Meni nije problem da me pozovu i naknadno, prošao sam svasta pa ću proći i to. Meni više smeta bandoglavost JNA dinosaurusa i debila političara koji veruju da se takvim sistemom nešto kao rešava.
Bandoglavost u izjavama ''nećemo mi da se ugledamo na Skandinavce, da samo deo služi. Nego ili će svi pod moranjem, ili će niko''. Jer j'š Skandinavce, šta oni znaju. Neša Slina i Vučić znaju bolje - ili svi, ili niko. Al naravno, to ''svi'' podrazumeva sve sem njihove dece.
Oni su zauzeti kulinarskim kursevima na Halkidikijima i Tahitijima.
Bandoglavost u izjavama ''Vojska će da vaspita mlade''. ''Da je ostalo služenje vojnog roka, sad bismo bili Švajcarska'' i slične gluposti. A 90ih i 2000ih stasavale generacije u kojima su svi služili pa videh šta napraviše od zemlje, kulture, društva, vojske i geopolitike te decenije - uništiše se kompletno.
Bandoglavost u stavovima da služenje vojnog roka zapravo povećava spremnost i sposobnost vojske (videti slučaj JNA i VJ, koje su pukle ko duleci u svakom ratu u koji su uletele).
Bandoglavost u odbijanju da se shvati da će zapadnjačke korporativne Delez, Lidl, Fiat, Yettel... da boli tookie da svake godine puštaju hiljade svojih radnika na odsustvo da idu da gube 3 meseca i da im traže zamene za taj period. Oće malo morgen. Otpustiće klinca i naći će novog nesrećnika za trajno zaposlenje umesto njega. A biće zamenskih kandidata ko pleve, jer će recesija i krize da nam ... sve po spisku.
Bandoglavost u tim plemenskim stavovima da je jedini način da se služi zemlji i naciji to da se ide u vojsku za nju. Po toj logici, svi oni krimosi i političmari iz 90ih (a i posle) su svi bili rodoljubi i produktivni članovi društva, jer su eto odslužili vojsku, a nebitno što su posle uništavali živote i društvo oko sebe. A svi koji nisu odslužili vojsku, oni nikad ne mogu da budu 100.00% rodoljubi i produktivni članovi društva kao ovi što su ladili Vučiće po kasarnama. To je taj plemenski mentalitet, u kome se računa da samo ratnik privređuje zajednici. I da su svi (bivši) ratnici oličenje poštenja, morala, vrednoće i patriotizma.
I na kraju, bandoglavost da se čuje i shvate izjave pojedinih lica iz VS, da vojska trenutno nema kapacitete i mogućnosti za obavezno služenje. Svaki iole normalan političar bi nakon više godina tih upozorenja utuvio to u glavu i odustao od forsiranja te blesave ideje. Ali ovaj naš bilde neće. On zna bolje. On je , citiram današnju vest -
Zamolio nadležne u vojsci da mu ne odgovore da nema dovoljno kadra za obuku, jer takav argument ne želi da prihvati. Čuj, on ne želi da prihvati. Pa kraljino, fantastično je što si ti umislio da si mali Balkanski Kimi, i što imaš te svoje vizije i fantazije, ali te vizije i fantazije neće promeniti činjenično stanje da prosto nemaš resurse i mogućnosti, a ni realne potrebe, da izigravaš KPA, JNA, IDF, dopisati po želji...
Ali nema veze, znajući njega obolelog, i znajući beskičmenjake i crviće oko i ispod njega, ne bi me začudilo da se pre ili kasnije zalete s ovom fantazijom i kolektivno udare tintaram u ledinu. Štaviše, što kaže Panta - još bolje, jer će onda da se prodrmaju pa se možda i okliznu pa napokon padnu.