirno orudje proglasili za bateriju. Citam sada sve vesti o tome i izjave i sve mi se cini da je to to sto je bilo na Batajnici od FK3. Narocito izjava peCednika da nismo mogli da gadjamo nista a sada mozemo osam ciljeva od jednom sa po dve rakete mi govori da ne postoje druge baterije jer onda bi rekao da mozemo da gadjamo 32 cilja sa po dve rakete da je 4 baterije stiglo. Posle toga je rekao i da se nema vise para i da ne sme da se ugrozi budzet. Ako neko misli da gresim gde su ostale tri baterije?
Koliko ovih tamića stane u jedno ono crno avionče?U javnosti se predstavlja kao da je maltene isporučena brigada FK3, a u stvarnosti - izgleda da nije ni divizion, već jedna baterija.
Moćna baterija, svakako, ali u slučaju ratne pretnje, jedna jedina baterija PVO je više meta nego što je pretnja, je protivnik zna tačno šta da traži i šta prvo da traži.
Ovo je OK za mirnodopsku upotrebu, za držanje koraka sa tehnologijom i za obuku.
Formacija je jedno, količina plaćenih i isporučenih baterija je drugo. Zato postoji prebrojava je po formaciji, po duženju, po spisku i na licu.Novi srpski divizion za kineske rakete
17/03/2022U sastavu 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije formira se nova jedinica pod nazivom 2. raketni divizion za koju je predviđeno da koristi kineski sistem FK-3.Ulazak u naoružanje novog tehničkog sredstva koje ranije nije korišćeno u Vojsci Srbije traži organizacijske pripreme i...www.balkansec.net
Prema najavama iz Ministarstva odbrane, za potrebe PVO Vojske Srbije, nabavljene su 4 raketne baterije FK-3, koje će, opet po izjavama nadležnih iz Ministarstva odbrane, biti u sastavu jednog raketnog diviziona i to 2. Rd iz sastava 250. Raketne brigade PVO